Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 1 087 отговора


Мнения: 805
Заповядайте в новата тема,защото старата набъбна много.

Моля спазвайте изискванията на добрия тон.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 10 316
 Smile
Цитирай

София

Мнения: 29 488
Хайде да й направим сефтето.
Дано се разберат скоро и за заплати, и за реформи, че и ние да мирясаме.
  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 829
 Peace Peace
Цитирай

Ямбол

Мнения: 20 967
Тук в новата тема ще копирам исканията ни, които са в очакване на някой да ги подпише.
Предполагам, че утре ще има промени.

1. Увеличаване на работнмните заплати на заетите в системата на средното образование от 1 октомври 2007 година с 20%

2. Увеличаване на работните заплати на заетите в системата на средното образование през 2008 година чрез единния разходен стандарт и делегираните бюджети, както следва:

От 1 януари 2008 година - 20%

От 1 юли 2008 година - 20% за достигане на СБРЗ на заетите в средното образование 650 лева.

3. Завишаване на стандартите за издръжка на едно дете и ученик през 2008 година.

4. По силата на Закона за държавния бюджет от 1 януари 2008 г. всички училища да придобият статут на второстепенни разпоредители с бюджетни кредити, като най-малко 80% от средствата, определени по единните стандарти, се предоставят на разпореждане на съответното училище.

5. Създаване на законова забрана за прехвърляне на средства от образование за други дейности, в т.ч. и за делегираните от държавата дейности. Реализираните в края на годината икономии от средствата за образование, които остават като преходен остатък в общинския бюджет да се разходват само за образование.

6. Създаване на нормативна възможност икономиите в системата на образованието да се използват за увеличение на заплатите.

7. Въвеждане на нормативна забрана за назначаване на лица, работещи извън системата на народната просвета, в рамките на числеността на системата на образованието.

8. Въвеждане на системата за диференцирано заплащане с нейните три стълба с активното участие на социалните партньори при разработване на необходимата нормативна база.

9. Въвеждане на механизми за допълнителна работа в извън работно време с изоставащите или особено надарени ученици, обезпечени с програми за финансиране на повишените ангажименти на учителите.

10. Продължаване на изграждането на ефективна национална система за външно оценяване.

11. Поетапно намаляване на слетите паралелки чрез изграждане на средищни училища, необходимата инфраструктура, създаване условия за целодневна организация на работа и закрила на педагогическите кадри.

12. Осигуряване на нормативна възможност, при желание от страна на училищата, педагогическите съвети да вземат решение за увеличаване броя на учениците в паралелките, но не повече от 10% от норматива.

13. Поетапно осигуряване на средства за обезпечаване и увеличаване броя на полуинтернатните групи (целодневна организация на работа) на учениците от I до IV клас.

14. По предложение на министъра на образованието и науката да бъде приета Национална програма за определяне и финансово обезпечаване на защитените училища.

15. Страните се ангажират да работят за постигане на целия пакет от мерки за развитие на училищното образование.

16. Министерството на образованието и науката и синдикатите се задължават да информират работещите в средното образование за постигнатите с настоящето Споразумение договорености.

17. Министерството на образованието и науката поема ангажимент да не прилага административни и други санкции спрямо стачкуващите учители и да ги компенсира за времето на провежданите стачни действия.
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 136
Старая се да не съм груба и да не обиждам, но понякога някой си го търсят и като си получат чакания груб тон мирясват.
Цитирай


Мнения: 9 696
Хайде да й направим сефтето.
Дано се разберат скоро и за заплати, и за реформи, че и ние да мирясаме.
  bouquet  bouquet  bouquet

Мисля, че желанието на всички е такова. А стана ли ясно защо днес не са преговаряли?
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 136
Дано тази тема е последна и още утре да се прекрати! Praynig
Цитирай


Мнения: 2 770
Видях доста грозни изказвания в предишната тема, затова няма да коментирам и в тази. Влизам само, за да пожелая успех на учителите, аз заставам зад техните искания и смятам, че са справедливи. Но се надявам също утре най-после да се стигне до някакво решение, защото има родители, които наистина изнемогват във въртелите кой да им гледа детето. Успех на всички! Peace
Цитирай


Мнения: 6 167
Лиляна, имам въпрос към исканията ви , започващи с Увеличаване на работните заплати на заетите в системата на средното образование...за брутна заплата ли става въпрос ,
това СБРЗ в една от точките-брутна ли означава?
Цитирай

Ямбол

Мнения: 20 967
Да, не е уточнено, предполагам, че ще бъде коригирано. Но за каквито и заплати да става дума процентът е един и разлика няма да има. След това накрая в тази точка се споменава за СБРЗ, което всъщност е средна брутна работна заплата.
Имаше обсъждане по тази точно терминология и всяко училище си е изпратило препоръките и корекциите. Утре да се надяваме, че ще обобщят и ще постигнат някакъв краен вариант, който отново би трябвало да се обсъди от учителите и тогава да се споразумеем.
Цитирай


Мнения: 3 219
ХА,да ни е честита новата тема и дано още утре се свьрши тая стачка.
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 317


17. Министерството на образованието и науката поема ангажимент да не прилага административни и други санкции спрямо стачкуващите учители и да ги компенсира за времето на провежданите стачни действия.

Да си дойдем на думата. Ще стачкуваме, ама вие ще ни плащате. Е това вече е повече от наглост и нахалство. Как не ви беше срам и в исканията да го запишете.
А всички тези хора, които направихте на луди и бяха в неплатени отпуски, тях вие ли ще ги компенсирате.
Да ви дадат каквото искате, та дано млъкнете, то е ясно че няма да заработите качествено.
Цитирай


Мнения: 1 938
Ха,да ни е честита новата тема и дано още утре свърши тая стачка.

    Дано! Peace
Цитирай

Ямбол

Мнения: 20 967
Аз за точка 17 научих в петък. Не че бих се отказала, предвид, че умишлено биваха протакани преговорите основно заради икономии. Но пак до края на годината трябва да бъдат усвоени тези средства, които са в перо заплати.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 1 087 отговора