Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

София

Мнения: 1 227
25 гр. мая(1пакетче), по1/2 чаена лъж. сол и захар се размиват в 250 мл. хладка вода и се изчаква около 30 мин. да втаса
1 кг брашно + малко (за домесване)+ 1 щипка сол + 1кофичка кисело мляко + 2 яйца - 1 цяло, а от другото жълтъка. От всички продукти се замесва средно меко тесто (да не лепи по ръцете). Втасва около 30 мин. Тестото се разделя на 4 части, разточват се кори от всяка част, колкото тавата в която ще печем. Корите се редят една върху друга, като между тях се маже с олио. След това всичките кори се разточват на голям кръг, който се разделя на 12 триъгълника- може 16 или18 . Триъгълниците се навиват откъмто широкатат част към върха.Нареждат се в тавата и се оставят още 30 мин. да втасват.Намазваме с жълтъка и печем в загрята на 200 фурна.

Започнах да я правя, сега втасва. Обаче си задавам въпроса как точно ще изглежда като се опече. Дали някой знае и има снимки? Ще бъда много признателна. Това ще е питката за прощапулника.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 448
Това не е ли пита "Слънце"? Не може ли ти да я снимаш, когато стане?
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Моята е друга рецепта, но пак навивам на 16 кифлички, изглежда ето така:


А какво стана с твоята?
Цитирай

София

Мнения: 1 227
Качих снимките едва преди минути. Питката стана много хубава, но в този си вид малко трудно се търкаля. А е и много вкусна. Тъй като никога не бях правила такава засукана питка, шашнах всички вкъщи. Накрая забравих да намажа с жълтъка, но поправих грешката и я намазах след като беше престояла във фурната 5 мин. И така стана. Като за първа проба стана перфектно. Ако имате идеи как да подредя кифличките така, че да може да се търкулне, ще е стане идеална.
Снимка 1
Снимка 2

Как`Сийка, да мисля, че е точно пита "Слънце"
Джемма, може ли твоята рецепта?
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Рецептата за моята питка е тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.60.new#new
Цитирай

София

Мнения: 1 227
Страхотни рецепти!!!   chef
Цитирай


Мнения: 107
Maxin, не се притеснявай, питката ти е станала страхотна, дано всичко мине чудесно  Hug
Цитирай


Мнения: 107
Джемма, сега разгледах и твойте кулинарни изкушения - страхотни са   bouquet
Цитирай


Мнения: 1 282
Джемма  bouquet
Разгледах всички рецепти на 4 страница,но питката не можах да я открия.На 6та страница видях питка Слънце пак се опитах,излиза ми 4та страница,а аз не я виждам. Моля те кажи ми как да я видя,защото тук на снимките изглежда невероятно красива и колко ти е диаметъра на тавата,за да става толкова висока.Точно такива питки харесвам.Браво  chef bowuu
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Благодаря ви ,момичета. Питката е на 4 страница, не знам  защо не се вижда.Диметърът на тенджерата е около 40-50 см
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 448
Джемма, страхотна ти е питата!   bouquet

Maxin, и твоята е много хубава! Само бих те посъветвала другия път да наредиш парчетата напреки - от центъра към края на тавата, за да имитират слънчевите лъчи.  Wink  Peace
Майка ми слагаше в центъра едно топче от тестото, а около него - сплетено на плитка кръгче. Съжалявам, но не мога да покажа снимки.  Tired
Цитирай


Мнения: 484
Благодаря ви ,момичета. Питката е на 4 страница, не знам  защо не се вижда.Диметърът на тенджерата е около 40-50 см

Благодаря ти Джемма, страхотна се получи и то от първия път   bouquet

Днес моите ги храних с украинския борш, с дроб-сармата на Лео и с твоята пита.

Момичетааа,  Леоооооо, Танитаааа и всички останали,
не знам как да ви благодаря, че ме вдъхновявате с вашите рецепти.

Цитирай


Мнения: 8 577
Харесала съм си тази сплитка с топче по средата, но все още не съм я материализирала. Embarassed

Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 718
Това безспорно е питка Слънце.
Цитирай


Мнения: 4 358
Искам да питам Джемма в тенжерата ли печеш питката - найстина страшно се е надигнала.Моля те обясни ми как  точно я печеш в такъв съд покриваш ли отдолу с хартия за печени и после лесно ли се вади.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора