Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 окт. 2007, 12:46 ч.

бременна на метадонова програма

  • 1 457
  • 4
  •   1
Отговори
Много хора ме посъветваха да пиша тук и да потърся съвет от Д-р NIVEA Baby. Ето защо реших да се включа и тук. Писах във всевъзможни форуми, но май много малко хора са запознати добре с метадона като средство за преодоляване на хероинова  зависимост, а аз бих желала да намеря човек, който е наистина специалист по въпроса и може да ми отговори на всички въпроси свързани с употребата на това психоактивно вещество и за значението на начина, по който бива приемано. Аз, например, а познавам и доста други наркомани, които го правят, не успявайки да се справя с т. нар. игломания, понякога инжектирам венозно метадоновата течност, която получавам от НЦН. Проблема е, че съм бременна в 4-ти календарен месец. Имам нужда от съвет от човек, познаващ добре това вещество, съдържанието му и влиянието му върху организма. Но нямам нужда от проповеди, за това колко е вредно, лошо, гадно и т.н., защото с тия огризения си се боря сама, а това, че не успявам да се справя с тях е друга моя лична трагедия, която нямам нужда да обсъждам. Искам да знам какво предизвиква метадоновата течност, поначало предвидена да се пие, когато се инжектира венозно. Предварително благодаря!

# 1
  • Мнения: 5 760
Здравейте! Знаете, че метадона също е вид наркотик, който обаче няма този вреден ефект. Дозировката се определя от лекарите в Центъра.
След раждането обикновенно бебетата се приемат в интензивно неонатологично отделение за активно наблюдение. Обикновенно правят абстинентен синдром и се нуждаят от лечение. Той започва след 24 час от раждането. Силата и продължителността на абстиненцията е зависима от количеството на метадона приеман от майката. Лекуваме ги с Фенобарбитал около 10-14 дни, като дозата на фенобарбитала бавно се намалява. Понякога се налага и допълнително лечение с Диезепам през първите 2-3 дни от раждането. Докато трае острата фаза на абстинентцията децата са на венозни вливания и по клинична преценка се захранват внимателно. Понякога се налага и лечение с кислород, но за кратък период. Центрове за раждане на жени на метадон са Майчин дом и Шейново.

# 2
Благодаря ви, д-р NIVEA baby, за това, че ми отделихте време и внимание и ми отговорихте на писмото... Всъщност именно вчера бях в Шейново и в Майчин дом където ми казаха, че с моята доза 16 мг няма от какво да се притеснявам защото имало голяма вероятност бебо да не се нуждае от детоксикация. Въпреки това, задължително трябва да раждам на едно от тези две места, за да може и двамата - аз и бебчо, да сме под наблюдение и ако се наложи да ни бъде оказана помощ. Това, което ме притеснява, обаче е факта, че от време на време вземам дневната си доза метадонов сироп, които получавам от НЦН венозно...Знаете ли нещо повече за влиянието на този сироп върху организма. Знам, че има риск от венозни инфекции, абсцеси и други подобни проблеми, заради факта, че метадоновия сироп не е стерилен, но подобни са опасностите при инжектиране на всяка друга дрога, която купуваме на улицата. Дори бих смяла да кажа, че метадона, даван все пак от лекари е далеч по-чист от боклуците, които намираме на улицата.Затова въпроса ми е не за тези вреди на венозната му употреба, а за други по-сериозни (не че тези не са достатъчно сериозни Confused)...
Предварително благодаря за информацията!!!!

# 3
  • Мнения: 5 760
Ако не Ви е назначено от лекар, венозното приложение на този сироп крие реален риск за вашето здраве. Сиропните форми не са пригодени за венозно приложение- имат съставки които могат да ви навредят.
Има се предвид възможността за инфекции при бебета на майки на метадон и именно за това се приемат в интензивните отделениа- да се отчете абстинентния синдром ако има такъв и да се започне своевременно лечение ако има данни за инфекция. На всичките при приемането в отделението се прави микробиологичен и кръвен скрининг за инфекция.

# 4
Изключително много ви благодаря, д-р NIVEA baby!
Сега вече знам със сигурност, че най-важното е да родя в клиника - Шейново или Майчин дом, където ще бъде оказана адекватна помощ и наблюдение, както на мен, така и на бебчо...Пожелавам си всичко да бъде наред и бебето да се роди живичко и здравичко, без проблеми.... Пак благодаря за вниманието!
Ще следя форума редовно!!!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт