Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 окт. 2007, 01:19 ч.

Печени филийки с домати и босилек (Брушета)

  • 2 856
  • 11
  •   1
Отговори
  • Мнения: 483


Това е един от най-любимите ми мезета  chef и много популярно тук.

Продукти:
хляб (франзела, или друг бял хляб с не голям диаметър, или нормален нарязан на половин филийки)
домати
чесън
босилек
зехтин (екстра вържин)
сол
черен пипер

Приготвяне:
Нарязваме доматите на малки кубчета, прибавяме босилека нарязан на ситно, чесънът счукан или на ситно ренде.
Подправяме със солта и зехтина.
Сместа се оставя да престои в съд до сервирането.
Непосредствено преди поднасянето хлябът се нарязва на филийки и се запича във фурна. Върху него щедро се изсипва от доматите.
Най-добре да се взимат с решетъчна лъжица за да се отцедят от течността.
От горе се поръсва леко с черен пипер.

Разкошно е като мезе за всякакво питие(ч. вино, водка, ракийка  Mr. Green) а може и просто така да се ръфа.

Може и филийките да намажете с масло докато са топли и да поръсите с черен пипер тях.

# 1
  • космополитно
  • Мнения: 940

Приготвяне:
...прибавяме босилека нарязан на ситно,

Благодря за вкусотийката! Едно доуточнение: изсушен босилек води ли до същия ефект?

# 2
  • Мнения: 483
Няма никакъв проблем да е със сух босилек. М/у другото много е подобен вкусът и със магданоз.
Но е най-добре да е с босилек Simple Smile

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 595
аз добавям и моцарела на дребни парчета. може и с настъргано твърдо сирене да се запечат отгоре.
 Hug

# 4
  • Мнения: 2 099
Обичам комбинацията босилек и домати  Party
И като asyalein в комбинация с моцарела мммммм   bouquet

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 595
ох, забравих да допълня ooooh!

аз запичам флийките, натърквам ги със зехтин, отгоре слагам обърканите останали продукти. настъргвам пекорино или подобно сирене и запичам да се поразтече моцарелата и малко от сока на доматите д омекоти брускетата.

правя ги за предястие на грила. докато се изпечат пържолите Peace

# 6
  • Мнения: 4 496
Снощи писах в една тема, че съм си върнала килограмите отпреди бременността.
С тези вкуснотии, които споделяте, smile3516 че и снимки слагате,  smile3515пак ще се пълнее....... smile3521

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 595
Снощи писах в една тема, че съм си върнала килограмите отпреди бременността.
С тези вкуснотии, които споделяте, smile3516 че и снимки слагате,  smile3515пак ще се пълнее....... smile3521

слагак повечко подправки Wink
от това не се пълнее много. аз поне не качвам.

# 8
  • Мнения: 239
Наистина са много вкусни!
Само да споделя, че моя приятелка запича филийките заедно със сместа, като в нея има и сирене. Когато й ходим на гости, винаги са в менюто и ги обожавам.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 268
За дамите,които не искат да пълнеят,препоръчвам пълно зърнеста франзела.Още по-вкусно е.

# 10
  • София
  • Мнения: 10 860
Чудести са, благодаря за рецептата.
Само че като мезе направо ще се навечерям  chef

# 11
  • космополитно
  • Мнения: 940

С тези вкуснотии, които споделяте, smile3516 че и снимки слагате,  smile3515пак ще се пълнее....... smile3521

Абсолютно! Тези теми са коварни като подводни рифове! Пфуу!  ooooh! Thinking Ще трябва да подминавам!... и без това си тежа на мястото!

Добре, че има отговорни и грижовни хора!

За дамите,които не искат да пълнеят,препоръчвам пълно зърнеста франзела.Още по-вкусно е.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт