Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не знам дали тук са по-различни, но след около 4-5 дни са вече с лек мухъл, доста омекнали и посивели. Общо взето ги запазвам добре, когато предврително ги измия, обеля с белачката за краставици, пак ги измия и ги сложа в плик и после в хладилника. Дали е правилно? Как ги запазвате вие?   Thinking
Цитирай


Мнения: 2 538
Аз лично не ги съхранявам, защото не ми се налага.Просто докато ги купя и децата ги омитат.
Блонди, явно там наистина са по-различни, защото се е случвало да се застоят у нас моркови и да ти кажа честно доста време издържат без да мухлясат.Тук, доколкото знам, се продават основно турски моркови; т.е. внос от Турция. Rolling Eyes

Защо не опиташ да ги замразяваш?Знам, че се губят витамини и ценни вещества, но за съжаление друго не мога да предложа.
« Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 22:16 от Кампари (по Сопранов) »
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Защо да не е правилно?Майка ми така съхранява краставици, но без да ги бели.Като постоят във вода и ги сложи в плик стават страхотно хрупкави.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
В хартиен плик в хладилника, без да ги мия и беля.
Плодовете и зеленчуците се развалят по-бързо ако се измият.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 286
Не знам дали тук са по-различни, но след около 4-5 дни са вече с лек мухъл, доста омекнали и посивели.
и с моите се случва същото, ама не посивяват. купувам био!!!
странното е , че мухлясва само кожичката, навътре не ходи. после дори да ги накисна във вода не стават хрупкави, ами си стоят спаружени newsm78

много тъпо, кой знае как са расли.
не съм намерила начин как да ги опазя.
Цитирай


Мнения: 973
Имам спомен, че дядо ги съхраняваше зарити в пясък в сандъче на балкона /открит/  Wink както и праз лук. Само го прибираше, ако станат много минусови температурите. Така имахме цяла зима моркови Very Happy
А аз не купувам голямо количество и ги  съхранявам също в храдилника Peace
Цитирай
В хартиен плик в хладилника, без да ги мия и беля.
Плодовете и зеленчуците се развалят по-бързо ако се измият.


 newsm10
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А, голямо количество и аз не взимам. До замразяване не мога да го докарам, иначе не е неправилно, напротив, съхраняват се добре така. Имам купени замразени бейби морковчета. Но една връзка, заедно със зеленото отгоре, даже с пръстта по морковите, пресни, ама пресни, и пак се скапват бързо. И био взимах, ама разликата е в няколко дни  Sad
Това за хартиения плик не го знаех. Не, че знам откъде да го намеря, но ще пробвам  Smile
И картофите ми омекват и прорастват за дни...  Confused
Цитирай


Мнения: 973
Това за хартиения плик не го знаех. Не, че знам откъде да го намеря, но ще пробвам  Smile
И картофите ми омекват и прорастват за дни...  Confused

Аз използвам такъв от брашно, естествено старателно изтръскан Laughing
За картофите  - не трябва да са на пряка слънчева светлина, и пак на студено /хладно /място Peace
Цитирай

Германия

Мнения: 899
В хладилник, неизмити, издържат доста време.

А понеже се сетих и на някой може да е полезно - като си правя сок от моркови в сокоизтисквачката, това което остава от тях го събирам и замразявам, а после го слагам на супи и ядене. Винаги имам така, дори и да съм забравила да купя. Извинявай, Блонди, че го написах в твоята тема, ама понеже сега се присетих.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А понеже се сетих и на някой може да е полезно - като си правя сок от моркови в сокоизтисквачката, това което остава от тях го събирам и замразявам, а после го слагам на супи и ядене. Винаги имам така, дори и да съм забравила да купя. Извинявай, Блонди, че го написах в твоята тема, ама понеже сега се присетих.

Стига, де, как може да се извиняваш, ние благодарим за информацията  Hug

И това за плика от брашното беше полезно, мерси, Аним  Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 204
Както са купени в найлонов плик и в хладилника.Изкарват около 2 седмици/повече не съм ги държала/.
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Неизмити и в хладилника в отделението за зеленчуци  Peace
Цитирай


Мнения: 3 354
Неизмити и в хладилника в отделението за зеленчуци  Peace
Да,и ги мия непосредствено преди консумация.Иначе и на мен ми се е случвало да мухлясват...неприятно.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А, голямо количество и аз не взимам. До замразяване не мога да го докарам, иначе не е неправилно, напротив, съхраняват се добре така. Имам купени замразени бейби морковчета. Но една връзка, заедно със зеленото отгоре, даже с пръстта по морковите, пресни, ама пресни, и пак се скапват бързо. И био взимах, ама разликата е в няколко дни  Sad
Това за хартиения плик не го знаех. Не, че знам откъде да го намеря, но ще пробвам  Smile
И картофите ми омекват и прорастват за дни...  Confused
Скапват се бързо,защото ги гледат не както едно време естествено.Сега ги торят напръскват и какво ли още не за да растата по-бързо и да стават за продажба.Бих те посъветвала да опиташ да ги държиш в пясък.Хем ще си запазват витамините,хем ще дишат,хем като смучат влага няма да се скапват.Аз съм била в Норвегия и там така си съхранявахме без проблеми моркови(въпреки,че не купувахме големи количества)  Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора