Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 окт. 2007, 09:58 ч.

Паниран лук? Как?

  • 9 045
  • 29
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 103
Здравейте  Party
Скоро в едно заведение опитах паниран лук (панирани халки)
По принцип не знаех, че е лук, иначе не бих го опитала  Mr. Green но много ми хареса  Flutter
Имам си на идея как може да се направи, но не съм опитвала и преди да опитам исках да се допитам до вас  Hug Някой панирал ли е лук? И как го правите? вари ли се лука?   Blush
(сетих се за тези халки, след като видях поста за пълнения лук...  Embarassed )

# 1
  • Мнения: 699
Аз го правя по следният начин: режа големи глави лук на шайби и вадя пръстенчетата едно от друго. Топя всяко пръстенче в галета, разбити яйца, пак галета и пържа в много мазнина. След това задължително ги отцеждам на салфетка, защото са тежки.
Стават много хрупкави  Grinning

# 2
  • Мнения: 2 103
Eli* много ти благодаря, значи не се варят  Grinning

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
И аз правя така паниран лук,но накрая завършвам панирането с яйце(а не с галета) и така не става чак толкова мазно.Е,разбира се пак отцеждам върху хартия... Grinning

# 4
  • Мнения: 699
Айля, дано ти харесат  Hug
TheNMaster, следващият път ще опитам по твоя метод, защото ги обожавам, но мазничкото ми идва в повече  Hug

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Хе-хее,после да кажеш дали ти допада повече така Heart Eyes   bouquet
А дали по заведенията не правят течна панировка се зачудих  newsm78 за да стане пухкаво кръгче?Как мислите?

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 759
аз го правя с паста патафри.

купувам зеленчуков лук (една глава е половин кило Laughing), режа на кръгчета, отделям пръстените и в патафри Crazy
ама си е тежко ядене Whistling

# 7
  • Мнения: 699
И аз веднъж опитах с патафри, защото ми беше останала, а нямах вече какво да панирам, но патафрито се пържи много бързо и  лукът си остана суров вътре. Може би някъде съм сбъркала  newsm78

# 8
  • София
  • Мнения: 8 757
Това, което си яла в заведение е било полуфабрикат. Продават се замръзени лучени кръгчета. Стават много вкусни

# 9
  • Мнения: 66
    Хубаво е пръстенчета лук, да бъдат потопени във вода и след това брашно- яйце и пържим.
       Това е моят начин.Вкъщи много ги харесваме.
 

# 10
  • Мнения: 2 103
Това, което си яла в заведение е било полуфабрикат. Продават се замръзени лучени кръгчета. Стават много вкусни

 newsm78 така ли  Thinking

# 11
  • Мнения: 7 474
Не съм правила, но сигурно е вкусно  Crazy

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
Да,виждала съм във фризерите на магазините тия полуфабрикати,но номера е да си го направим в къщи Grinning без разните му там консерванти и добавки......

# 13
  • София
  • Мнения: 439
Това, което си яла в заведение е било полуфабрикат. Продават се замръзени лучени кръгчета. Стават много вкусни

 newsm78 така ли  Thinking

Да, продават се замразени в почти всеки хранителен магазин. Добре ме посетихте, трябва да си взема, и аз много ги обичам Grinning

# 14
  • Варна
  • Мнения: 488
Аз ги правя с паста Патафри без да варя лука, не остава суров. Купешките обаче не поемат толкова много мазнина, може би защото ги пускам направо замразени във фритюрника.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт