Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 300
Преди години една жена на село правеше много вкусни сиренки. Бяха много хрупкави и се топяха в устата.

някой знае ли как се правят да ми даде рецептата;

Мерси предварително
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Не знам как са изглеждали тия сиренки(твоите),но това ако го опиташ няма да съжаляваш   bouquet

Ето една бърза и наистина много вкусна закуска.Прочетох я във форума и я даде съфорумката ssiillvvyy   

3 чаени чаши брашно
1 чаена чаша настъргано сирене
1 чаена чаша кисело мляко
1 яйце
30 грама масло
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка сол


Всичко това се обърква с лъжица(не се меси) до получаване на лепкаво тесто - сместа не е еднородна, но нека това не ви притеснява! С намаслени ръце се правят 5-6 топчета - пекат се в намаслена тавичка и в умерена фурна, като преди слагането във фурната на всяко топче в средата се бодва мъничко парченце масло. Изпичането става много бързо, както и приготовлението де!  Обаче за сметка на това са невероятно ароматни и вкусни!

Цитирай


Мнения: 6 142


СОЛЕНКИ

Не знам това ли търсиш, но тези са точно такива: меки и се топят в устата. Но ти препоръчвам да ги направиш с мас. С олио или масло не е същото.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 508
Не знам как са изглеждали тия сиренки(твоите),но това ако го опиташ няма да съжаляваш   bouquet

Ето една бърза и наистина много вкусна закуска.Прочетох я във форума и я даде съфорумката ssiillvvyy   
....
Това го правя и аз по рецепта на баба ми, само дето има и яйце. Страхотни стават  Peace.
Казваме им "Добруджанки".
Цитирай


Мнения: 942
сладка хапка - колко сирене се слага в твоите кифлички?
Цитирай


Мнения: 6 142
Трудно ми е да ти кажа точен грамаж - но гледай консистенцията на готовата смес да е като за филийки с пастет от яйце и сирене. Ориентировъчно - някъде към 250 - 300 г. вероятно ще са ти достатъчни.
Цитирай


Мнения: 942
Мерси Smile,  утре ще ги пробвам?
Цитирай


Мнения: 6 142
Мерси Smile,  утре ще ги пробвам?
пиши после дали са ви харесали.
Цитирай


Мнения: 300
Мерси Мастер и сладка хапка. Ще пробвам и двете да направя. Иначе тези които съм яла имаха вкус между, много топъл хляб и  много меки и хрупкави мекици с пухкаво сирене вътре .. бяха малки - формата им беше като тънка завита кифличка. Вената ги слагаше в кошничка мммм бяха много вкусни.
Това беше преди повече от 10 години и не си спомням много но знам че бяха пържени и вътре имаше сиренце
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.