Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 окт. 2007, 15:03 ч.

Йогурт Плейбой

  • 6 458
  • 53
  •   1
Отговори
  • Мнения: 481
Йогурт Плейбой

"Плейбой", защото е преписана от списание "Плейбой" . Преди имаше и рецепти.

200 мл. прясно мляко
130 гр. захар
2 жълтъка

Прясното мляко със захарта се поставят в тенджера на котлона докато заврат. Тенджерата се сваля от котлона и се добавят разбитите жълтъци, като се бърка непрекъснато. След като изстинат се добавя следната смес от:

330 гр.кисело мляко
500 гр. заквасена сметана + захар на вкус (аз слагам 400гр сметана)
30 гр ром
30гр желатин


 На дъното на форма се поставя готов блат  и върху него се изсипва сместа.
Оставя се за 3-4ч. в хладилника да се стегне.
Върху стегнатия вече крем можете да наредите плодове и да  ги желирате.

 

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 09:56 от Amaretto

# 1
  • ~*iN a FaIrYtaLe*~
  • Мнения: 407
Изглежда апетитно. thumbsup

# 2
Разтваряш ли желатина преди да го сложиш към сместа с киселото мляко?

# 3
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Много си падам по подобни сладкиши с готови блатове и желирани кремове отгоре.

Мерси, веднага отива в тефтера   bouquet

# 4
  • Мнения: 481
Разтваряш ли желатина преди да го сложиш към сместа с киселото мляко?
О, да. Разтваря се в малко студена вода. Понякога става на гранули, тогава го затоплям на водна баня. Но, аз не съм от най-вещите в занаята.
 Тортата е лека и моя мъж, затова я харесва.

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 16:01 от sladur4e*2

# 5
Много вкусна тортичка.
Аз отгоре сложих горски плодове и направо си облизахме пръстите.

# 6
  • Мнения: 10 193
Много вкусна тортичка.
Аз отгоре сложих горски плодове и направо си облизахме пръстите.

sisinci , нямаш ли снимчица? Embarassed Искаше ми се да я видя. Колко голяма става? В смисъл, ако се използва тортена форма с какъв диаметър е?

# 7
  • Мнения: 481
labrex, специално за теб:
   
Диаметъра е 22см, висока е около 4.5см.

# 8
  • Мнения: 10 193
labrex, специално за теб:
  Диаметъра е 22см, висока е около 4.5см.


Е, това е! Превъзходна е, направо си примирам само като я гледам! Хиляди благодарности!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 9
  • Мнения: 481
 Сега обаче, ще трябва да дойдеш да помогмеш с яденето. Аз щях да почвам диета днес. Мъжа ми, и той много се зарадва, но каза да поспра с тези торти.
 Височината е без плодовете.
 Забравих да напиша, че по рецепта сметаната е 500гр., а желатина 35гр. Мисля че, се втвърдява за по-малко от 8ч..

# 10
  • Мнения: 10 193
Сега обаче, ще трябва да дойдеш да помогмеш с яденето. Аз щях да почвам диета днес. Мъжа ми, и той много се зарадва, но каза да поспра с тези торти.
 Височината е без плодовете.
 Забравих да напиша, че по рецепта сметаната е 500гр., а желатина 35гр. Мисля че, се втвърдява за по-малко от 8ч..

Е, чак покани не трябваше да отправяш.  Цял ден ще съжалявам, че си ми доста далече. Иначе с най-голямо удоволствие бих ти помогнала да си почнеш  диетата точно днес. Ама, ядец............
Благодаря за уточненията, ще си направя тая тортичка в най-близко време.

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Звучи вкусно!  Thinking

# 12
sisinci , нямаш ли снимчица? Embarassed Искаше ми се да я видя. Колко голяма става? В смисъл, ако се използва тортена форма с какъв диаметър е?
[/quote]

За съжаление не бях направила снимка Sad ,но пак ще я правя за партито  newsm59 на малкия ми син ,да има торта и за родителите. Тортената ми форма е 24см,

Върху тортата слагам горски плодове -купувам готов пакет със замразени плодове-малини,боровинки,
ягоди,но не ги оставям пресни а ги приготвям по следния начин:

Около 150 мл.сок череша +5с.л.захар+канела+1 к.л. ликьор слагам да заври и изсипвам 1 пак.замр.плодове около 500гр,разтварям
1 с.л.нишесте ванилия с малко сок череша и с леко бъркане го прибавям към плодовете,като внимавам да не ги разкашкам.Като се сгъсти го дърпам от котлона.С решетъчна лъжица взимам от сместа,изчаквам да се отцеди малко и плодовете слагам в чиния да изстинат.После ги слагам отгоре тортата,а като сервирам от по течната смес декорирам върху парчето и чинийката.
Обещавам снимка скоро smile3509

# 13
 Embarassed Ами то покрай празниците "скоро" малко се удължи,ама ето и снимката с горски плодове:

# 14
  • Мнения: 10 193
Ето и моята плейбой / плейметка Grinning:



 Amaretto , благодарности за споделената рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт