Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 125


Какви са причините за новото за ХХ и ХІ век заболяване – аутизъм?
Заболяването е съществувало в единични случаи в средата на 20 век. След 60-те години постепенно случаите зачестяват и в момента в САЩ например едно на всеки 175 /или дори 150/ деца е аутист. За 50 години покачването е драстично. В България – едно на 333 деца е аутист и броят им расте.
/ http://www.dnes.bg/article.php?cat=43&id=13057 /

Става въпрос за огромно количество деца, като част от тях се раждат видимо здрави и получават симптомите на заболяването в някъкъв следващ момент.
Каква е причината за аутизма? Лекарите все още не са открили със сигурност причината. Според различните източници се формират три предположения:
•   генетична обремененост;
•   психологична реакция на детето към обкръжаващата го среда /родители, гледане на телевизия до 1-год. възраст, стрес и т.н/;
•   натупване на тежки метали и други вредни вещества в организма на детето от ваксините, храната и околната среда;

Какво бихме могли да направим конкретно, за да избегнем риска от заболяване или влошаване на съществуващо такова на децата ни и на нас самите:
•   да се избягва контакта на детето с телевизията до 1-годишна възраст;
•   да му се отделя максимално внимание, с грижи и игри;
•   да се подбира необработена, здравословна и чиста храна за майката-кърмачка и детето;
•   да се подбират внимателно ваксините за децата;

Повечето хора се доверяват на медицината и поставят ваксини на децата си. След зачестилите случаи на здравословни проблеми у децата и кърмачетата трябва да се обръща специално внимание на всички фактори, които могат до бъдат рискови за децата. Необходимо е да се четат листовките на ваксините, да се обърне внимание на страничните реакции, които са много и са сериозни. След някои странични ефекти във времето, е установено, че консервантите в някои от ваксините /живак (тимеросал), формалдехид, алуминий/ са токсични и вредят сериозно на нервната система на децата и особено бебета до 2 годишна възраст. Някои призводители вече заместват тези неудачни компоненти с други. Ако ваксинирате децата си – четете листовките на ваксините много внимателно и направете своята преценка.

# 1
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
Няма доказателство, че заболяването е генетично. И дори не може да се нарече заболяване, то е по-скоро състояние.

# 2
 • На планетата Земя
 • Мнения: 4 622
Съгласна съм за ваксините.

Интересна тема за размисъл, благодаря!

# 3
 • София
 • Мнения: 125
Няма доказателство, че заболяването е генетично. И дори не може да се нарече заболяване, то е по-скоро състояние.
Така е, доказателства няма за никое от предположенията, защото няма кой да се заеме с такова начинание /най-малко производителите  Confused/ Но може да е, предвид това, че родителите ни също са ваксинирани и то с много по малък опит във ваксинирането и дълготрайните му ефекти. Не се зане как влияе това на човешките ДНК /като се вкарат животински ДНК в човешката кръв/.
Апропо - като се поразчетох - вирусите се отглеждат в животни - крави, кучета, маймуни, прасета. За да се вземат антителата логично, животните се убиват, предполагам. Това е жестоко, по мое мнение.
Препоръчвам на всички да гледат този филм, за да направят своите изводи:
http://treasure.kolibka.com/array2/nikra/Dokumentalni/Vaccinatio … th%20-%201998.avi
Винаги ще има доводи за и против, това е ясно. Но по-важното е да постъпваме с най-малък риск за здравето на децата, а и на нас самите.

# 4
 • Pyce
 • Мнения: 3 378
Хубаво,е че го е написала jiva,но малко разхвърляно ми звучи така...

Иначе за ваксините-хубаво предупреждение,ама така формулирано...Ето аз например съм против тях,мисля,че повече вредят отколкото изобщо помагат.Но нищичко не разбирам от химия и медицински термини,така че четейки листовката пак нищо няма да разбера.

# 5
 • София
 • Мнения: 125
EASpirit, не искам да бъда крайна в мнението си, тъй като не съм медик, затова написах това, което са всеобщо признати факти. Нека повече хора да имат избор, аз самата нямах, тъй като нямах информация навреме. Иначе имам конкретно мнение по въпроса за ваксините, вече.

Съжалявам, че е звучи разхвърляно, опитах се да го направя максимално подредено. Ако ми кажете какво точно не ви хареса, ще го променя, за да стане по добро.

В листовките има медицинските названия на заболяванията, които са странични реакции, но на тези, които видях - не бяха преведени, което не е редно. И аз съм затруднена да разбера всичко в тях, но го препоръчвам за тези, които все пак ще изберат да ваксинират детето си или себе си.

Поздрави
П.П.  И ние не ядем приятелите си  Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт