Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 2 379
Ако сте го чели някъде, съжалявам за повторението. Закачам въпроса за невероятното пиле със сметана, което съм сигерна, че всяка втора домакиня приготвя. Вчера нямах сметана за пилешкото филе и я замених със следните продукти, по следния начин.

За да наваксам маслеността на сметаната и за по-плътен вкус запържих пилешките хапки в масло, а не в олио или зехтин, предварително овкусени с Унисос и бяло вино. Прибавих 1 бульонче. Имах кафяна чашка прясно мляко (от него ми дойде идеята да заменя сметната, а и не ми се ходеше до магазина). Ако е повече ми идва наум, че можа да се сгъсти с малко брашно, на принципа Бешамел. Имах гъбки, от готовите., сложих и 2 триъгълни парченца топено сирене. Черен пипер.

Нищо особено, но чудесно замести традиционната рецепта със сметана. Peace
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 504
Вместо заквасена сметана използвам кисело мляко. Не се усеща особено разликата, да не кажа хич.  Wink Mr. Green
Цитирай


Мнения: 7 473
Много ги обичам тези пилешки специалетити Crazy

Вместо заквасена сметана използвам кисело мляко. Не се усеща особено разликата, да не кажа хич.  Wink Mr. Green

И аз готвя с кисело мляко, става си много вкусно даже  Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 2 379
Не става ли на парцалчета, като пресечено? newsm78
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Една рецепта за пиле Жулиен

Продукти

200 гр. бяло пилешко месо
200 мл сметана за готвене
100 мариновани гъби
100 гр. кисели краставички
150 гр синьо сирене
1 скилидка чесън
50 гр. масло
1ч.л.червен пипер
щипка черен пипер

Приготвяне


Месото се нарязва на жулиени.Сгорещява се маслото и в него се запържва пилешкото, докато се зачерви от всички страни. Към него се добавят нарязаните на дребно гъби и краставички. Готвят се около 4-5 минути. После се прибавят синьото сирене, оформено на малки парченца, ситно нарязания чесън, червения и черния пипер. Ястието се залива със сметаната и след 2-3 мин. се сваля от огъня.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 504
Не става ли на парцалчета, като пресечено? newsm78

Не, защо да става?  Confused
Цитирай

Варна

Мнения: 2 379
Ами така си мисля, опитвам се да си представя, ама докато не пробвам, няма да ми се изЯсни. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.