Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 342
Изпращаме още един месец. Отново се изправяме пред себе си и пред това какво сме постигнали. Понякога ни се струва, че е малко, друг път, че е нищо, но всеки един нов ден ни дава по нещичко, което си струва. Вярвайте в това и помнете, че днес ще бъде един прекрасен ден (Тани     bouquet)

Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото кантарче  , благодарение на Бет         bouquet


Имало едно време: Една история за Ордена на Рицарките - Приказка без край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости на Ордена на Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

“…"Носете си новите дрехи..", т.е. важно е да изживеем всеки миг от този живот така, както ние искаме. Да се радваме на воля и на малките неща, да плачем наволя, когато ни боли, да не отлагаме нищо. Това са изконни истини, които често забравяме в забързаното ежедневие, а не трябва да е така.

Да говорим - за нас и любовта, за болката и радостта, които вървят редом ръка за ръка. Мъдрите хора казват, че ако го няма лошото, човек не може да оцени доброто. Вярно това лошо по-добре на никого и никога да не се случва, но... животът е изпълнен с различни цветове и нюанси, които просто съществуват и ни връхлитат без предупреждение….” - Джопче


Не знам защо сега се замислих как точно започнах да отслабвам.
Пропускам историите, които всички знаете и всички депресии, които се изживяват когато тежиш 90 кг., когато гледаш витрините с манекенските размери дрехи, когато отказваш покани за почивки и излизания с приятели, когато уловиш нечий двусмислен поглед.
Моето отслабване започна не с диети,хапчета, хирургични намеси и каквото се сетите още, а когато постигнах  хармония сама със себе си, когато се приех без упреци и критики, когато се научих да се обичам независимо от огледалото, когато осъзнах, че  имам качества, които са константни въпреки килограмите. И тогава разбрах колко е лесно да отслабна , не защото това ще ме направи щастлива, а защото заслужавам да се чувствам добре в кожата си. А правилният начин на хранене е една малка част от целият процес.
Харесвайте се повече, бъдете повече щастливи и тялото ви ще се отблагодари. Лека и спокойна вечер от мен.  Hug Hug Hug - Danielka1


Кои сме ние:

Пожелавам на всички успешна седмица във всяко едно отношение  Hug

Старата тема

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 16:09 от мечтаеща

# 1
 • Мнения: 342
Литъл Hug Heart Eyes
 За табличката - 77 кг
Добро утро и лек ден на всички! Обичам ви! Hug

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 1 934
Честита нова темичка!
Много късмет и свалени килограми в нея.
Браво Литълчо smile3501 smile3501
Много сладка табличка Laughing

# 3
 • Мнения: 699
Ей, че хубава темичка, с хубава табличка. Браво  Hug
Аз да се похваля -1кг., тази сутрин ударих кантара на 70 кг.  newsm44 Отивам да си мръдна лентичката  newsm47

# 4
 • Мнения: 2 331


Литълче,стари са ми мерките.Бях ги писала в темата, ама и сега ще ги напиша, та, ако можеш да ги оправиш, а ,ако не-другия път.Аз все си пиша дюканските кг за начало, а всъщност тръгнах от 74кг.Как мислите-тези ли да пиша, или кг., с които започнах да пиша при вас и Дюкан. newsm78  Ама и сложно питане направих...дано ме разбрахте!
Та,
ръст-160 см.
начало-74 кг. или 65.5 кг/преценете вие/
сега-56.5 кг.
цел-50 кг.
разлика-17.5 кг. или 9 кг.

Благодаря ти!  bouquet Таблицата е прегледна и е още по-подредена темичката ни!!! Party Party Party
Хубав ден на всички! Hug Аз още си чакам МЦ, ям протеини, ама резултат няма.

# 5
 • Мнения: 2 487

   Ма първа изтипосана съм бре   #Silly

   Благодарско на Пилето и Литъла , за табличката и темата  Hug

   Отивам да видя, дали е възможно да стана по-красива  Crazy

# 6
 • Мнения: 1 342
Готово момичета, корекциите са нанесени  Hug Ако има още - мога да редактирам темата до утре. Схванах как става  Crazy Благодаря на Пилето за табличката, доста работа е свършила   bouquet
Айче, еВстествено, че е възможно  Hug
Четох старата тема, нямам много спомен  Crazy
Диче, ще ми липсваш  Hug
Пуки, съжалявам, че няма да се видим този път  Hug Приятно обучение и весело изкарване  Sunglasses
Роси  Hug , там съм, накъде без мени  Flutter
Закусвам - мляко, сметана и малко овес, и други ядки с канела. Въпреки, че тия дни бях без никакъв режим няма поражения. Това ме успокоява дотолкова, че мето се вкарва в пътя  Crazy
Отивам да се трудя и да ви мисля  Heart Eyes

Редакция: Абе няма ли да започваме обратното броене  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 09:33 от мечтаеща

# 7
 • София
 • Мнения: 1 479
Добро утро, рицарки! Хубава темичка ! Дано в нея имаме още по-забележителни резултати!

Лек и режимен ден!

# 8
 • в резерват
 • Мнения: 3 155
Здравейте, абе друго си е с табличка. Аплодисменти и целувки за авторките. Днеска съм на протеини с малко мазнинки. Ще ходя на фризьор, ще сменям зимни гуми и цял ден ще съм в движение.
Да се похваля - моята първокласничка е пак на училище и ще имам малко повече време за себе си,  най- вече за тренировка. Супер належащо вече ми е да се постегна малко.
През новата седмица пожелавам на всички много минусчета в обиколките Hug
Мариетка как е бебчо?  По- добре ли е малката душица? Да го нацелуваш много.Сутринта бях малко във вашия град беше се показало слънцето, а при нас сега е  една мъгла....Heart Eyes
Усмихнат ден на всички рицарки.

# 9
 • Мнения: 2 897
Запис.
Момичета, моля ви стискайте ми палци до към 13.00 часа БГ време, моля ви, моля ви, моля ви  Praynig!
За пояснение - за учение иде реч, да не се стреснете прекалено  Wink!

# 10
 • София
 • Мнения: 1 615
Здравейте момичета!

Аз да мина да кажа, че съм жива! Подгонил ме е въглехидратен глад и сега страдам  Mr. Green

Нещо нищо не ми се говори, затова ако мога само ви попрочитам!

# 11
 • да има едно лесно - на мотора
 • Мнения: 2 285
 Hug
Благодаря на Пилето и Литълчо  Heart Eyes
Дени , и тук стискам палци  Hug

# 12
 • Мнения: 4 806
Добър да е денят ви, Рицарки!

Попинс, ако гладът за въглени е защото наскоро си ги яла - единственият начин да го пребориш е като го пребориш - не му се давай. Обикновено за един ден стискане на зъби минава. Поне при мен. Като прекаля и се отпусна със сладки работи - после озверявам, ама все за боклуци. Победа си е да се овладее звярът. Драма под заглавие "Режимката и звярът", нали? Успех.

Тъй, честита нова темичка! Тя пък много изстадана се оказа ... Браво на съавторките  Hug

При мен ... безсъние и многоооооо напушено. Което, вероятно, ще ме задържи някой и друг ден ... пред компа. Значи, ще надзъртам по - често ... м-да... Кантарът слуша, аз пък се вслушвам в него. За някоя и друга седмица празнуваниците спират. После пак  Mr. Green  И после пак ... и така, ще се справяме Simple Smile

# 13
 • София
 • Мнения: 2 614
Я и аз да се запиша- Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Вчера стъпих на кантара и той си ми показа пак 72 кг, точно колкото отпреди един месец- Cry
Един месец не бях се качвала на тъпия кантар и снощи видях че за един месец не съм свалила даже и един килограм, а се надявах поне под 70-те да съм паднала, ама не- Cry
Не че ще спирам режима, ама понеже в момента имам нужда повече от всякога от подкрепа, за да продължа напред- Hug Hug Hug Hug
Целувам ви и се надявам да ви се случват на всички само положителни емоции- Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 14
 • да има едно лесно - на мотора
 • Мнения: 2 285
Ралче , гледай и от добрата страна - нали не си качила .Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт