Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте.Поредната лотария за зелена карта е вече в сила.
Имам обаче няколко въпроса, за това се обръщам към вас.
Ние сме семейство- майка баща, аз-синът и по-малкият ми брат.Баща ми не иска да заминаваме за Амрика, но пък аз,майка ми и брат ми искаме, понеже ще е хубаво ако от млади сме там.
Има ли възможност майка ми да подаде заявление за Зелена Карта от нейно име, но ако спечели тя автоматично и аз и брат ми да придобием право за Зелена карта и да заминем тримата?
Ако това е възможно искам да ви попитам за след това.Кога майка ми ще може да се върне в България и аз да остана да живея самостоятелно в Америка?
Проблемът е, че съм на 17, в 11 клас, а условието да се кандидатства е да имаш 18 и да си завършил 12 клас.
Поради това се налага сега тази объркана по-горе написана система, защото искам да живея и да се реализирам в САЩ и ще е нужно чрез родитилети си да пробвам шанса си за спечелването на Зелена Карта.
Благодаря.Ще се радвам да ми дадете нужната информация.

# 1
  • State of Mind
  • Мнения: 613

Има ли възможност майка ми да подаде заявление за Зелена Карта от нейно име, но ако спечели тя автоматично и аз и брат ми да придобием право за Зелена карта и да заминем тримата? Да, заминава не само спечелилият, но цялото семейство или поне частта, която ще емигрира.

Ако това е възможно искам да ви попитам за след това.Кога майка ми ще може да се върне в България и аз да остана да живея самостоятелно в Америка? Веднъж всички от вас, получили зелените си карти, майка ти ще може да се върне в Бг. Но, ако ще иска да кандидатства за гражданство един ден, ще трябва да стои определени дни в годината в САЩ. Ако няма да се възползва от това, то тогава няма значение, но има риск да загуби картата си. Проблем ще е и по-малкият брат в този случай. Кой ще го гледа? Тук законите, по отношение децата, са много строги.

...защото искам да живея и да се реализирам в САЩ и ще е нужно чрез родитилети си да пробвам шанса си за спечелването на Зелена Карта...Лотарията не е най-сигурното нещо на този свят   И, ако не стане, не мисля че ще имаш проблем да дойдеш да учиш. Пълно е с български студенти тук. Ако запишеш пък универистет в Бг, пак можеш да дойдеш на студентска бригада. Така ще можеш и да прецениш дали ще ти хареса или не. Успех с лотарията! 

# 2
  • USA
  • Мнения: 650
Само родителите ти могат да подадат и важи за деца под 21 години. Страхотен шанс за вас и почти е сигурно много трудно за родителите. Да трябва те да подадат. Успех!

# 3
  • Las Vegas
  • Мнения: 804
До 21 години и вие имате право на зелена карта, стига майка ти да спечели. Без значение е дали и баща ви ще тръгне с вас, само 3-мата не е проблем, зелените карти на майка ти и баща ти са си поотделно за всеки. Обикновенно зелените карти са за 10 години, след 5 може да се кандидатства за гражданство, но трябва да имаш по 6 месеца в година престой в САЩ. При това полужение майка ти и по-малкия ти брат могат да стоят по 6 или по-вече месеца в САЩ и по няколко в Бг при баща ти, защо не Hug Успех!Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт