Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 982
имам едно свинско месо,което много се чудя как да сготвя,ако някой знае нещо нека го сподели с мен,много ще съм ви благодарна Laughing
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Дай уточнение какво е - от бут, от рибица или с кост от врата например
Цитирай

София

Мнения: 1 982
Цитат на: debelanata
Дай уточнение какво е - от бут, от рибица или с кост от врата например

има бут и шол,няма никакви сланинки,ама незнам как да го сготвя Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 2 026
преди време Azaf беше пуснала страхотна идея, която не е трудна за изпълнение и става фантастично, ето линк, дано съм го копирала да е активен

 http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=16843
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Ако искаш да пробваш - немски гулаш
Необходими продукти
свинско или телешко месо (може и смесено). ПРиготвя се в тенджера под налягане (ако нямате такава времето за проготвяне се удлъжава с 1 ч)
Домати консерва (цели белени или направо пастьоризирани)
лук, червени чушки,розмарин, дафинов лист, черен пипер, сол (на вкус) бахар. (за лююбителите на люто - може да има малко люта чушка или подобни лютивинки
Месото се нарязва на малки парченца (колкото фалангата на един пръст) и се запържва с олио (може мас или смес от двете, когато месото е по сухо)
След това се сипват лука, чушките и се оставя така да се задушат и зеленчуците. Като омекнат се добавят доматите и подправките и се затваря тенджерата. Оставя се да ври 20 мин (след като започне да свисти вентила).
Може да се сервира с сварен ориз или някакъв вид паста (най добре макарони, фарфали или пене ригате)
Да ви е сладко!
Цитирай


Мнения: 5 876
След като изпечеш пържолите, слагаш на канапета от хляб (маха се кората, мажеш с масло и запичаш) и заливаш със сос от доматено пюре, гъби и босилек.

Друг вариант е да нарежеш суровото месо надлъжно на ивици, да оплетеш "плитки" и да ги завържеш в двата края с конец, който след края на печенето махаш. Подправки по желание, аз слагам розмарин, мащерка, мъничко босилек и съвсееем мъничко мед.
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Режа месото на кубчета и го запържвам. Добавям 1-2 глави кромид, 4-5 скилидки чесън , картофи -също на кубчета , моркови , грах,царевица ,подправки - каквито ми дойдат на ум и в гювеча. Доливам вода - зависи колко сос искам и червено вино. Слагам един лист фолио под капака на гювеча и във фурната на 180 гр. поне 3 часа. От фолиото де получава едно допълнително задушаване и всичко става крехко.
Цитирай
Любимото ми е
СВИНСКО ПО МАКЕДОНСКИ
500 гр свинско месо (бут)
100гр лук
400 гр чушки печени белени
250 гр гъби
60 гр моркови
1 с.л растително масло
1 ч.л червен пипер
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
 Arrow Месото се измива и нарязва на кубчета. Запържва се в растителното масло до побеляване.
 Arrow Морковите, гъбите и лукът се нарязва на ситно и се добавят към месото, поръсва се с червен пипер, долива се една чаена чаша вода и се задушава до полуомекване на месото.
 Arrow Печените чушки се нарязват на пръстени и се добавят към сместа.
 Arrow Ястието се посолява и се задушава 10-тина минути.
 Arrow Отдръпва се от огъня, добавя се сметана (уф, забравих да я напиша горе - около 200гр) и леко се разбърква.


СВИНСКА РИБИЦА С ПЛЪНКА
Продуки:
800гр свинска рибица
100гр ориз
100гр моркови
100гр праз лук
2с.л соев сос
40гр стафиди
4 с.л растително масло
1гр черен пипер
8гр сол

ПРИГОТВЯНЕ:
 Arrow Свинската рибица се почиства и се оформя. В рибицата се прави разрез по дължина и се изважда част от месото.
 Arrow Морковите се нарязват на малки кубчета, лукът на ситно. В нагорещеното растително масло са запържва оризът, добавят се лукът, морковите, стафидите, соевият сос и чаша топла вода (аз обикновенно ползвам някакъв от сухите зеленчукови бульони).Леко се задушават (докато оризът поеме водата), добавя се солта и две щипки черен пипер.
 Arrow С тази плънка се пълни рибицата. Напарвеното руло се зашива с конец. Намазва се с растително масло и се поръсва с черен пипер. Месото се запържва до зачервяване от всички страни.
 Arrow Рулото се поставя в подходящ съд, залива се с една чаша топла вода, останалото растително масло, половин чаша червено вино и се пече в умерена фурна, като се обръща, за да се зачерви равномерно от всички страни.
 Arrow След като се извади от фурната се маха конецът и рулото се нарязва на по-дебели филии.
Цитирай
СВИНСКО ПЕЧЕНО В БИРА
Продукти:
1кг свинска рибица
1 ч.л изсушена мащерка
1 ч.л изсушен риган
50гр лук
10гр чесън
2с.л растително масло
250мл тъмна бира
1 ч.л захар
1г черен пипер
10гр сол

Приготвяне:
Месото се почиства от мазинини и се оформя. Смесват се солта и стритите мащерка и риган. Подправките се втриват в месото.
Месото се запържва от всички страни в нагорещенето растително масло. Поставя се в тавичка, а в тигана се задушава ситно нарязаният лук и скилидките чесън.
След като се задушят, се добавят бирата и захарта. Сместа се кипва и се изсипва в/у поставеното в тавичката месо.
Месото се пече в умерена фурна (на 170 градуса) около 90 минути
Нарязва се на филии. По 2-3бр. за порция
Ястието се сервира топло, с гарнитура от варени или задушени зленчуци
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Вретено от свинско месо
Свинското месо се нарязва на тънки пържолки.Аз за по-чисто ги мушкам в полиетиленов плик и старателно ги начуквам за да станат много тънички,после ги мариновам в олио+соев сос поне за 2 часа.
Плънка:
100-гр.шунка или пушен колбас
1 сварено яйце
1-2 мариновани краставички
гъбки,моркови,царевица-по твой избор и вкус
малко сол,чубрица,чер.пипер
около 50-60 гр.настърган кашкавал
За плънката твърдите продукти се нарязват на дребно и се смесват.Разстилаш една пържолка /отцедена от маринатата/и слагаш 1-2 л. от плънката,според размера на пържолата.Завиваш я и я стягаш с канап.Нареждат се в подходящ според броя им съд ,на чието дъно има малко мазнина,2-3 суп. л. вино и толкова вода.Завиваш с фолио и печеш.Преди да ги извадиш от фурната,ги отвиваш за да се запекат.А може да се приготви и на скара,но там задължително трябва да са много фини пържолките ,за да се изпекат добре.Преди сервиране се махат канапчетата и с подходяща гарнитура и добре охладено червено вино е страхотна прелюдия към добре прекарана вечер! Love
Цитирай

София

Мнения: 1 982
момичета,много ви благодаря,наистина вече бях полудяла,сготвих рецептата на хонда,с тъмното пиво,но и другите съм си ги преписала,стана чудно,обещавах да ги пробвам всичките Laughing
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 138
Понеже почти всеки две седмици готвя "Немски гулаш "  искам малко да допълня-слага се задължително чесън , а аз слагам и моркови , доматено пюре, и много червен пипер, соев сос,малко червено вино или оцет(свекърва ми без оцет не го прави- а тя си е австрийка),ако не стане достатъчно гъст малко нишесте или брашно , разбъркано с червено вино и малко кетчуп.
Колкото повече , толкова по-добре.Ако решиш , че искаш по като супа да е можеш да сложиш повече водичка към сместа,кортофки нарязани като за мусака към края,и ако обичаш грах  червени чушки също наситно нарязани.А за супа- гулаш месото се нарязва малко по-наситно и не му трябва сгъстител- картофите го сгъстяват.
Цитирай
скоро мъжът ми ми скри топката с една рецептаот техният хотел:
 свинско с ябълки
нарязваш свинското на хапки и го запържваш прибавяш зелен лук и малко гъбки като се задушат прибавяш гот.сметана, лим. сок чер пипер и магданоз.после в нагорещен тиган с масло  запържваш нарязаните на шайби ябълки.   в чиния нареждаш няколко парченца и изсипваш месото със соса дегустираш задълшително с хубаво черв.вино и хубава компания #Bday  Laughing [/b]
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 426
забравих да се логна. бях аз
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.