Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 окт. 2007, 10:35 ч.

Още веднъж за пилешкото...

  • 720
  • 6
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 2 379
Ако сте го чели някъде, съжалявам за повторението. Закачам въпроса за невероятното пиле със сметана, което съм сигерна, че всяка втора домакиня приготвя. Вчера нямах сметана за пилешкото филе и я замених със следните продукти, по следния начин.

За да наваксам маслеността на сметаната и за по-плътен вкус запържих пилешките хапки в масло, а не в олио или зехтин, предварително овкусени с Унисос и бяло вино. Прибавих 1 бульонче. Имах кафяна чашка прясно мляко (от него ми дойде идеята да заменя сметната, а и не ми се ходеше до магазина). Ако е повече ми идва наум, че можа да се сгъсти с малко брашно, на принципа Бешамел. Имах гъбки, от готовите., сложих и 2 триъгълни парченца топено сирене. Черен пипер.

Нищо особено, но чудесно замести традиционната рецепта със сметана. Peace

# 1
  • Мнения: 14 965
Вместо заквасена сметана използвам кисело мляко. Не се усеща особено разликата, да не кажа хич.  Wink Mr. Green

# 2
  • Мнения: 7 474
Много ги обичам тези пилешки специалетити Crazy

Вместо заквасена сметана използвам кисело мляко. Не се усеща особено разликата, да не кажа хич.  Wink Mr. Green

И аз готвя с кисело мляко, става си много вкусно даже  Wink

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 379
Не става ли на парцалчета, като пресечено? newsm78

# 4
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Една рецепта за пиле Жулиен

Продукти

200 гр. бяло пилешко месо
200 мл сметана за готвене
100 мариновани гъби
100 гр. кисели краставички
150 гр синьо сирене
1 скилидка чесън
50 гр. масло
1ч.л.червен пипер
щипка черен пипер

Приготвяне


Месото се нарязва на жулиени.Сгорещява се маслото и в него се запържва пилешкото, докато се зачерви от всички страни. Към него се добавят нарязаните на дребно гъби и краставички. Готвят се около 4-5 минути. После се прибавят синьото сирене, оформено на малки парченца, ситно нарязания чесън, червения и черния пипер. Ястието се залива със сметаната и след 2-3 мин. се сваля от огъня.

# 5
  • Мнения: 14 965
Не става ли на парцалчета, като пресечено? newsm78

Не, защо да става?  Confused

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 379
Ами така си мисля, опитвам се да си представя, ама докато не пробвам, няма да ми се изЯсни. Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт