Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Щрудел........

  • 27 окт. 2007, 21:06 ч.
  • Преглеждания  1 540  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 261
как да го приготвя,но моля ви, до най-малката подробност,какви кори,колко ябълки да настъргам,орехи да сложа ли и т.н.

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 135
Аз го правя с обикновени кори Бела.  Настъргвам около килограм ябълки и леко ги изстисквам, за да си пуснат сока. Ябълките смесвам със 1 ч.ч захар, 3-4 лъжици галета, шепа стафиди, шепа орехи, нарязани на ситно или смлени, канела. Сега съм купила една подправка за щрудел на  Котани, мисля утре да  я пробвам.
Намазвам с олио  тава и започвам да редякорите една върху друга,  като между тях мажа с четка по малко олио. На 2 или 3 места разперделям равномерно плънката ,като  се завършва с 4-5 кори. Нарязвам на парчета, намазвам с олио отгоре и пека в предварително загрята фурна.
Още топъл наръсвам с пудра захар.
По моята рецепта щруделът става по-сух и хрупкав, аз така го харесвам. Ако искаш да е по-сочен, може да не изстискваш ябълките.

# 2
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Здравей eli0177! Simple Smile

Предлагам ти този - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg68#msg68


Много вкусен... Crazy

# 3
  • област Софийска
  • Мнения: 1 680
Става многхо хубаво, ако в сместа се настържат няколко чаени бисквити от типа "Роден край". Това го бях прочела някъде в нета, пробвах (тогава имах в наличие някакви чаени бисквити ягода) и стана много хубаво, разкошно. Ей, отдавна не съм правила, тези дни трябва да взема да спретна едно щруделче.

# 4
  • Русе
  • Мнения: 1 193
Аз го правя с обикновени кори Бела.  Настъргвам около килограм ябълки и леко ги изстисквам, за да си пуснат сока. Ябълките смесвам със 1 ч.ч захар, 3-4 лъжици галета, шепа стафиди, шепа орехи, нарязани на ситно или смлени, канела. Сега съм купила една подправка за щрудел на  Котани, мисля утре да  я пробвам.
Намазвам с олио  тава и започвам да редякорите една върху друга,  като между тях мажа с четка по малко олио. На 2 или 3 места разперделям равномерно плънката ,като  се завършва с 4-5 кори. Нарязвам на парчета, намазвам с олио отгоре и пека в предварително загрята фурна.
Още топъл наръсвам с пудра захар.
По моята рецепта щруделът става по-сух и хрупкав, аз така го харесвам. Ако искаш да е по-сочен, може да не изстискваш ябълките.
   Бих могла да добавя само,че изцедения сок от ябълките кипвам с малко захар и поливам вече опечения щрудел.

# 5
  • Мнения: 261
Момичета,знаех си че мога на вас да разичтам за всичко
Благодара ви

# 6
  • Мнения: 1 282
Мога да ти предложа още един вариант,който  се казва "Виенски Щрудел".Не помня от къде го свалих.Различното на това е ,че в плънката се слага и 100 грама пудинг ванилия или домашен ванилов крем, а преди това поръсваме тестото с галета.
Имам едно питане:Знае ли някой как се прави ябълковия пай в Макдоналдс-виждам,че го вадят замразен и го пържат,тестото е като бутер и плънката не изтича? Thinking

# 7
  • София
  • Мнения: 210
Рецептата на Фукла ми се струва лесна, ще я пробвам. Никога до сега не съм се престрашавала да правя щрудел, защото ми изглеждаше сложна работа Embarassed А и винаги съм смятала, че е като при другите баници - 1-2 кори и плънка, а тук явно трябва корите да са доста повече.
Имам един въпрос - канелата се поръсва върху наредената плънка или се разбърква предварително с нея.

# 8
  • Мнения: 5 135
Аз обърквам цялата плънка предравително, но може и са се ръси - както ти е по-лесно. Рецептата е наистина много лесна и бърза. Само стъргането на ябълките отнема повече време.

# 9
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Здравей eli0177! Simple Smile

Предлагам ти този - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg68#msg68


Много вкусен... Crazy

Подрепям   bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 210
Да се отчета. Като за първи опит смятам, че беше успешно, но ми възникна проблем с горния пласт. Върху последната плънка сложих 4 кори и намазах с олио, обаче най-горната кора се отдели и стана хрупкава и приличаше на пергамент. Как да го избегна за следващия път?

# 11
  • София
  • Мнения: 1 271
Да се отчета. Като за първи опит смятам, че беше успешно, но ми възникна проблем с горния пласт. Върху последната плънка сложих 4 кори и намазах с олио, обаче най-горната кора се отдели и стана хрупкава и приличаше на пергамент. Как да го избегна за следващия път?

напръскай я с вода като се опече или с изцедената ябълка или задуши с вестник и кърпа отгоре тавата
  chef

# 12
  • Банкя
  • Мнения: 1 168
Аз настъргвам ябълките канела и орехи, но не слагам захар защото се разводнява.
Захарта я слагам върху кората.
Готови кори Фантастико-ръса олио малко настъргана ябълка, две лъжици захар.Отгоре втора кора пак олио захар ябълки.Навивам ги двете и реда в правоъгълна тава.
После нарязвам на три  слагам масло помежду им и пека.
Като го извадя го покривам да се задуши.
Ако са много ябълките е по водно.

# 13
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 136
Страхотни рецепти   bouquet

# 14
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Толкова много рецепти си бях извадила, и сега след като опитах щрудела на Наталина, ще пробвам и с точени кори. Много обичам щрудели.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт