Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 865
Моля, момичета, помогнете!
Наскоро попаднах на много привлекателна рецепта за пълнен лук. Разпечатах си я. Но точно, когато реших да я приготвя, не мога да я намеря....
Цитирай

Бургас

Мнения: 877
8 големи глави лук
1 скилидка чесън
100 г гъби
200 г кайма
2 яйца
средата на 1 филия хляб
5 с. л. олио
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. мащерка
сол на вкус


1. Лукът се обелва и се вари 15 минути в подсолена вода. Изважда се, вътрешността внимателно се отделя и се нарязва наситно.
2. Скилидката чесън се запържва в олиото, докато добие златист цвят. Изважда се и в същата мазнина за около 2 минути се запържват гъбите. Прибавя се каймата, запържва се за две минути и се оттегля от огъня.
3. Към каймата се добавят лучената среда, подправките и яйцата. Главите лук се пълнят със сместа. Върху всяка се поръсват хлебни трохи. Поставят се в тава, в която се налива малко олио и чаша топла вода.
4. Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 50 минути (докато се образува златиста коричка).
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
Аз имам много хубава рецепта за пълнен лук с бекон. Ако те интересува ще я изровя.
Цитирай

Бургас

Мнения: 877
Пълнен лук с кашкавал

4 големи глави лук
1/2 ч.ч. счукан сухар или галета
100 г настърган кашкавал
3 с. л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
25 г. масло или маргарин


Маха се най-външния слой на лука и се вари цял 15 мин в подсолена вода. Изваждате го от водата, в която е варен, и запазвате 1 ч.ч. от нея. Изрязвате горната част на главите и издълбавате дупка във всяка от тях с лъжица.

Отделяте в една купа останалото от средата, пасирате го добре и добавяте трохите, кашкавала и магданоза, осолявате и прибавяте черен пипиер на вкус. Разбърквате сместа добре и напълвате главите с тази смес.

Слагате ги в тавичка и добавяте на дъното соса, който сте отделили след варенето. Поставяте масло върху всяка от главите. Печете около 45 мин на 200 градуса.
От време на време с лъжица поливате от соса върху лука, за да не изсъхне.
Цитирай


Мнения: 3 865
Много ви благодаря!    bouquet

Марински, заинтригува ме и твоята рецепта с бекона. Ако не те затруднява да я публикуваш!
Цитирай

в Австрийско...

Мнения: 1 951
4 големи глави лук
2 скилидки чесън
розмарин
зехтин
80 мл. готварска сметана
100г. пармезан
4 тънки парченца бекон

Обеленият лук се вари 15 мин. Подравнява се отдолу, а от горе се отрязва 2см и се издълбава с лъжица. Капачето и вътрешността се нарязват на ситно, към тях се прибавя ситно нарязания чесън и розмарин. Тази смес се запържва леко в зехтин и се залива със сметаната. Добавя се настъргания пармезан, сол, чер пипер. Около всеки лук се увува парче бекон и се закрепва с розмарин (обикновено нямам пресен и го правя с клечка за зъби) и се пълни със сместа. Пече се в намаслена тавичка за 20-30 мин в предваритeлно загрята фурна (200°).


Ето и снимка, макар че не е много добра, наложи се да я преснимам от книгата:

Цитирай


Мнения: 3 865
Звучи много вкусно!
Благодаря ти!    bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.