Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 окт. 2007, 21:14 ч.
  • Преглеждания  2 337  Мнения  43  Онлайн  1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Не знам дали тук са по-различни, но след около 4-5 дни са вече с лек мухъл, доста омекнали и посивели. Общо взето ги запазвам добре, когато предврително ги измия, обеля с белачката за краставици, пак ги измия и ги сложа в плик и после в хладилника. Дали е правилно? Как ги запазвате вие?   Thinking

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 538
Аз лично не ги съхранявам, защото не ми се налага.Просто докато ги купя и децата ги омитат.
Блонди, явно там наистина са по-различни, защото се е случвало да се застоят у нас моркови и да ти кажа честно доста време издържат без да мухлясат.Тук, доколкото знам, се продават основно турски моркови; т.е. внос от Турция. Rolling Eyes

Защо не опиташ да ги замразяваш?Знам, че се губят витамини и ценни вещества, но за съжаление друго не мога да предложа.

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 22:16 от Кампари (по Сопранов)

# 2
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Защо да не е правилно?Майка ми така съхранява краставици, но без да ги бели.Като постоят във вода и ги сложи в плик стават страхотно хрупкави.

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
В хартиен плик в хладилника, без да ги мия и беля.
Плодовете и зеленчуците се развалят по-бързо ако се измият.

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
Не знам дали тук са по-различни, но след около 4-5 дни са вече с лек мухъл, доста омекнали и посивели.
и с моите се случва същото, ама не посивяват. купувам био!!!
странното е , че мухлясва само кожичката, навътре не ходи. после дори да ги накисна във вода не стават хрупкави, ами си стоят спаружени newsm78

много тъпо, кой знае как са расли.
не съм намерила начин как да ги опазя.

# 5
  • Мнения: 974
Имам спомен, че дядо ги съхраняваше зарити в пясък в сандъче на балкона /открит/  Wink както и праз лук. Само го прибираше, ако станат много минусови температурите. Така имахме цяла зима моркови Grinning
А аз не купувам голямо количество и ги  съхранявам също в храдилника Peace

# 6
В хартиен плик в хладилника, без да ги мия и беля.
Плодовете и зеленчуците се развалят по-бързо ако се измият.


 newsm10

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А, голямо количество и аз не взимам. До замразяване не мога да го докарам, иначе не е неправилно, напротив, съхраняват се добре така. Имам купени замразени бейби морковчета. Но една връзка, заедно със зеленото отгоре, даже с пръстта по морковите, пресни, ама пресни, и пак се скапват бързо. И био взимах, ама разликата е в няколко дни  Sad
Това за хартиения плик не го знаех. Не, че знам откъде да го намеря, но ще пробвам  Simple Smile
И картофите ми омекват и прорастват за дни...  Confused

# 8
  • Мнения: 974
Това за хартиения плик не го знаех. Не, че знам откъде да го намеря, но ще пробвам  Simple Smile
И картофите ми омекват и прорастват за дни...  Confused

Аз използвам такъв от брашно, естествено старателно изтръскан Laughing
За картофите  - не трябва да са на пряка слънчева светлина, и пак на студено /хладно /място Peace

# 9
  • Германия
  • Мнения: 899
В хладилник, неизмити, издържат доста време.

А понеже се сетих и на някой може да е полезно - като си правя сок от моркови в сокоизтисквачката, това което остава от тях го събирам и замразявам, а после го слагам на супи и ядене. Винаги имам така, дори и да съм забравила да купя. Извинявай, Блонди, че го написах в твоята тема, ама понеже сега се присетих.

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А понеже се сетих и на някой може да е полезно - като си правя сок от моркови в сокоизтисквачката, това което остава от тях го събирам и замразявам, а после го слагам на супи и ядене. Винаги имам така, дори и да съм забравила да купя. Извинявай, Блонди, че го написах в твоята тема, ама понеже сега се присетих.

Стига, де, как може да се извиняваш, ние благодарим за информацията  Hug

И това за плика от брашното беше полезно, мерси, Аним  Simple Smile

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 9 320
Както са купени в найлонов плик и в хладилника.Изкарват около 2 седмици/повече не съм ги държала/.

# 12
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Неизмити и в хладилника в отделението за зеленчуци  Peace

# 13
  • Мнения: 3 358
Неизмити и в хладилника в отделението за зеленчуци  Peace
Да,и ги мия непосредствено преди консумация.Иначе и на мен ми се е случвало да мухлясват...неприятно.

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
А, голямо количество и аз не взимам. До замразяване не мога да го докарам, иначе не е неправилно, напротив, съхраняват се добре така. Имам купени замразени бейби морковчета. Но една връзка, заедно със зеленото отгоре, даже с пръстта по морковите, пресни, ама пресни, и пак се скапват бързо. И био взимах, ама разликата е в няколко дни  Sad
Това за хартиения плик не го знаех. Не, че знам откъде да го намеря, но ще пробвам  Simple Smile
И картофите ми омекват и прорастват за дни...  Confused
Скапват се бързо,защото ги гледат не както едно време естествено.Сега ги торят напръскват и какво ли още не за да растата по-бързо и да стават за продажба.Бих те посъветвала да опиташ да ги държиш в пясък.Хем ще си запазват витамините,хем ще дишат,хем като смучат влага няма да се скапват.Аз съм била в Норвегия и там така си съхранявахме без проблеми моркови(въпреки,че не купувахме големи количества)  Heart Eyes

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт