Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2 001
Подтикната от тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235988.0 , реших и аз да споделя моите преживявания с малкият ми син в Окръжна болница във Варна! Пускам нова тема, защото от заглавието се надявам повече майки от Варна да я прочетат и да внимават, ако имат избор при постъпването си в болница!
Дано на никой от вас не се налага да постъпва там. Ако имате право на избор, както имахме ние /между Окръжна и Терапия/ не избирайте Окръжна!

Месец юни тази година - В спешен кабинет в Окръжна ни поставиха грешна /както впоследствие разбрах/ диагноза - бронхиолит!
След постъпването ни там - близо 15 минути ни поставяха система - не с абокят, а така наречената "пеперудка" !
 Няма да описвам мухъла в стаята в която ни прибраха и миризмата носеща се от възглавниците без калъфки, защото всичко това бях готова да преглътна, ако имах насреща си хора!
След двучасов рев на детето - без да влезе някой да ни види, аз се обадих на мъжа ми да дойде за да мога аз да стана и да му направя мляко. Не го пуснаха вътре. Влязоха в стаята и ме питаха защо съм протестирала - по това време мляко не се давало. А аз исках само да го приспя по някакъв начин, защото не спираше да плаче, а и беше гладен.
По никакъв начин не можех да ги извикам, защото бях легнала на леглото с малкия и държах ръчичката му, да не я мърда. А и той искаше да става - беше 11 месечен. Нямаше "паник-бутон".
 Едва тогава видяха, че системата подува и когато махнаха иглата и бинтовете, ръчичката му беше станала корава като камък и беше двойно по-голяма и синя! Казах, че напускам болницата, а лекарката ми каза, че още не са започнали с антибиотика. Попитах ги защо слагат тази система, след като той  не е обезводнен. Пък и той можеше да приеме глюкозата през устата! Отговор не получих. Отказах да му сложат отново системата.
 Съгласих се да изчакам до сутринта. Опитах се да го сложа в кошарката, но се оказа, че е продънена и дюшека е просто сложен там. Изтървах го на земята - никой не ме предупреди за това!
По сред нощ приеха друго дете със същата диагноза и отново не успяха да му сложатт както трябва системата, но него го мъчиха 45 минути. Бодат и не могат да намерят вена. Оставиха ги в моята стая. Отново след два часа разбираха, че системета подува и на новото дете.
Аз на другият ден се разписах и бях заплашена да съм внимавала да не попадна още  веднъж там. След излизането ни се оказа, че изобщо не сме били болни от бронхиолит. Просто истинка с температура, нямахме дори и задъхване!

Спестих ви подробности като  това как ме изгониха от стаята на лекарите, защото съм "нямала търпение" и това как се развикаха на една друга майка,  защото детето и повърнало и още... и още...и още!

Ох, оплаках ви се  Tired Минаха 4-5 месеца от тогава, но още треперя и ми се насълзяват очите като си спомня за този кошмар!

# 1
 • Варна
 • Мнения: 164
Явно за първи път влизате в болница. И наистина съжалявам за това което ви се е случило. Но искам да ти кажа ,че не само в Окръжна е така. На мен това ми се случи пък в Терпия. И беше цели 8 дена. Няма да описвам моята история, но ще използвам темата ти /ако може разбира се/ за да попитам -какво можем да направим ние майките по въпроса? Така ли ще е занапред. Аз лично вече бих влязла в болница само в краен случай тоест ако работата вече много зазлее и се касае за живота на детето, иначе никога.Не знам другите майки какво мислят.

# 2
 • Мнения: 2 001
Не, не е за първи път! Имам 3 деца, влизала съм и в Терапия и в Градска. В Терапия има специалисти и позволяват другият родител да помогне при нужда. Позволяват да се вкарат количка и кошара. В Градска - преди доста време - случаят там беше аналогичен с този от Окръжна! Не знам какво си преживяла в Терапия, но там спасиха живота на средният ми син. А в Окръжна дори и диагноза не можаха да поставят на малкия, какво остава за лечение! Но и аз като теб бих искала да задам въпроса - Така ли ще е и занапред!?

# 3
 • Мнения: 1 266
Подобни неща са за съд, но понеже и съдебната система е цъфнала и вързала като болничната, не знам има ли смисъл човек да троши нерви и пари  Sick
Много се надявам повече да не ви се налага да влизате в болници. Наистина.
Извинявам се, че е малко оф-темата, но понеже сте майки от Варна, пък ние с малкия често пътуваме натам, искам да ви помоля да споделите къде все  пак е добре да бъде заведено детето във Варна при спешен случай - вече знам къде не бива  Mr. Green , но дали можете да ми препоръчате някоя по-добра клиника, на която може да се има доверие, ако ни се наложи? Защото, когато това стане, вече е много късно да се търси и избира. Благодаря!

# 4
 • Мнения: 2 001
Сега ще ти кажа на какво бях свидетел тази година март месец, а изводите ти си ги прави!
Наложи се да правим операция на един от синовете ми в Терапия. Търсихме д-р Петришки. Намерихме го на един от етажите, а той със студенти във фоаето на етажа. Провежда лекция. Неговите думи бяха следните:
"Работил съм около 30 години в Окръжна болница, но тя вече се специализира само за спешни случаи, като катастрофи и други. От скоро работя в Терапия. Тук са съсредоточени не само специалисти, но и апаратура."

Разбира се, някои майки или други пациенти може да са на друго мнение, но на мен колкото пъти ми се е налагало да отида в Терапия, винаги са съм оставала с добри впечатления.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 7 054
Нямаше ли начин да ви прегледа на другия ден вашия личен лекар?  Thinking

Иначе, съжалявам за преживяното.

# 6
 • Мнения: 2 001
Нямаше ли начин да ви прегледа на другия ден вашия личен лекар?  Thinking

Иначе, съжалявам за преживяното.

Не исках да влизам в подробности, но ще ти отговоря.  Той  беше на антибиотик, който явно не е подействал, понеже го пиеше няколко дни, а температурата не спадаше. Беше събота следобед, а личната му лекарка, я нямаше в града. Говорих с нея по тел.-а, и тя ме посъветва да отидем в спешен кабинет. От там вече ни казаха, че трябва да постъпим в болница - Терапия или Окръжна. И понеже вече бяхме там - Окръжна, за това предпочетохме нея.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 164
Аз постъпих юли месец с бебето ми тогава на 8 месеца в детската клиника на 5 етаж.Там постъпихме по спешност с висока Т /близо месец си я поддържаше/ без ясна диагноза. Така и за престоя ни там не се разбра какво му е имало на бебо. Назначиха ни венозен А от който Т му спадна и постепенно изчезна. И той беше видимо добре. От изследванията нищо не се видя. Един казваше пик. инфекция, друг отит и от там инфекция сме развили, трети отшумяваща гнойна ангина. Сестра ми е лекар. Всеки ден идваше на визитацията с надеждата да се разбере какво му е и да се изясни поне това че да се знае какво да го правим.
Отделно отделението беше претъпкано с ромчета и нямаше къде да се изкъпе бебето ,спим на едно легло. Няма абс никаква хигиена. Добре че ми носеха преварената вода навреме и че аз все още го кърмех. Условията бяха изключително мизерни.
Аз се чудя само как е възможно болница с толкова голяма слава на престижна  да не направи поне елементарен ремонт за детско отделение. Тези стаи бяха непипани от самото и построяване.
А за отношението искам само да кажа че лекарката която пое случая и която беше отговорна за нас излезе в отупск, когато ни изписваха. И когато ден след това бебо пак беше с Т -39гр не пое никава отговорност и каза ,че трябва да се обърнем към педиатърката, защото вече сме изписани от болницата.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 328
"Детско отделение разполага със стационар и кабинет за спешни и планови приеми.

Детско отделение предлага на пациентите, лекуващи се в него добри диагностични възможности поради наличието на модерна апаратура, клинична и микробиологична лаборатории, скенер, ядрено-магнитен резонанс в болницата както и консулти и съпътстващо лечение от високо квалифицирани специалисти, работещи в другите отделения на болницата.В детско отделение работят високо квалифицирани лекари със специалност по детски болести.
Разполага със собствена млечна кухня и занималня за децата.
Персонал:

          Началник отделение: Д-р Русанка Йорданова
          Старша мед. сестра: Светла Стоева

Лекари:

                Д-р Добринка Бялколева
                Д-р Вера Попова
                Д-р Миглена Калескова
                Д-р Вилхелм Младенов
                Д-р Анна Гочева
                Д-р Даниела Дянкова

   Сигнали за корупция
corruption@svetaanna-varna.com
Горещ телефон

052 64 82 57

 председател на съвета на директорите

д-р Тенчо Тенчев

главен държавен здравен инспектор на Република България

Заместник председател

доц. Георги Кючуков

Изпълнителен директор

д-р Жан Доревски"

 не мислите ли че поне по едно писмо с копие до здравно министерство могат да получат тези хора
не вярвам че това ще промени нещо но поне ще сте опитали

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт