Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 окт. 2007, 19:48 ч.
  • Преглеждания  3 724  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
Вики много харесва пюрето на ХИп-броколи с ориз и искам да и направя домашно,но незнам колко ориз да сложа и колко да го варя.Ако някои може да ми помогне Hugпредварително,Ви благодаря

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А Вики колко е голяма?  Thinking

Вари се за малки деца до пълно разваряване. Ако е под 6 месечна, не вярвам да може да го докараш до желаната гладка консистенция, дори и след пасиране. Слагаш на око - зависи и колко яде, малко ориз, знаеш, че става 3:1 и малко броколи, точни пропорции няма  Simple Smile Другият вариант е оризова каша да смесиш с малко АМ и вода и свареното и пасирано броколи.  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 2 613
Аз действам на око.Ако ще правиш за 2-3 порции,половин чаена чаша(може би с една идея по-малко).Аз слагам такова количество и става ядене за 3 дни.За 1 порция съответно 1/3 от половин чаена чаша PeaceА пък за варенето,като се надуе го опитваш и ако е мек значи е готов,толкова е просто!Съотношението ориз-вода е 1:3

# 3
Благодаря и аз така си мислех,но се притеснявах да не сбъркам нещо Simple SmileВики е на 7 месеца

# 4
  • София
  • Мнения: 4 069
Извинявам се, че се отклонявам от темата, но може ли и други зеленчуци да варя с ориз и да правя на пюре?

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 542
        Може, но по- добре вари ориза отделно. Повечето зеленчуци имат нужда от по- малко време за приготвяне, отколкото ориза.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 613
Аз готвя с кафяв ориз,става много вкусно и е по-полезен от белия.Накисвам го от предната вечер и така увира много бързо.Оризът и зеленчуците са готови едновременно.Само ако слагам домати ги добавям 15-20 мин преди да махна яденето от огъня,защото доматът стяга и пречи на останалите съставки да се сварят бързо.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 227
Извинявам се, че се отклонявам от темата, но може ли и други зеленчуци да варя с ориз и да правя на пюре?
Тиквички може.
Аз правя така: Задушавам лук в зехтин с малко вода, прибавям предварително накиснатия ориз и след това тиквичка. Тиквичката я слагам последна, защото няма нужда от много готвене.

# 8
  • София
  • Мнения: 11 565
И моркови може. Те увират по-трудно, така че може да се сложат заедно с ориза.

# 9
  • Мнения: 28
И моркови може. Те увират по-трудно, така че може да се сложат заедно с ориза.

Морковите можеш да настържеш и задушиш предварително в масло/зехтин заедно с лука. Така се извлича по-пълноценно каротина. става и по-вкусно.

Може да се добави и печена белена червена чушка /накрая преди пасирането/, праз лук, обезсолена маслина...

# 10
  • Мнения: 826
А с оризово брашно няма ли да стане?И да попитам- може ли да се ползват замразени броколи?Не си спомням дали съм виждала някъде по магазините незамразени броколи  newsm78

# 11
  • София
  • Мнения: 4 069
Благодаря ви на всички за отговорите, само че ние сме още малки за лук и маслини. bouquet
Може пробвам ориз с тивкички и ориз с моркови, само дано не се запече. Simple Smile

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 542
         След 6 месец слагах през ден по стръкче пресен лук или пресен чесън / само бялата част/. Те не са  люти като старите, а съдържат необходимите минерали.

# 13
  • София
  • Мнения: 11 565
И да попитам- може ли да се ползват замразени броколи?Не си спомням дали съм виждала някъде по магазините незамразени броколи  newsm78

Може да ползваш замразени.
Продават и незамразени-почти на всички пазари виждам.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт