Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора


Мнения: 1 322
МОля да ме извините , ако има вече такава рецепта   bouquet

Ще ви предложа семейната ни марка - царска туршийка, без варене, лесна и мноооого вкусна.
Ето и продуктите:

3 кг. камби(червени, месести)
2 кг. карфиол
1 кг. моркови
1 глава целина с много пера
1 глава чесън
2 чаени чаши захар
една чаена чаша сол.
(от тази доза излизат около 10 буркана Омния (компотен))

Камбите, карфиола и морковите се измиват и нарязват в голям съд. Поръсват се с солта и захарта, обърква се и се оставя да престои цяла нощ.  На следващият ден се накълцва целината и се слага при зеленчука заедно с чесъна (на скилидки). Разбърква се добре и се реди в бурканите (хубаво се притиска)През нощта зеленчука си е пуснал сокче - този сок се отмерва ( с буркан примерно) и се прецежда в голяма тенджера. Добавя се същото количество оцет, колкото е сока и се слага на котлона да заври. Подправяма с дафинов лист, черен пипер и бахар. С горещата марината заливаме наредените вече в буркани зеленчуци, добавяме по един аспирин на компотен буркан и по три на 3 литров и затваряме. След една седмица е готова за консумация.

Това е!

От този тип туршийка правя в промишлени количества, защото всички я обожават Blush
Дано ви хареса  Hug
Цитирай


Мнения: 7 473
Много обичам такава  Crazy  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 829
  bouquet за рецептата Hug


един въпрос ,извинете за невежеството,до сега туршия не съм правила

може ли в пласмасов съд да се направи тази туршия?
Цитирай


Мнения: 1 322
  bouquet за рецептата Hug


един въпрос ,извинете за невежеството,до сега туршия не съм правила

може ли в пласмасов съд да се направи тази туршия?
В сми? В бидон? Моооже. Но при такова положение се прави следното - целият зеленчук се залива с горещата марината, после се претака в продължение на 3-4 дни, после (след седмица) се събира всичкият сок и се слага натрив бензоат > демек> дълга и широка Crazy
Та затова пуснах мързеливият вариант Peace
Цитирай


Мнения: 2 829
да--бидонче имах предвид, Peace
нямам буркани Sad
ще я направя по трудния начин ,
тогава трябва ли зеленчуците да преседят една нощ със солта и захарта или направо марината се кипва,заливаме и претакваме newsm78
Цитирай


Мнения: 8 606
А бурканите разклащат ли се, обръщат ли се след като се затворят или се оставят само да престоят около седмица? Ще си направя и от твоя вариант.  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 322
да--бидонче имах предвид, Peace
нямам буркани Sad
ще я направя по трудния начин ,
тогава трябва ли зеленчуците да преседят една нощ със солта и захарта или направо марината се кипва,заливаме и претакваме newsm78
Трябва да стоят - да. За да си пуснат сока , който е основна част на маринатата. Натриевия бензоат мисля си има упътване на колко течност колко се слага, а това , което имам аз записано е - чаена лъжичка. Така ми пише - на всичката течност от зеленчука - толкова newsm78 Но прочети пак упътването да не стане грешка Peace

А бурканите разклащат ли се, обръщат ли се след като се затворят или се оставят само да престоят около седмица? Ще си направя и от твоя вариант.  bouquet
Обръщат се, да - да дръпне капачката и се отвреме на време се разклащат след като изстинат.
Цитирай


Мнения: 2 829
  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Тази туршия ни е любима на всички в къщи  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Light Vader,какъв оцет използваш за туршията.Аз пуснах специална тема за оцета,но никой не може да ми каже кой оцет не е менте.Много искам да пробвам твоята,но знам,че ако се сложи оцет-менте продуктите омекват и всичко отива "на кино". Благодаря   предварително   bouquet
Цитирай


Мнения: 1 322
Light Vader,какъв оцет използваш за туршията.Аз пуснах специална тема за оцета,но никой не може да ми каже кой оцет не е менте.Много искам да пробвам твоята,но знам,че ако се сложи оцет-менте продуктите омекват и всичко отива "на кино". Благодаря   предварително   bouquet
Ооо, да, много си права за оцета! Миналата година я направих тая глупост - купих евтин и .....смотан оцет. Използвам само на Русенският винпром оцета - винен 6%....Зелена капачка...около лев, лев и 15-20 е. С него никога не съм имала издънки Peace
Цитирай


Мнения: 8 606
Light Vader,какъв оцет използваш за туршията.Аз пуснах специална тема за оцета,но никой не може да ми каже кой оцет не е менте.Много искам да пробвам твоята,но знам,че ако се сложи оцет-менте продуктите омекват и всичко отива "на кино". Благодаря   предварително   bouquet
Ооо, да, много си права за оцета! Миналата година я направих тая глупост - купих евтин и .....смотан оцет. Използвам само на Русенският винпром оцета - винен 6%....Зелена капачка...около лев, лев и 15-20 е. С него никога не съм имала издънки Peace

За оцет "Кулинар" какво ще кажете? За себе си съм решила, че е добър.
Цитирай


Мнения: 1 322
За оцет "Кулинар" какво ще кажете? За себе си съм решила, че е добър.
Ако е тестван (на туршия специално) и работи - значи е добър. За салата и аз ползвам такъв,но не съм го пробвала за други цели....
Цитирай


Мнения: 2 829
оцета трябва да е винен 6% и аз съм ползвала миналата година кулинар

мисля за тази туршийка пак на него да заложа Peace

Вейдър утре ще я почвам Wink
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Еееей, ама и вие сега........ Знаете ли как ми се прияде такава туршийка..........  Sad
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора