Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 866
Мисля, че повечето от нас вече правят много лесно разлика между така наречените боаронски хомеопати (ако въобще може да има такова понятие) и класически хомеопати. Но в тази тема ми се иска да разнищим разликата между класически хомеопат и „класически” хомеопат.

Искам да ви попитам какво ще кажете за хомеопат при който :
1.Хомеопатичното интервю трае 15 минути. (мимоходим да спомена, че това удоволствие струва 60 лв, а по последни данни – 70 лв).
2.Лекарството което е назначено има съмнителен резултат.
3.Следват смени на лекарствата за назначаването на които се отделят не повече от 10-15 минути.
4.Лекарствата ВИНАГИ се предписват да се дават по няколко пъти на ден в продължение на няколко дни – най-малко 4 дни. Стигало се е до 20. Имало е и предписания като например Сулфур 200 СН, 4 пъти на ден в продължение на 4-5 дни.
5.Лекарят почти всеки път закъснява за работа (средно с час, последният път с час и половина) и естествено за да успее да прегледа всички чакащи, ги приема за по не повече от 10-15 минути. Няма значение дали са за първи или за стотен път при него.
6.Почти не задава въпроси.
7.Ако се опиташ изразиш съмнение в положителното действие на лекарството биваш отрязван.
8.Лекарят отсъства често и прдължително и други лекари от кабинета му поемат лечението. Тези лекари трудно се ориентират в досието и започват да назначават някое от лекарствата, които вече са били давани в миналото. Опитът показва, че в тези случаи вероятността да има положителен ефект от лечението клони към нулата.
9.Много често името на лекарството се пази в тайна, въпреки че сте вече редовен пациент.
10.Внушава се, че лекарствата на Боарон не са толкова добри напоследък и е по-добре да си купуваме лекарствата от тях (мисля, внесени от Англия). Всеки път пациентът си тръгва с пликче гранулки струващо 5 лв (справка тубичка Боарон струва 3 лв). Ако след 2-3 дни се смени лекарството (което се случва сравнително често), то пациентът купува ново пликче. Старото пликче бива изхвърляно, защото след като няма написано име върху него, нито потенция, то става практически неизползваемо в бъдеще.
11.Хомеопатичното лечение е задължително съпроводено от поглъщане на големи количества от продуктите на Аква Сорс. Ако намекнете, че не искате да ги приемате, то ви се внушава, че така децата ви няма да оздравеят и че те са едва ли не са задължителна част от лечението.
12.Мобилният телефон на главния лекар се дава с неохота. Иначе телефоните на другите лекари от кабинета са на разположение. Но пък те както е обяснено по-горе, трудно се справят със случая.
13.След точно година лечение при този лекар и заместниците му, на въпроса кои са  конституционалните лекарства на децата ми, едната от заместничките отговори, че всъщност не е ясно.
14.Другата заместничка един ден отделя 40 минути, за да зададе някои въпроси за едното ви дете, защото ясно й давате да се разбере, че напредък няма. Тогава тя назначава ново лекарство, което много добре повлиява и 3 месеца детето ви не боледува. За нещастие, с идването на есента, проблемите започват отново да се акумулират и децата ви отново започват да боледуват почти непрекъснато докато накрая физическото и емоционалното им състояние се влошава толкова много, че сте принудени да търсите спешно помощ от друг лекар (вече всъщност ви е все тая хомеопат ли ще е или не).
15. Главният герой в този филм е виден варненски хомеопат, който със сигурност се е обучавал в класическа хомеопатия (проверено е от всякакви източници) и пред кабинета му има нон стоп тълпа от хора.

Много ще съм ви благодарна, ако споделите какво мислите за този случай. А аз по-късно ще ви обясня защо пускам цяла тема за това и какво по-точно ми тежи на сърцето.# 1
 • Мнения: 172
На  всеки твой въпрос  мога да отговоря по един и същ начин:
Нито един лекар, било то алопат или хомеопат,и най-вече с частна практика няма право да се държи така. И при двата метода на лечение докторите са полагали Хипократови клетви.
А пък за тълпата от хора-хората понякога си мислят, че колкото по-посещаем е някой, толкова е по добър.
 newsm34Последното важи и за всичко друго, което ни заобикаля.

# 2
 • Мнения: 23
Бихте ли казали кой хомеопат имате впредвид,за да знаят тези които го посещават или ще го посетят за в бъдеще да внимават Close

# 3
 • Мнения: 1 866
Защо се терзая толкова ще питате и не съм си сменила хомеопата? Ами защото преди това бях при друг хомеопат, доста популярен във Варна и за него мога да кажа само, че методът на лечение е същия, т.е. никога не ми е давал хомеопатично в еднократна доза, а винаги е предписвано да се дава с дни наред, по няколко пъти на ден и също в комбинация с продуктите на Аква Сорс. Резулататът беше, че след 5 месечно лечение не само, че болестите не намаляха, а се получи един хроничен проблем, който не беше овладян по никакъв начин още месеци наред. Иначе от този лекар не можех да се оплача нито от липса на внимание, нито от липса на обяснения, нито от липса на ангажираност. Всъщност човекът ми допадна страшно много, но за съжаление лекарят не можа нито да помогне, нито да ме убеди, че ще помогне. Тогава още не се бях усъмнила в метода на лечение, а само в това, че не се улучва може би точното лекарство. Интервюто беше продължило 30 минути, с малки допълнения при следващите прегледи, но без особено задоволителен резултат.

А пък за тълпата от хора-хората понякога си мислят, че колкото по-посещаем е някой, толкова е по добър.
 newsm34Последното важи и за всичко друго, което ни заобикаля.
Да, точно от този принцип се водих избирайки и двата хомеопата. Както естествено и от препоръки на дългогодишни пациенти, които явно са доволни и аз им вярвам, че са доволни.

Това което първо взе да ме гложди е как така става, че тук във форума други жени споделят, че първичният преглед при хомеопатите им са продължили по 2 часа, а аз при 2-ма от най-известните хомеопати във Варна едва стигнах до половин час. Особено втория ме шокира с 15-те минути!!! И друго ме озадачава - въпросът за еднократния прием. Както във форума, така и извън него съм чела и чувала, че други хомеопати дават почти винаги хомеопатичното еднократно, а тук и четиримата хомеопати, които видях винаги ми даваха хомеопатия с дни наред и то не само в ниски потенции. Чудя се това някакъв варненски синдром ли е, мода ли или друго...? И въобще как да чета за принципите на класическата хомеопатия и да вярвам, че хомеопатите, които ме лекуват са класически като явно начинът по който предписват лекарства просто няма нищо общо с това което се пише по въпроса. Аз ли нещо съм сбъркана, моля обяснете!

# 4
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
lala, искрено съм възмутена от това, което разказваш. Зълва ми е класически хомеопат и знам за какво става дума. Наистина първият преглед е доста продължителен. Дори и да не отнеме 2ч., то 1ч. е сигурно. И наистина лекарството се дава еднократно, в редки случаи, по преценка на хомеопата се повтаря още веднъж.
Именно заради такива "хомеопати" хората често остават разочаровани от хомеопатията като метод на лечение, а той наистина може да даде страшно много.

# 5
 • Мнения: 1 866
Бихте ли казали кой хомеопат имате впредвид,за да знаят тези които го посещават или ще го посетят за в бъдеще да внимават Close
Съвсем умишлено съм пропуснала да спомена името на хомеопа. Ако някой го интересува конкретно, ще му го съобщя на лични. Много ми се иска тази тема да не се превръща в оплюване на конкретни хомеопати, а възможно най-обективно да обсъдим кое е приемливо и кое не в хомеопатичното лечение. Затова си мисля даже, че пациенти на хомеопати в другите градове ще бъдат най-обективни споделяйки опита си. Ще си призная честно, че за мен е ужасно стресираща тази смяна на хомеопати и всеки път ми е много неприятно да го правя. Но когато виждаш състоянието на децата ти да се влошава и усещаш, че хомеопатът ти не владее повече положението, си длъжен да вземеш решение.  

# 6
 • Мнения: 1 984
ако беше варненски само.... наи мразя пишман педиатри да изписват хомеопатични лекарства....

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 1 298
Лала нашата лекарка е точно обратното на това,което ти описваш:
1.Интервюто и за мен и за 5м ми син траеше по 1 час.
2.Лекарството което се назначава за синът ми има резултат най-често още на 2-рия ден.
3.Досега не са му сменяли лекарства.Това което му е било назначено първоначално е имало очакваният от нея резултат.Между другото тя винаги е повече от сигурна какво ще се случи с детето приемайки първата доза.Обяснява ми и какво се очаква след приемането на 2-рата и кога да спра да го давам.
4.Лечението трае различно.При последните 2 лечения 1 прием беше достатъчен за сина ми. По нейна преценка.
5.Не само че не закъснява,а веднъж връщайки се от Созопол,където също преглежда мина през кабинета за да ни прегледа,че Галко беше много сополив и гърдичките му свиреха.И това в 20ч. вечерта.
6.Задава въпроси непрекъснато,както се и очаква.
7.Не ми се е случвало да изразявам съмнение.Имам и огромно доверие.
8.Няма в кабинета други лекари.Само сестра.
9.Името на лекарството се изписва на рецепта.По-често обаче то е давано от самата лекарка в прозрачно шишенце където е написано името му и потенцията му.И това без допълнително заплащане.
10.Както писах случва се и на Боарон шишенца да предписва.
11.Нокога досега,нито на мен ,нито на синът ми не е било предписвано въпросното Аквасорс  Rolling Eyes
12.Моб и тел е на разположение 24 ч в денонощието.Звъняла съм в полунощ заради висока Т.
13.Всичко е ясно при лечението и се записва в преносимият и комп.Вкл. и наименованието на медикаментите и потенциите.

И накрая да не забравя да спомена че НЕ БОЛЕДУВАМ от гнойна ангина благодарение на тази женица,от която бях боледувала  цял живот.Антибиотици всеки път гълтах или инжекции 5-6 пъти даже.
Първият път беше накапала няколко капки в устата ми от някакво нейно шишенце и каза да огрнича кофеин,шоколад и пастата да сменя.Но аз нали не мога без шоколад и не успях да се огранича.В последствие се разболях след 2м от ангина.Тя ми изписа едни гранулки с които на 2-рият ден бях без Т и като нова.Последва втори прием на нейни капчици след които ме предупреди да се мия само с хомеопатична паста,този път 5-6месеца.Е устисках.Резултатът е налице.Вече 1г не боледувам  Wink
Понякога ме заболява гърлото за 1 ден.После отминава от само себе си.

Та видях истината аз в този вид лечение.  Peace
Лала успех и дано да случиш на читав хомеопат  Hug

# 8
 • Toulouse, France
 • Мнения: 1 341
Лала, много неприятно е всичко, което описваш!

Аз нямам кой знае какви впечатления, ходила съм един път на първичен преглед, който продължи 2 часа. Тогава дъщеря ми беше с бронхит, изписа гранулки, които да приеме еднократно, обясни какво може да последва ( в смисъл, че може да се влуши състоянието за ден-два). Тези гранулки не съм ги заплащала. Изписа ни продукти на Аквасорс, за подсилване на имунитета.

Също искам да отбележа, че часът ми беше записан за след седмица, но аз и сеобадих по-рано тъй като бях разтревожена за състоянието на дъщеря ми, и тя ме вмъкна в графика си още на следващият ден. Също ми направи впечатление, че държеше да не укротявам малката като бърка навсякъде, просто искаше да й види темперамнета. Поигра с нея, игра е силно казано, но комуникира с малката. Докато бяхме в кабинета малката поиска да суче, съответно аз не отказах, на хомеопатката й направи впечатление начин по който се държи по време на сукане( бърка си в ушенцето), а преди това имаше отит който излекувахме с АБ.

Искренно се надявам да попаднеш на добър хомеопат!  Hug

# 9
 • Мнения: 172
Според тези "видни" хомеопати консумирането на малко шокорад или алкохол е позволено и няма да се антидотира лекарството.А дали е така?
Рени,благородно ти завиждам за лекаря, при който сте попаднали. smile3525

# 10
 • София
 • Мнения: 1 655
Не е 'варненски' синдрома за съжаление. Най-точното му име е 'търговски' синдром. Много хомеопати са се преврънали в дистрибутори. Не знам как са организирани хомеопатичните болници в Индия, но 'хомеопатичните центрове', които от скоро се сформираха в България сигурно има какво да научат от тях. Това 'менкане' на пациенти измежду хомеопатите в центъра, опашките пред кабинетите говори за лоша организация на целия този процес.

# 11
 • Мнения: 1 866
Интересно, повече от 100 пъти е прочетена темата, а само 7 човека са се включили. Защо се въздържате от коментар? Аз не търся одобрение на това, което казвам. Търся критики, забележки, мнения, споделяне на опит. Ако някой е разпознал хомеопата си в двете описания и не е съгласен с казаното - да сподели. Повтарям - целта не е просто да критикуваме нечия работа, а да разберем кое е приемливо и кое не в това лечение, за което аз лично съм уверена, че е най-доброто. Даже и въпросните хомеопати да четат тук, бих се зарадвала на техните коментари. Ако трябва кажете направо : "Лала, втелясваш се! Търсиш под вола теле. Взимай си гранулките и престани да четеш и да се чудиш, остави специалистите да си вършат работата!"  

# 12
 • София
 • Мнения: 867
Лала аз мога да споделя малко от това което те интересува. А именно:
1. Ходихме при Стоименова в МЦ Хирон.

2.Първичният преглед продължи 2ч. и половина.

3.Лекарството което ни изписа е ако евентуално вдигне Т когато тръгне на яслата, т.е. не е за в момента. Цитирам какво ми е написала: 3 пъти по 1ч. лъжичка през 10 мин. Това е.

# 13
 • София - Варна - Бургас
 • Мнения: 4 099
 Тъй като понтието "класически" хомеопат девалвира, поради това, че всеки "занаятчия" в лошия смисъл на думата се самонакичи с тази "титла",

 ЕССН = European Council for Classical Homeopathy = Европейския Съвет по Класическа Хомеопатия -

http://www.homeopathy-ecch.org/content/view/15/32/

  в най-скоро време ще се преименува, запазвайки абривиатурата ЕССН, но без думичката "класически" -
защото има само една истинска, Ханеманова хомеопатия и съответно  хомеопати, всички останало е лъжехомеопатия и лъжехомеопати.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 858
И аз да се включа по темата,макар че съм ходила само на първичния преглед.

Реших се да отида,след многобройни разговори с познати и ровене тук из Форума.До колкото знам тази лекарка е една от най-уважаваните във Варна/може и да греша/.
Приятно впечатление ми направи това,че когато и звъннах в събота,в едно такова никакво време/около 21.ч/,тя беше много отзивчива,внимателна ,веднага ми записа час за вторник/който след окоро час,аз смених за понеделник,защото детето ми се влошаваше/.Каза ми че би могла да ме приеме и в неделя,но е извън града и ще се върне чак неделя вечерта.

Първичния преглед трая точно час.Доста си говорехме,малкия правеше бели из кабинета,тя ме успокояваше да не се тревожа и да го оставя да си беснее и вика.Не и пречело.
Аз отидох най-вече,защото искам да започна да лекувам алергиите на сина си,не със традиционните Антихистамини и т.н.
това че се разболя точно тогава когато реших да и звъня,беше добре дошло.Изписа ми шишенце с гранулки/Боаронските/,които си купих от Аптеката.давам ги вече трети ден.утре сме пак при нея.
За Аква Сорса ни каза,даде ни брошура и ни каза да си помислим.Чесно казано незнам дали ще си вземем newsm78
Мога да кажа че след приема на гранулките,състоянието на детето се влоши,усилиха се хрема и кашлица,а днес даже се появи и разстройство,което по принцип е признак на Лактозната му непоносимост.Знам че така може да стане от лекарствата Peace

Лекарката е сама в стаята,не видях сестра или някой друг. Naughty
Иначе съм имала и друг "сблъсък"с Хомеопатията.Педиатърка която сматам за много добра,се "занимава" и с Хомеопатия,но не и разбира много.натъпка ме със хиляда шишенца,едното ако киха,другото ако кашля,третото за сополи четвъртото за незнам си какво и така.по 5 гранулки на 2 часа.Сами можете да си представите какво чудо е да се разтворят и да се дават на едно бебе ooooh!,по тази схема.
Иначе като педиатър е  Peace,но Хомеопатията определено не и е  стихията.
Ефект нямаше, определено.Даже сега си мисля дали не е и навредила Thinking

И така,залагам много на тази Хомеопатка,даже съм решила и аз да се запиша да се лекувам при нея,но първо ще видим с малкия как ввървят нещата.
Дано са добре Praynig Пожелавам ти,да намериш най-добрия за теб и децата ти Hug


Забравих да напиша,че прегледа можеше да трае и по-вече,но пред кабинета настана голяма суматоха,имаше сигурно 15 човека да чакат и аз бързах да си тръгна от притеснение.хвана ме срам че аз седя толкова много,а хората чакат навън с децата си Blush

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт