Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 1 193
   Продукти:
Около 1кг телешки език(може и свински,но с телешки е по-вкусно)
1/2глава цлина
4-5 глави лук
2-3моркова
1 корен пъщърнак
40-50гр краве масло
2с.л доматено пюре
2с.л печено брашно
1с.л гочица
1ч.ч бяло вино
1скилидка чесън
чер пипер,сол,2-3зърна бахар
   Езикът се сварява в подсолена вода,с малко от целината,пъщърнака,глава лук и един морков.Най-добре е в тенджера под налягане за около час.Обилате езика,докато е горещ и нарязвате на шайби от по 1.5см.Прецеждате бульона.
В маслото задушавате останалите моркови, лук,пъщърнак и целина,добавяте доматеното пюре и брашното, като доливате част от бульона.Пасирате.Така получения гъст сос добавяте към останалия бульон,слагате нарязания език,чашата вино и горчицата,пюрираната скилидка чесън,черния пипер и бахара и отново връщате на котлона да поври за около 20-30 минути.
Когато ястието е готово миже да гарнирате с ситно нарязани кисели краставички,картофено пюре или сварен ориз.
   Да ви е сладко Very Happy

Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Мммм, много обичам език и дреболии, направо удари десетката с тази рецепта  Mr. Green мерси, DjastaPrasta   bouquet
Цитирай


Мнения: 7 473
Добре звучи и аз обичам език   bouquet
Цитирай

Русе

Мнения: 1 193
Много е вкусен така приготвен,гарантирам ви Smile
Особено месомелача(мъж ми) често си го "заръчва" Cool
Цитирай


Мнения: 5 395
Мммммм, много обичам език. Ще пробвам- нали може и без целината Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 483
И ние сме фенове на езика 35 определено ще пробвам.
Бахар никога не съм използвала и нямам, идея с какво да го заменя? От целината използвам стеблата и листата(не вярвам това да е проблем Mr. Green).
  bouquet Мерси за рецептата 
Цитирай

Русе

Мнения: 1 193
Бахара не е толкова важен конкретно в тази рецепта ,ама без целината е лошо-тя някак олекотява вкуса на ястията,особено ако са от червени меса.Можеш да завържеш с конец стръковете целина и да ги оставиш така да врят-а накрая да ги извадиш,преди сервиране.А разликата в листната маса и корена е в по-силния аромат и вкус.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.