Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Домати не останаха.

Мнения: 978
Искам да забъркам тесто за пица и да го замразя във фризера.
Имате ли някакви идеи?
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Това е една рецепта, която имам от друг форум, но тестото наистина е чудесно! Много съм доволна! Не съм опитвала да го замразявам, но си мисля, че не би трябвало да има проблем!


"B чаша и 1/2 топла вода се разтваря 1 пакетче суха мая. Разбърква се да се разтвори и се добавят 2 супени лъжици зехтин или олио и 1 супена лъжица сол.
С бъркане се добавят 4 чаени чаши брашно. Полученото тесто се меси на на маса, посипана с още малко брашно go еластично тесто c мекост на ухо .
Тестото се слага в тенджера с капак, намазана с масло, за да втаса. След 1час и 15 мин се вади и се разстила в тавичка намазана с масло или олио. Тестото е като живо и аз го разточвам първо и после дърпам, за да се оформи по тавичката. После украсявате с каквото обичате и печете. Винаги става фантастично, ососбено като е по-тънко. Аз обичам по-тъничка пица. УСПЕХ!"
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Звучи страхотно. Само да попитам какво означава "мекост на ухо"?
Цитирай

Австрия, Виена

Мнения: 254
Ами като си хванеш най-долната част на ухото, трябва усещането да е сащото като когато пипаш тестото:)

Цитат на: White Raven
Звучи страхотно. Само да попитам какво означава "мекост на ухо"?
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Very Happy
Dobre. Mersi!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Цитат на: White Raven
Звучи страхотно. Само да попитам какво означава "мекост на ухо"?


Извинявам се, че не отговорих веднага, но виждам, че Jule го е направила успешно, за което благодаря:))

Тази дама, която е писала цитираната от мен рецепта, е работила в пицария, така че твърди, че така го правят и там. Аз съм чувала, че оригиналното тесто се прави само от брашно, вода и сол, но до сега никъде не съм намерила рецептата, а и разбрах, че майсторлъка е в дългото и особенно месене. Както и да е, тази рецепта е наистина много вкусна:)
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Още сега ще го опитам.Smile
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Ако сложиш и сих чесън в тестото пицата добива страхотен вкус.
Иначе не слагам олио а зехтин
Цитирай
Ей тука се нищеха пак рецепти за теста. Аз лично правих тази дето Taneto я предлага (била на г-н Звездев). Стана разкошна, защото си падам по тънки блатове на пици.
А тук пък се "нищеше" рецепта за Пица Калцоне
Ето още едно място във форума, а пък тук въпросът е зададен от добре позната, от тебе личност  Wink  Very Happy
А това е моето творение по рецептата на Тането, но без топинга
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.