Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2 002
Подтикната от тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235988.0 , реших и аз да споделя моите преживявания с малкият ми син в Окръжна болница във Варна! Пускам нова тема, защото от заглавието се надявам повече майки от Варна да я прочетат и да внимават, ако имат избор при постъпването си в болница!
Дано на никой от вас не се налага да постъпва там. Ако имате право на избор, както имахме ние /между Окръжна и Терапия/ не избирайте Окръжна!

Месец юни тази година - В спешен кабинет в Окръжна ни поставиха грешна /както впоследствие разбрах/ диагноза - бронхиолит!
След постъпването ни там - близо 15 минути ни поставяха система - не с абокят, а така наречената "пеперудка" !
 Няма да описвам мухъла в стаята в която ни прибраха и миризмата носеща се от възглавниците без калъфки, защото всичко това бях готова да преглътна, ако имах насреща си хора!
След двучасов рев на детето - без да влезе някой да ни види, аз се обадих на мъжа ми да дойде за да мога аз да стана и да му направя мляко. Не го пуснаха вътре. Влязоха в стаята и ме питаха защо съм протестирала - по това време мляко не се давало. А аз исках само да го приспя по някакъв начин, защото не спираше да плаче, а и беше гладен.
По никакъв начин не можех да ги извикам, защото бях легнала на леглото с малкия и държах ръчичката му, да не я мърда. А и той искаше да става - беше 11 месечен. Нямаше "паник-бутон".
 Едва тогава видяха, че системата подува и когато махнаха иглата и бинтовете, ръчичката му беше станала корава като камък и беше двойно по-голяма и синя! Казах, че напускам болницата, а лекарката ми каза, че още не са започнали с антибиотика. Попитах ги защо слагат тази система, след като той  не е обезводнен. Пък и той можеше да приеме глюкозата през устата! Отговор не получих. Отказах да му сложат отново системата.
 Съгласих се да изчакам до сутринта. Опитах се да го сложа в кошарката, но се оказа, че е продънена и дюшека е просто сложен там. Изтървах го на земята - никой не ме предупреди за това!
По сред нощ приеха друго дете със същата диагноза и отново не успяха да му сложатт както трябва системата, но него го мъчиха 45 минути. Бодат и не могат да намерят вена. Оставиха ги в моята стая. Отново след два часа разбираха, че системета подува и на новото дете.
Аз на другият ден се разписах и бях заплашена да съм внимавала да не попадна още  веднъж там. След излизането ни се оказа, че изобщо не сме били болни от бронхиолит. Просто истинка с температура, нямахме дори и задъхване!

Спестих ви подробности като  това как ме изгониха от стаята на лекарите, защото съм "нямала търпение" и това как се развикаха на една друга майка,  защото детето и повърнало и още... и още...и още!

Ох, оплаках ви се  Tired Минаха 4-5 месеца от тогава, но още треперя и ми се насълзяват очите като си спомня за този кошмар!

# 1
 • Варна
 • Мнения: 164
Явно за първи път влизате в болница. И наистина съжалявам за това което ви се е случило. Но искам да ти кажа ,че не само в Окръжна е така. На мен това ми се случи пък в Терпия. И беше цели 8 дена. Няма да описвам моята история, но ще използвам темата ти /ако може разбира се/ за да попитам -какво можем да направим ние майките по въпроса? Така ли ще е занапред. Аз лично вече бих влязла в болница само в краен случай тоест ако работата вече много зазлее и се касае за живота на детето, иначе никога.Не знам другите майки какво мислят.

# 2
 • Мнения: 2 002
Не, не е за първи път! Имам 3 деца, влизала съм и в Терапия и в Градска. В Терапия има специалисти и позволяват другият родител да помогне при нужда. Позволяват да се вкарат количка и кошара. В Градска - преди доста време - случаят там беше аналогичен с този от Окръжна! Не знам какво си преживяла в Терапия, но там спасиха живота на средният ми син. А в Окръжна дори и диагноза не можаха да поставят на малкия, какво остава за лечение! Но и аз като теб бих искала да задам въпроса - Така ли ще е и занапред!?

# 3
 • Мнения: 1 272
Подобни неща са за съд, но понеже и съдебната система е цъфнала и вързала като болничната, не знам има ли смисъл човек да троши нерви и пари  Sick
Много се надявам повече да не ви се налага да влизате в болници. Наистина.
Извинявам се, че е малко оф-темата, но понеже сте майки от Варна, пък ние с малкия често пътуваме натам, искам да ви помоля да споделите къде все  пак е добре да бъде заведено детето във Варна при спешен случай - вече знам къде не бива  Mr. Green , но дали можете да ми препоръчате някоя по-добра клиника, на която може да се има доверие, ако ни се наложи? Защото, когато това стане, вече е много късно да се търси и избира. Благодаря!

# 4
 • Мнения: 2 002
Сега ще ти кажа на какво бях свидетел тази година март месец, а изводите ти си ги прави!
Наложи се да правим операция на един от синовете ми в Терапия. Търсихме д-р Петришки. Намерихме го на един от етажите, а той със студенти във фоаето на етажа. Провежда лекция. Неговите думи бяха следните:
"Работил съм около 30 години в Окръжна болница, но тя вече се специализира само за спешни случаи, като катастрофи и други. От скоро работя в Терапия. Тук са съсредоточени не само специалисти, но и апаратура."

Разбира се, някои майки или други пациенти може да са на друго мнение, но на мен колкото пъти ми се е налагало да отида в Терапия, винаги са съм оставала с добри впечатления.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 7 353
Нямаше ли начин да ви прегледа на другия ден вашия личен лекар?  Thinking

Иначе, съжалявам за преживяното.

# 6
 • Мнения: 2 002
Нямаше ли начин да ви прегледа на другия ден вашия личен лекар?  Thinking

Иначе, съжалявам за преживяното.

Не исках да влизам в подробности, но ще ти отговоря.  Той  беше на антибиотик, който явно не е подействал, понеже го пиеше няколко дни, а температурата не спадаше. Беше събота следобед, а личната му лекарка, я нямаше в града. Говорих с нея по тел.-а, и тя ме посъветва да отидем в спешен кабинет. От там вече ни казаха, че трябва да постъпим в болница - Терапия или Окръжна. И понеже вече бяхме там - Окръжна, за това предпочетохме нея.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 164
Аз постъпих юли месец с бебето ми тогава на 8 месеца в детската клиника на 5 етаж.Там постъпихме по спешност с висока Т /близо месец си я поддържаше/ без ясна диагноза. Така и за престоя ни там не се разбра какво му е имало на бебо. Назначиха ни венозен А от който Т му спадна и постепенно изчезна. И той беше видимо добре. От изследванията нищо не се видя. Един казваше пик. инфекция, друг отит и от там инфекция сме развили, трети отшумяваща гнойна ангина. Сестра ми е лекар. Всеки ден идваше на визитацията с надеждата да се разбере какво му е и да се изясни поне това че да се знае какво да го правим.
Отделно отделението беше претъпкано с ромчета и нямаше къде да се изкъпе бебето ,спим на едно легло. Няма абс никаква хигиена. Добре че ми носеха преварената вода навреме и че аз все още го кърмех. Условията бяха изключително мизерни.
Аз се чудя само как е възможно болница с толкова голяма слава на престижна  да не направи поне елементарен ремонт за детско отделение. Тези стаи бяха непипани от самото и построяване.
А за отношението искам само да кажа че лекарката която пое случая и която беше отговорна за нас излезе в отупск, когато ни изписваха. И когато ден след това бебо пак беше с Т -39гр не пое никава отговорност и каза ,че трябва да се обърнем към педиатърката, защото вече сме изписани от болницата.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 328
"Детско отделение разполага със стационар и кабинет за спешни и планови приеми.

Детско отделение предлага на пациентите, лекуващи се в него добри диагностични възможности поради наличието на модерна апаратура, клинична и микробиологична лаборатории, скенер, ядрено-магнитен резонанс в болницата както и консулти и съпътстващо лечение от високо квалифицирани специалисти, работещи в другите отделения на болницата.В детско отделение работят високо квалифицирани лекари със специалност по детски болести.
Разполага със собствена млечна кухня и занималня за децата.
Персонал:

          Началник отделение: Д-р Русанка Йорданова
          Старша мед. сестра: Светла Стоева

Лекари:

                Д-р Добринка Бялколева
                Д-р Вера Попова
                Д-р Миглена Калескова
                Д-р Вилхелм Младенов
                Д-р Анна Гочева
                Д-р Даниела Дянкова

   Сигнали за корупция
corruption@svetaanna-varna.com
Горещ телефон

052 64 82 57

 председател на съвета на директорите

д-р Тенчо Тенчев

главен държавен здравен инспектор на Република България

Заместник председател

доц. Георги Кючуков

Изпълнителен директор

д-р Жан Доревски"

 не мислите ли че поне по едно писмо с копие до здравно министерство могат да получат тези хора
не вярвам че това ще промени нещо но поне ще сте опитали

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт