Чудя се дали да не се подложа на тази процедура, но не знам къде да отида, защото има доста козметични салони, които предлагат този метод . Също и търся мнения и отзиви за ефекта от тази процедура. Ето и малко инфо, за тези които чуват такова нещо за първи път:
Фото подмладяването представлява нежно предаване на светлинна енергия на определени участъци от кожата чрез специален ръчен накрайник. Третираните участъци абсорбират енергията и се стимулира производството на колаген. Колагенът помага в борбата със стареенето, тъй като запълва фините бръчки. Фото подмладяването може да намали зачервяванията, причинени от розацея. Фото подпмладяването се доказа като ефективен метод за много от кожните проблеми. За разлика от другите методи, фото подмладяотнема от 15 до 35 минути в завимиост от третираната област. Кои са идеалните кандидати?

-          с увредени от слънцето лица

-          със зачервявания

-          хиперпигментация

-          разширени пори

-          пациенти с реалистични очаквания

Има ли усложнения и рискове?

До сега не са известни възможни рискове и затова процедурата се смята за безопасна. За разлика от лицевата пластична хирургия, фото подмладяването, практически болка няма. Повечето пациенти сравняват усещането като триене ожурване с ластик по лицето. Пациентите могат да попитат за местна упойка, тогава усещането се свежда до минимум. Възможно е да има временно зачервяване или подуване, които ще изчезнат. 

Възстановяване

Практическа няма възстановителен период след процедурата, с изключение на зачервяване или подуване. В редки случаи можете да почувствате лицето си като пламнало. Тези симптоми обикновено изчезват бързо, и се открива нов по-младежки вид. Специалистът, извършил процедурата ще ви даде наставления какво трябва да избягавате и ще ви даде указания относно грима и излагането на слънце. 

Трябва ли да повторя процедурата? 

След първата процедура ще има значително подобряване на вънния вид. За да се постигне оптимален резултат е необходимо да се направят серия от процедури – обикновено от пет до осем. Това зависи от проблема и състоянието на вашата кожа.

 Какви резултати да очаквам?

-          кожата ви ще има повече тонус

-          ще изглежда по-мека и гладка

-          петната от слънцето ще са избледнели

-          порите ще са свити