Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора


Мнения: 1 956
За мен е много по-вкусно от купеното, обаче моят мъж е голям капризанин на птичите истории, че се чудя как да го направя. Каза, че го искал на пържоли. Аз пък знам, че не става и освен това не обичам пилешките пъжоли. Дайте идея как да го сготвя. Нещо по-интересно и засукано.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Хе-хеее домашно пиленце....мммм вкуснооо Very Happy За засукани рецепти поже да ти помогнат по-големите кулинарки от мен.Аз се сещам само за по-простички нещица от рода на попска яхния,или с кисело зеле на фурна.Е, и всичките му там пилешки манджи(фрикасе,картофи,сметанови сосове,топени сирена и т.н.).Но за попската яхнийка....става страхотен вкус с домашно пиленце.   bouquet
Цитирай


Мнения: 506
Нарязва се на порции, слагат се в тава, между мръвките се нареждат цели обелени картофки, поръсва се със сол и малко чубрица или риган и се сипва вода до около половината на тавата. Може част от водата да се замени с бира - например около 1 чаша бира и останалото вода. Завива се с фолио и се пече поне 3 часа. Като след като мине около 1 час, фурната се намаля на половината на мощността. Като минат 2 и половина часа, отварям мъничко фолиото, за да видя до къде е стигнало с печенето - обикновено иска още малко, но за всеки случай - зависи колко е силна фурната. Моята фурна е Раховец и сдомашна кокошка се изпича нормално точно за 3 часа. Мазнина обикновено не слагам, защото домашните кокошко в повечето случаи са много мазни - имат направо цели парцали мас. Ако понякога се случи да е кльощава, тогава слагам върху месото парченца краве масло.
Цитирай


Мнения: 9 350
Направи му хубава супа, от домашна кокошка става най-вкусна. Аз обикновено варя кокошката до готовност, нарязана на парчета, правя супа, а няколко порцийки - от гърдите, бутчетата ги панирам. Не е завъртяно, но става вкусно.
Цитирай


Мнения: 10 168
Ох,цяло лято се мъчих с 3 грамадни домашни пилета (кокошки).
Най-добрия начин,който открих за приготвянето им е - в пръстен гювеч + парче масло,подправки и 2/3 капачки ракия.От ракията омеква и има хубав аромат (не на ракия).Малко вода също.И така 5-6 часа... ooooh!

Не знам какво ти е пилето,но ако е като мойто- домашен бройлер (според мен дърт,а според други млад...),ако го направиш на пържоли ще стане подметка!
Цитирай

София

Мнения: 647
Наистина е грехота да имаш домашно пиле и да не сготвиш супа. А и без това е добре да го свариш, преди да го готвиш.
Много вкусно става като го накъсаш после и го вариш с бира и зелени подправки. Както са те посъветвали - на пържоли ще е сухичко.
Цитирай


Мнения: 699
И аз бих те посъветвала първо да свариш пилето и после да го готвиш.
Пък от бульона най-добре супа  Very Happy
Иначе аз най-обичам пиле с ориз, но не е никак засукано  newsm78
« Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 12:59 от Eli* »
Цитирай

Франция

Мнения: 958
Ако ти се играе, можеш да го направиш пълнено с ориз или пък пълнено с кисело зеле. А ето и една рецепта, в която има и зеле, и ориз :http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.693.html. Можеш да замениш дреболиите с гъби или с орехи и стафиди, според вкуса на мъжа ти. Намазваш го с мазнина, ръсваш му някакви подправки, покриваш го с фолио и го забравяш във фурната. Накрая като го запечеш за малко без фолио...ммм! Peace
Цитирай

все тук

Мнения: 1 608
Обезкости го, смели месото и направи шницели с кашкавал и т.н.
Цитирай


Мнения: 1 956
Слагам го да се вари, пък после ще измислям манджата
Цитирай

космополитно

Мнения: 938
Дайте идея как да го сготвя. Нещо по-интересно и засукано.

Слагам го да се вари, пък после ще измислям манджата

Тъкмо бях готова със засуканата идея, но ако си го сварила си го ликвидирала за нея!

Ако имаш друго пиле-сурово го одери внимателно - все едно, че му събличаш кожата (ако е по-едро е къде-къде по добре)!

 Приготви плънка от запържен (или задушен) ориз+ нарязани дреболийки (ако имаш)+всякакви мерудии и с нея напълни кожата! Заший я, намажи я с масло и я печи на фурна до златисто!

Изглежда досущ като пиле и изненадата е пълна, когато го (я) разрежеш! Интересно е, вкусно, засукано и изгодно-имаш си настрана цяло домашно пиле, което да посветиш на някоя манджа! Hug

Рецептата я имам от един професионален готвач, специализирал в Япония! Правила съм я многократно с всякакви птици (без щраус) Wink
Дрането е сравнително лесно, особено като му хванеш цаката!

Приемам поздравления-току що записах първата си рецепта тук! Дано Ви допадне!
« Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 01:47 от Venecias »
Цитирай


Мнения: 506
Ако имаш друго пиле-сурово го одери внимателно - все едно, че му събличаш кожата (ако е по-едро е къде-кcде по добре)!
Приготви плънка от запържен (или задушен) ориз+ нарязани длреболийки (ако имаш)+всякакви мерудии и с нея напълни кожата! Заший я, намажи я с масло и я печи на фурна до златисто!
Изглежда досущ като пиле и изненадата е пълна, когато го (я) разрежеш! Интересно е, вкусно, засукано и изгодно-имаш си настрана цяло домашно пиле, което да посветиш на някоя манджа! Hug
Рецептата я имам от един професионален готвач, специализирал в Япония! Правила съм я многократно с всякакви птици (без щраус) Wink
Дрането е сравнително лесно, особено като му хванеш цаката!
Приемам поздравления-току що записах първата си рецепта тук! Дано Ви допадне!

А с купено пиле става ли? Имам предвид, че кожата е по-тънка и дали няма да се накъса, докато се дере?
Цитирай


Мнения: 10 168
Става с купено пиле - правила съм го!
Има вариант да се напълни с пилешкото месо - обезкостено и сварено + гъби,грах или там каквото ти хрумне,може топено сирене и прочие.
Знам го като "драно пиле" или "фалшиво пиле"
Цитирай


Мнения: 3 352
ПИЛЕ на сол
Цитирай


Мнения: 1 956
Още не съм го сварила, размразява се. Идеята за пълненото пиле е добра, само че моето е разделено на две. Във варианта с ориза какво правиш с месото?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора