Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 окт. 2007, 20:38 ч.

.....здраве му кажи!

 • 623
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 11
     Нещата в живота са относителни и не винаги са това , което искаме . Моят въпрос обаче е: Бихте ли правили реклама на здравно заведение или лекар без да сте рекламен агент , и бихте ли си заложили съвестта предлагайки на други услугите на специалисти , без да се интересувате от факта , че може би вашето въодушевление е продукт на късмета ви и на нищо повече?Фактът , че сте получили що годе приемливо отношение гарантира ли по някакъв начин на хората , на които правите рекламата качеството на което вие случайно сте се зарадвали?
Пиша за това понеже някои хора от форумите приемат за даденост рекламата дадена от постоянните потребители и не зачитат становището на пострадали в съответната област и от съответните специалисти . И ако това не е лоша услуга на доверчивите бъдещи потребители.....здраве му кажи!

# 1
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 662
Много интересна тема повдигаш.
Досега не съм посмяла да препоръчам нито един.
И не мога да го направя в бъдеще.
Не знам дали е добре.
От друга страна съм била при препоръчани във форума.
И няма да се върна.
Не знам ....

# 2
 • Мнения: 820
Аз съм била три - четири пъти при препоръчани от форума специалисти и съм много доволна. Много ми помогнаха, и да ако съм доволна от някой лекар ще го препоръчам. Всички сме хора и грешим, включително и лекарите, така че риск винаги има когато става дума за лечение. Винаги трябва да се има и това предвид, когато отиваме при който и да е лекар.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 516
Да рекламирам -  Thinking не.
Но да споделя своите преживявания с конкретното лечебно заведение - да.
В крайна сметка на всеки му е ясно, че при всеки заболяванията протичат различно и не е възможно  да се осланяме на очакването, че всичко ще е както го е разказал друг.

# 4
 • Мнения: 19 270
и аз съм споделяла от кой лекар съм доволна, и от кой не съм
надявам се да дъм била от полза на някого
не мисля че е реклама, а споделяне на мнение и опит
ходила съм и при препоръчани доктори- пак съм била доволна
редовно преглеждам черния списък, макар че всичко е относително, но има лекари, които имат предимно лоша слава, и такива които са почти изцяло с положителни отзиви

# 5
 • Мнения: 4 954
и аз съм споделяла от кой лекар съм доволна, и от кой не съм
надявам се да дъм била от полза на някого
не мисля че е реклама, а споделяне на мнение и опит
ходила съм и при препоръчани доктори- пак съм била доволна
редовно преглеждам черния списък, макар че всичко е относително, но има лекари, които имат предимно лоша слава, и такива които са почти изцяло с положителни отзиви

Peace

# 6
 • софия
 • Мнения: 245
То всичко е относително, всеки чете и сам трябва да прецени и да си поеме риска. В медицината всеки случаи си е индивидуален , защото хората не сме еднакви , така че как ще се развие при всеки и най-елементарната инфекция е непредвидимо винаги има риск нещо да се обърка. А реклама има навсякъде .

# 7
 • Мнения: 35 181
... Пиша за това понеже някои хора от форумите приемат за даденост рекламата дадена от постоянните потребители и не зачитат становището на пострадали в съответната област и от съответните специалисти . И ако това не е лоша услуга на доверчивите бъдещи потребители.....здраве му кажи!

Нормално е. Във всяка подобна тема се появява анонимен, който оплюва/защитава, в единия случай е конкуренцията, в другия - работещ в обсъжданото заведение. Поради тази причина и аз се доверявам на хората, които познавам, на гости не ...

# 8
 • Мнения: 750
Не само във форума, но и на познати и приятели вече не препоръчвам лекари. Така стана преди няколко години, че много похвалих моят генеколог, който ми води консултацията и при който раждах. Малко след това и моя приятелка, затрогната от въодушевените ми разкази за него се записа при него на консултация и съответно после за раждане. Да, но при нея всичко мина по различен начин - отношение, заплащане и т.н. Но най-съвестно ми е, че тя за малко не загуби бебето си, което имаше доста проблеми като се роди. Чувствах се виновна едва ли не аз. Незнам, защо така се получи. Явно този лекар имаше различно отношение към пациенктите си. От тогава като ме питат при кой лекар да отида за нещо, направо не смея да препоръчвам. Казвам от кои съм била довална, но се застраховам дали и те ще са доволни.
А пък тук съвсем не давам съвети. Писала съм и белия и черния списък, но да оспорвам нечие мнение ми се струва глупаво (защото доста хора го правят тук). А за тази реклама, която ти говориш - всеки сам решава как да я приема и използва.

# 9
 • Мнения: 1
Здравейте!
Аз съм тук нова и като за първи път ще напиша няколко реда плахо. Защо да не рекламираме този или онзи лекар. Тази "реклама" е в преносния смисъл, така както споделяме какви стоки ни харесват в Била или Пикадили или Техномаркет или ....  ooooh! Нека не забравяме, че здравеопазването в България е търговско дружество. Също търговски дружества са и Била и Пикадили или Техномаркет. Смятам, че всеки може да изрази мнение за един или друг лекар, независимо дали то е позитивно или негативно. Освен това рекламата е техническо средство на маркетинговата информационна система и едва ли чрез форума може да се прави маркетинг.  newsm78

# 10
 • Насред хаоса
 • Мнения: 2 696
Препоръчвала съм лекари. И държа и на мен да ми препоръчват. Това за мен не е реклама, а оценка на поведението и способностите на съответния лекар - от колкото повече хора, толкова по-добре. Разбира се, че няма да отида при такъв, когото никой не познава. Още по-малко бих отишла при такъв, който е известен с некадърността си, особено ако става въпрос за децата ми. Затова търся отзиви за лекари, а ако ми поискат мнение за лекар, при когото съм била - давам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт