Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 окт. 2007, 18:16 ч.

Спешен въпрос за крем-карамела!!!!

  • 816
  • 11
  •   1
Отговори
  • София-Париж-София
  • Мнения: 3 153
МОля ви, помагайте, как се прави карамела, който се слага на дъното!!! Знам, че се карамелизира захар, но КАК-правих току що опит-нищо не стана. Колко захар, на водна баня ли, колко вода???? Моля ви, че ще ми хартиса цялата смес за крем-карамела, а така съм му се наточилааа

# 1
  • Мнения: 3 107
1 1/2 ч.ч. захар слагам в тавичката (аз в тавичка го правя, не във формички). Слагам във фурната да се карамелизира. Изваждам. Оставям леко да изстине, польосвам другата смес отгоре и пека на водна баня.

# 2
  • София-Париж-София
  • Мнения: 3 153
и аз бях тръгнала в тавичка да го правя. Пъхнах сега захарта във фурната, дано да стане. Трябва ли да я бъркам нещо?

# 3
  • Мнения: 3 107
Ами аз не я бъркам. Само ако случайно има купчинка, която по-бавно се разтапя, разклащям леко тавата наляво-надясно.

# 4
  • София-Париж-София
  • Мнения: 3 153
  bouquet Благодаря ти, имам вече карамел!!!

# 5
  • Мнения: 5 141
Извинявам се за тъпия въпрос, но като се пече в тавичка, пак ли на водна баня?

# 6
  • Софийското поле
  • Мнения: 211
Може ли да се включа с въпрос?
Колко вода слагате в долната тава/ за водната баня/?  До къде на купичките да стига?
Благодаря !

# 7
  • София
  • Мнения: 1 947
Крем карамелът се пече задължително на водна баня.,без значение дали се прави в тава или в купички.Водата я слагам на око в долната тавичка,но горе долу трябва да  е до половината.Успех!
Задължително условие ,че водата не трябва да завира.Намаляват се градусите,може и за кратко да се отвори вратата на фурната.

# 8
  • Софийското поле
  • Мнения: 211
Благодаря!

# 9
  • Мнения: 3 107
  bouquet Благодаря ти, имам вече карамел!!!

За нищо Wink Приятно хапване.

# 10
  • София
  • Мнения: 639
да попитам и аз  Blush
колко време го печете карамела? Аз правих миналата седмица и го пекох повече от час и половина на 150 градуса, като накрая го качих на скарата за да може да се получи хубава коричка от горе.

# 11
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Здравей

при печенето слагам вода до половината на купичките (тавата, защото купички нямам  Cry и се налага да го правя в тава..)
По принцип го пека за около 50-60 мин на ниски градуси, обикновено започвам на около 180 и след около 10 мин го намалявам на 150. и така го пека до края. Така водата не ми кипва. А захарта карамелизирам 1 чаша захар в тавата, бъркам и постепенно се разтапя, става един кафяв гъст сироп, който си го разливам по цялата тава, така че да обхване дъното.
Успех!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт