Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 апр. 2005, 11:15 ч.
  • Преглеждания  3 774  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 026
момичета, честичко си взимаме от дълбоко замразеното пилешко филе, продава се в едни бели тарелки, знаете. Аз по принцип го размразявам в микровелето, но напоследък ми прави впечатление, че докато се размрази сърцевината на месото, краищата му вече едва ли не са се изпекли. След което това месце колкото и да го варя и пека, отвътре сякаш остава сурово.  Това важи и за месо, което съм сложила да се замразява. Та въпросът ми е вие как размразявате месо? Оставяте ли го през нощта  в хладилника или имате други техники?

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 15 148
На каква мощност размразяваш в микровълновата? Защото на мен ми отнема от 20 до 40 и повече минути за едно пиле на ниска мощност - 160 вата. Мисля, че проблема ти е от високата мощност, и на мен ми се е случвало в желанието ми да се размрази по-бързо.

# 2
  • на лунната пътека
  • Мнения: 588
Аз размразявам като оставям във вода може и леко хладка без да съм разопаковала това което ще размразявам. Е отнема доста повече време отколкото ако правиш това в микровълновата.

# 3
и аз размръзявам в хладка вода или на стайна температура. въобще не съм любителка на микровълновата фурна. вярно става бързо, но..
ако сменяш водата по-често, става по-бързо.

# 4
  • Мнения: 3 452
Обикновено пилешки гърди замразявам сама, т.е. не купувам от тези в тарелките......и размразявам от камерата в хладилника, от предния ден.....не размразявам "скоростно"  Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 2 026
Сега изчетох инструкциите за микровълновата - при максимум мощност 800 вата, опцията "размразяване" е равна на 40% от 800 вата, т.е. 320 вата!!! Янтра, това е много над тези 160, които казваш. Има и още една опция "low," която я изчислявам на 135 вата, аз нея ползвам, но пак не става! Пък може и микровълновата ми да е просто скапана #Silly  

И аз ще взема да размразявам така с вода или просто по класическия начин - оставям през нощта в хладилника. Мерси за идеите!

# 6
  • София
  • Мнения: 739
Az kogato razmruziavam pileshko go puskam na po-malko minuti ot kolkoto mu triabva (t.e. da ne se razmraziava do krai v mikrovulnovata), a posle izvazdam purzolite razdeliam gi edna ot druga i gi slagam v studena voda (tia po-burzo razmraziava ot toplata) i sravnitelno burzo se razmraziava i vutreshnata chast...Taka kraishtata ne se zapichat...

# 7
  • у нас
  • Мнения: 3 562
Аз знам, че е МНОГО важно месата да се замръзяват бързо, а да се размразяват бавно, за да се запазат вкусовите качества. Мойта препоръка е да изкарваш от фризера предния ден да се размрази на стайна Т или ако ти трябва в момента - купуваш охладени ...

# 8
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Цитат на: Roshalche
Аз знам, че е МНОГО важно месата да се замръзяват бързо, а да се размразяват бавно, за да се запазат вкусовите качества. Мойта препоръка е да изкарваш от фризера предния ден да се размрази на стайна Т или ако ти трябва в момента - купуваш охладени ...

Само да добавя, че месото както е в опаковката го слагам в една купа с топла вода. Сменям водата на 20 мин и за около 2 ч е готово, поне за мен - аз го вадя полуразмразено и го режа така, по ми е лесно

# 9
  • Мнения: 2 392
Цитат на: ray
Та въпросът ми е вие как размразявате месо? Оставяте ли го през нощта  в хладилника или имате други техники?

на опаковката на пилето пише в студена вода, която се сменя често. Питала съм се защо не може в топла и си мисля че е възможно да има бактерии, които да се развиват (знам ли, така си обяснявам- може и да греша)
Виж за размразяване на риба съм сигурна. Размразява се в студена течаща вода непосредствено преди приготвянето. С други думи рибата не се размразява на стайна температура.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт