Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София-Париж-София

Мнения: 3 152
МОля ви, помагайте, как се прави карамела, който се слага на дъното!!! Знам, че се карамелизира захар, но КАК-правих току що опит-нищо не стана. Колко захар, на водна баня ли, колко вода???? Моля ви, че ще ми хартиса цялата смес за крем-карамела, а така съм му се наточилааа
Цитирай


Мнения: 3 107
1 1/2 ч.ч. захар слагам в тавичката (аз в тавичка го правя, не във формички). Слагам във фурната да се карамелизира. Изваждам. Оставям леко да изстине, польосвам другата смес отгоре и пека на водна баня.
Цитирай

София-Париж-София

Мнения: 3 152
и аз бях тръгнала в тавичка да го правя. Пъхнах сега захарта във фурната, дано да стане. Трябва ли да я бъркам нещо?
Цитирай


Мнения: 3 107
Ами аз не я бъркам. Само ако случайно има купчинка, която по-бавно се разтапя, разклащям леко тавата наляво-надясно.
Цитирай

София-Париж-София

Мнения: 3 152
  bouquet Благодаря ти, имам вече карамел!!!
Цитирай


Мнения: 5 125
Извинявам се за тъпия въпрос, но като се пече в тавичка, пак ли на водна баня?
Цитирай

Софийското поле

Мнения: 211
Може ли да се включа с въпрос?
Колко вода слагате в долната тава/ за водната баня/?  До къде на купичките да стига?
Благодаря !
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Крем карамелът се пече задължително на водна баня.,без значение дали се прави в тава или в купички.Водата я слагам на око в долната тавичка,но горе долу трябва да  е до половината.Успех!
Задължително условие ,че водата не трябва да завира.Намаляват се градусите,може и за кратко да се отвори вратата на фурната.
Цитирай

Софийското поле

Мнения: 211
Благодаря!
Цитирай


Мнения: 3 107
  bouquet Благодаря ти, имам вече карамел!!!

За нищо Wink Приятно хапване.
Цитирай

София

Мнения: 639
да попитам и аз  Blush
колко време го печете карамела? Аз правих миналата седмица и го пекох повече от час и половина на 150 градуса, като накрая го качих на скарата за да може да се получи хубава коричка от горе.
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Здравей

при печенето слагам вода до половината на купичките (тавата, защото купички нямам  Crying or Very sad и се налага да го правя в тава..)
По принцип го пека за около 50-60 мин на ниски градуси, обикновено започвам на около 180 и след около 10 мин го намалявам на 150. и така го пека до края. Така водата не ми кипва. А захарта карамелизирам 1 чаша захар в тавата, бъркам и постепенно се разтапя, става един кафяв гъст сироп, който си го разливам по цялата тава, така че да обхване дъното.
Успех!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.