Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • ...au bord de la mer
 • Мнения: 1 156
Ще се опитам да бъда максимално кратка:
Решавам да си продам количката(Джейн), защото имам друга и да не я съхранявам. Купена е миналата година -в края на юни. Пускам обява -тук и в продавалника. От продавалника имах трима клиенти. Преди два дни се обадиха от друг град и дойдоха в неделя да я видят на място.Много се зарадвах, защото така определено щях да бъда по-спокойна-друго е да видиш нещата с очите си, различно е да ги пращаш с наложен платеж(както щяхме да процедираме с другите купувачи, ако тези се бяха отказали).
Дойде едно много мило и възпитано семейство, жената е бременна в осмия месец. Оглеждаха количката повече от два  часа. Разглобявахме, сглобявахме и т.н.Намалих цената, защото се оказа ,че на зимното кошче ципът от едната страна се е скъсъл и ще се нуждае от ремонт. Момчето се притесни от факта, че тапицерията на лятната количка е тръгнала леко да се къса на едно място-по-скоро протъркано(това и горното не ги бях забелязала до преди това като проблеми). Стиснахме си ръцете и .... след 3 часа ми се обаждат и ми казват, че колелото на количката се е счупило #CrazyПросто изпаднах в шок! Аз съм я ползвала над година и не съм имала никакъв проблем с количката!Не е проскърцала! А сега колелото било паднало!Просто незнаех какво да кажа... Мъжът ми проведе разговор с момчето и мнението му е ,че или ние поемаме ремонта на количката и им я връщаме или те ни я връщат и поемат някаква сума от ремонта.Сега сме разделени на два лагера у дома-аз искам всичко да приключи, все още недоумявам как е станало това.Мъжът ми обаче смята, че въпросът е принципен-при тези обстоятелства, ние ще сме тотално набутаните. И знам, че е прав. Но на мен ми е криво, защото зная какво е да очакваш дете и с какъв трепет се правят първите покупки.Ако съм искала да излъжа някой-първо щях да я пратя с куриер, и второ нали се сещате ,че е невъзможно да закрепя някакво си колело и  да треперя два часа на огледа.

Последна редакция: пн, 29 окт 2007, 08:03 от зайко

# 1
 • Мнения: 179
Много неприятна ситуация  Thinking Джейн са много здрави колички,аз самата имам такава,чудно как въобще се е случило,но щом казваш ,че е закупена миналия юни,значи още е в гаранция,защото моята има гаранция 2г,така че защо не я занесете в магазина да я ремонтират безплатно  newsm78

# 2
 • ...au bord de la mer
 • Мнения: 1 156

И аз затова съм в шок! Количките наистина са много качествени! Аз я купих от София и там на гаранцията ми са написали 12 месеца, вместо 24!Това е другата простотия... Излъгали са ме, но аз съм виновна ,че не съм разбрала навреме..Днес ще говорим с магазина да видим какво може да се направи.

# 3
 • Мнения: 9 990
Еми не всяка сделка е печеливша.После, какво значи тези колички са много здрави-вечни също не са.По софийските улици се амортизира всичко стократно по-бързо.Вие е трябвало да си заемете позиция-продадено и точка, всеки си поема риска, като купува втора ръка.Или пък-вземате си я обратно и пак точка.Когато се опитваш да продадеш ползвана вещ трябва да си готов и на това да се счули тази вещ и да ти мрънкат и недоволстват клиентите. Peace

# 4
 • на плажа
 • Мнения: 1 856
  Случва се. Както не сте забелязали скъсанкото и протърканото, така и не сте забелязали, че колелото е пред счупване. Пенелопа е права - това са вещи - не са вечни. Според мен е редно да го поправите и да го дадете на хората в изправно състояние. Все пак са платили за количка, която да могат да ползват. Успех  Peace. И не мисля, че ще се набутате. Все пак, ако никой не я купи ще си остане вечно ваша, независимо колко е струвала, когато сте я купували,а и сте си я употребявали със здраве достатъчно време.

# 5
 • Мнения: 2 556
Най-добре всичко, което е ползвано от бебе, да бъде подарявано, а не продавано. Включително по причина това, което ви се е случило на вас. Това е мое мнение, аз досега всичко ненужно съм подарила и нищо никога не съм продавала. Нищо фатално не е станало в случая, аз бих си я взела обратно и бих я подарила на някой, който би й се зарадвал, да си й поправи той колелото.

Разбира се, ако парите са ви важните в случая, постъпете както вие прецените и намерите за най-добре. Странно е да се счупи колело на неползваща се в момента количка, но пък не вярвам те да са го счупили нарочно?

# 6
 • Мнения: 505
Доколкото ми е известно, вие не сте продали количката с гаранция. В момента, в който сте си стиснали ръцете, отношенията ви са приключили. Хората,на които сте продали количката, явно здравата са ви изнервили. Ако съчувстваш на тях, направо трябва да им я подариш - но тогава ще обвиняваш себе си. Ега ти кирливата ситуация. Ако съм съдия в градски съд, ще обявя, че количката си е тяхна, парите са си ваши и никой няма право на претенции. И още:
1. Да са си купили нова количка. С гаранция.
2. Да вземат да си я ремонтират - едно колело не може да струва толкова много.
И в заключение не може за това, че другото семейство на са си направили сметката, да се караш с мъжа си. Те просто двамата мъже са взели "да си ги мерят". Не им се меси - тяхна работа. Вече не можеш дори да подариш количката - опротивяло ви е. Така че изтърпи ги да си се накарат и да им омръзне.

# 7
 • ...au bord de la mer
 • Мнения: 1 156
Най-добре всичко, което е ползвано от бебе, да бъде подарявано, а не продавано. Включително по причина това, което ви се е случило на вас.
Да, аз също съм раздала много дрешки и вещи на малката . Но, нямам толкова близък човек на когото да подаря въпросната количка. А не съм толкова богата , за да си позволя в момента да направя такъв жест на непознат.
Сега имам малко надежда, че нещата ще се оправят. Собственичката на старозагорския Премама, ще ми даде безвъзмездно колелото , което ни е нужно.  bouquet Съпругът ми говори с момчето и засега сме се разбрали да му пратим колелото за наша сметка и да поемем ремонта.
Странно е да се счупи колело на неползваща се в момента количка, но пък не вярвам те да са го счупили нарочно?
Честно да ти кажа, като ми се обадиха с тази вест  първото ,което си помислих, че това е някаква гавра. След това като разсъждавах спокойно-няма начин те да са го счупили нарочно. Просто няма логика. Риска за тях е огромен, защото аз можех да им кажа да се оправят сами и че случаят не ме интресува. Единственото , което ме съмнява, че може да е станало е, че момчета сложи количката в колата между предните и задните седалки и колелото евентуално да е било в неподходяща позиция и след няколко часов път ,просто да е натегнало и като вадят от колата да се счупи.
Ох, в повече ми дойде тази история-не бях очаквала, че нещо подобно може да се случи.Адски доволна съм от Джейн-ако имам второ дете след години, пак бих си я купила. Вероятноста да се счупи е толкова малка, но ние и другото семейство изтеглихме"късата клечка".Здраве да е, дано всичко се нареди.
Благодаря на всички Ви за отговорите. Подействаха ми успокоително.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 1 787
  Случва се. Както не сте забелязали скъсанкото и протърканото, така и не сте забелязали, че колелото е пред счупване. Пенелопа е права - това са вещи - не са вечни. Според мен е редно да го поправите и да го дадете на хората в изправно състояние. Все пак са платили за количка, която да могат да ползват. Успех  Peace. И не мисля, че ще се набутате. Все пак, ако никой не я купи ще си остане вечно ваша, независимо колко е струвала, когато сте я купували,а и сте си я употребявали със здраве достатъчно време.

подкрепям  Peace

# 9
 • Вече там ,където мечтаех да бъда
 • Мнения: 353
Зайко-мисля,че е станало както казваш-счупили са я при транспортирането.Няма начин ,колелото да се счупи,докато не се ползва количката.Не се чувствай виновна-поема се известен риск,когата се купува втора ръка стока-а и те нали два 4аса са я разглеждали

желая ти късмет и бързо разрешаване на затруднението

# 10
 • София
 • Мнения: 6 098
Според мен проблема си е техен - когато са купили количката, са я купили със здраво колело.

# 11
 • софия
 • Мнения: 3 423
Според мен проблема си е техен - когато са купили количката, са я купили със здраво колело.
и аз така мисля,все пак те са огледали подробно количката а и може при невнимателно транспортиране по тяхна вина да се е счупило колелото(ти отговаряш за количката до продажбата а гаранция за вещ втора употреба няма,да са гледали)
даже се учудвам ,как не им е било неудобно да ви звънят newsm78 а и мисля,че постъпвате благородно ,че ще им поемете ремонта без да е ваше задължение

# 12
 • Мнения: 18 861
поемате ремонта и им казвате повече да не ви търсят по никакъв повод Peace

# 13
 • Варна
 • Мнения: 5 330
НЕ с езнае другата страна какво ще разкаже. Как така се "оказва" това или онова? Ти, преди да я пуснеш за продажба не я ли огледа?

# 14
 • София
 • Мнения: 108
Според мен не е коректно изобщо да ти звънят.Ти като отидеш и си купиш примерно телефон втора употреба да не би като батерията ти е прецакана да ти дават чисто нова.Казват няма гаранция и толкова.
Рекламации само по време на сделката.
Че те могат след 5 месеца да ти звъннат и да ти кажат че е счупено другото колело или пък друго....Значи ли това,че пак вие ще поемете разхода по ремонта.  newsm78
В крайна сметка те са я купили с ясното съзнание , че количката е ВТОРА употреба!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт