Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

София

Мнения: 2 193
Здравейте,

     Преди няколко дена открих , че съм бременна. Преди, когато трябваше да ми дойде на около 28 ден , направих тест и бе отрицателен. Две седмици по късно всички са положителни. Като че ли съм забременяла около 30 тия ден (около 12 Октомври) ? Лекарят при който отидох не видя нищо. Направих си кръвен тест. И резултатите са:

Ето ги точните изследвания:

 TSH 1.570 mIU/l     0.35 - 5.00

 Prolactin 580,86 IU/l         М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
 
 LH 0,64 IU/l                       М(1.5-9.3)   Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-
 
 FSH 1,25 IU/l                     М(1.4-18.1)   Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5
 
 Estradiol 869.9 pmol/l        М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)
 
 Progesteron 46,5 nmol/l     М(0.89-3.88) Ж(фол 0.48-4.45, лут 10.62-81.28, мен
 
 total Бета ЧХГ      904.8 mU/ml      0.0 - 8.5
 

Моля ви, кажете ми дали всичко е нормално и ако нещо се отклонява , какво да направя за да се подобри. Притеснявам се , защото преди 4 месеца преживях мissed abortion и ме е страх да не се повтори пак...

Благодаря ви  предварително
« Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 21:04 от Atina_Eli »
Цитирай

Враца

Мнения: 4 381
Не си постнала референтните стойности на хормоните.
Щом се покачва ЧХГ засега всичко е добре.
Успех!
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Ако имаш две седмици закъснение трябва да се види бременност.
Ако лекарят не вижда, значи имаш проблем.
Цитирай
Е, хайде сега, не е задължително да има проблем. Моя приятелка забременя края на лятото и се оказа че забременяла 2-3 дни преди 28 ден, а цикълът й е абсолютно редовен, идва й на 28 дни. Даже доктора като не беше видял нищо и беше казал че може да е извънматочна, но се оказа че всичко е ок. Просто природа, стават и необясними за медицината неща.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Колева, по добре да си мисли, че има проблем и да се окаже, че няма, отколкото обратното.
ЧХГ е доста висок и плоден сак трябва да се вижда.
Цитирай


Мнения: 4 700
А zаЩо си иzследвала ЛХ, ФСХ и Етсрадиол?  newsm78 newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 193
Направих всички изследвания, защото не знаех кое точно ще ми е необходимо, а и никой не ме изпрати да ги правя, а сама раших, след като тестът ми за бременност беше положителен(при тожа не 1, а 3 теста), а на прегледа лекарят ми не видя абсолютно нищо. За да съм по-спокойна реших, че искам да видя всичко и се  разрових из Интернет-там прочетох за всичките хормони и реших да ги проверя...Какво пък толкова, поне да знам ...Но няма да се успокоя докато нищо не се види.Дано този път всичкпо да е наред. Praynig Praynig Praynig
Цитирай

София

Мнения: 7 030
А лекарят с какво те гледа? Ако видозонът е бил коремен и стар и не си пила предварително вода е възможно да не го види. Но с вагинален би трябвало да се вижда.
Цитирай

Варна

Мнения: 626
При мен с вагинален ехограф не регистрираха бременност в 5г.с.+2, а в 5г.с.+4    - Бета ЧХГ ми беше 3970 единици. 
Т.е. - нормално е на тези единици/ 905/ да не видят нищо.  И аз се бях шашнала и сега си търсих публикациите от началото на май, за да ти отговоря точно. Успех!
Цитирай

София

Мнения: 14
Atina_Eli задължително отиди и при друг д-р и бъди много внимателна, защото аз бях с Бета ЧХГ 650 единици в 4г.с, не се виждаше бременност в матката с вагинален ехограф, а после се оказа извънматочна и ме оперираха след 2 дни . Но тъй кат беше хванато навреме всичко мина успешно слава богу и съм с две пропускливи тръби след лапароскопията. Пиши когато имаш някаква информация.
Стискам палци всичко да е наред.  Praynig
Цитирай

софия

Мнения: 900
Повтори теста ЧХГ 48 часа след първия.  Ако резултатът се е удвоил - бременността най-вероятно се развива нормално и ще може да се види плоден сак на ВАГИНАЛЕН ехограф. Ако нарастването е по-малко - отново на лекар, за да се изключи извънматочна бременност.
От останалите хормони само ТСХ може да ти е от полза. С тези стойности е ясно, че при щитовидната жлеза няма проблеми. Very Happy
Късмет.
Цитирай

София

Мнения: 2 193
Всичко е ОК.Оказа се, че съм бременна в 6 г.с.И даже се видя сакчето-с нормални размери и т.н.Остава само да се види и бебето и всичко да е наред и занапред.
Цитирай

София

Мнения: 1 950
Браво Atina_Eli Hug, това е чудесна новина  bouquet
Пожелавам ти всичко да наред и занапред и хубаво сладко бебче на финала Praynig
Цитирай

Ямбол

Мнения: 1 284
Честито Atina_eli!Дано всичко бъде наред и да гушнеш най сладкото бебе на финала! Hug
Цитирай

София

Мнения: 14
Честито Atina_Eli. Лека бременност и много щастие. Браво на теб  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора