Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 142
не знам дали е пускана до сега тази рецепта, но днес след като ги направих и си хапвах вкусно вкусно си мислех, че трябва да я споделя и с вас. дано ви хареса:
продукти: 2 яйца, 1 ч.чаша кисело мляко+сода, натрошено сирене (количеството пожелание, аз слагам около чаша, чаша и половина), 2 и 1/2 ч.чаши брашно, чубрица (може и кимион), малко масълце за отгоре.
приготвяне: продуктите се смесват в тази последователност. аз го разбърквам с вилица, става малко лепкаво и после с лъжица се изсипват в намазнена тавичка. върху всяка питчица се слага малко масълце и се пече. стават доста бързо.
снимки нямам, защото вече свършиха. от тези продукти излизат колкото за една тава (не много малка).може да ги правите и по-малки и по-големи.
добър апетит  chef
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 198
Тук, във форума, са много популярни - мързеливки, с тази разлика, че са без яйца.
Много бързи, лесни и икономични Peace. Вкъщи вече правя двойна доза, че мъжете ми много ги обичат.
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Ще ги пробвам само че с малко добавки и черно брашно.  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 481
Не искам да оспамвам темата, ама на мен мързеливките ми стават глетави отвътре. Вече 2 пъти ги правих и все не става. Може би брашното ми идва малко, ще опитам пак и този вариант с яйцата, дано да стане. Колко големи топчета правите и трябва ли да са сплескани като кюфтета или да са на топчета?
Цитирай

София

Мнения: 2 790
много благодарности за рецептата! мъжът ми каза да поздравя и от него авторката на темата и рецептата, защото вчера ги направихме заедно с моя мъж /той разбърка продуктите, аз пекох/ и сме супер доволни! и малкият много добре си похапна! чудесна, вкусна и лесна рецепта! Hug Hug Hug
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 198
Не искам да оспамвам темата, ама на мен мързеливките ми стават глетави отвътре. Вече 2 пъти ги правих и все не става. Може би брашното ми идва малко, ще опитам пак и този вариант с яйцата, дано да стане. Колко големи топчета правите и трябва ли да са сплескани като кюфтета или да са на топчета?
Хм, винаги ми се получават...
Как ги печеш Rolling Eyes?
Задължително - в предварително загрята фурна, тавата на средно положение Peace.
Цитирай

София

Мнения: 142
радвам се, че са ви харесали, Aurora .
lady di , топчета трудно могат да се направят, защото не става като тесто, а като лепкава смес. аз гребвам със супена лъжица и с пръст избутвам в тавата и каквато форма стане такава. в зависимост колко големи искам да са  препълвам лъжицата или не. но по-пълна лъжица мисля, че става по-добре.
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
радвам се, че са ви харесали, Aurora .
lady di , топчета трудно могат да се направят, защото не става като тесто, а като лепкава смес. аз гребвам със супена лъжица и с пръст избутвам в тавата и каквато форма стане такава. в зависимост колко големи искам да са  препълвам лъжицата или не. но по-пълна лъжица мисля, че става по-добре.

Може да се ползва формата за мъфини, аз редовно правя подобен ред лепкави неща там, питки, картофени кюфтета, милинки, тутманици, кексчета и т.н.
Цитирай

София/Осло

Мнения: 4 542
Току що ги извадих от фурната и момчетата ги нападнаха...всички казват мммммммммм в момента ха ха ха
Мерси за рецептата   bouquet
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 198

...lady di , топчета трудно могат да се направят, защото не става като тесто, а като лепкава смес.

Защо да не могат - аз си ги овалвам с ръце като топчета, а те после леееко се разплескват при печенето.
Ето - не е много сполучлива снимката, и по-кръгли съм ги докарвала:
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.