Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора

София

Мнения: 4 421
Мили момичета,бихте ли ми помогнали с такава рецепта? Embarassed Утре чакам свеки Evil or Very Mad  и свекъра за да ги почерпя за новата кола,а милия ми свекър умира за това ядене и искам да му направя удоволствие,като го сготвя перфектно. Rolling Eyes Благодаря ви предварително.
Цитирай

София

Мнения: 955
Въпреки, че съм и набрала много на мойта, твойта няма нищо общо и ще си хелпна с такава рецепта  Wink
1 кг. агнешко
1 връзка пресен лук
3 лъжици масло
магданоз
2 лъжици брашно, сол, червен пипер, 2 кг.спанак и кисело мляко

Нарязваме на ситно бялата част от лука и я запържваме в една лъжица сгорещено масло. Поръсваме с червен пипер и добавяме измитото, отцедено и нарязано на парчета месо. Запържваме го и прибавяме ситно нарязаните зелени пера на лука. Посоляваме, заливаме месото с малко вода и го оставяме да ври. Когато омекне, прибавяме към него спанака, който сме изчистили, измили и нарязали  на дребно. Правим от останалото масло и брашното запръжка, разреждаме я със соса от ястието и я сипваме в тенджерата. Разбъркваме ястието  и го оставяме още малко да поври, добавяме сол и черен пипер на вкус. Поднасяме с кисело мляко.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Агнешко със лапад/спанак
Агнешкото месо се нарязва на порции и се слага да се свари като се изхвърля пяната образувала се при варенето.След като е сварено,аз изваждам порциите и прецеждам бульона допълнително за да го прибавя по-късно .Спанака или зеленийката се измива,изчиства и се попарва.След като е попарен вече спанака ,го изваждам ,изцеждам го и го накълцвам на ситно.Пресен лук се наситнява /според вкуса,но по-добре е да бъде поне 1-2 връзки/и се слага в мазнина и малко от агнешкия бульон да се задуши,прибавя се след това спанака и се слага около 1 ч.л. червен пипер за цвят и аромат.Долива се останалият агнешки бульон,пак зависи и от количеството на спанака и порциите агнешко,трябва му поне 10-ина минутки да поври и се слагат сварените агнешки порцийки и те да поврат поне 20 минути на слаб огън.Към края ,преди да го издърпам от котлона ,разтварям 1-2 суп.лъж. във вода и го прибавям към яденето за да получи плътност.Завира за да не мирише на сурова брашно и слагам джоджрна накрая,желателно е да е пресен и да е на ситно нарязан .Това е начинът по който аз го приготвям!Дано ти хареса!
Цитирай

София

Мнения: 4 421
Много,много ви благодаря #Milti ,а да попитам ако сложа домати плюс всичко останало какво ще стане Rolling Eyes
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
По принцип и по технология на агнешко ,особено със зелено , домати не се слагат.Не върви!,но ако си почитател на нововъденията,можеш да експериментираш!И като съвет го приеми ,това да  не бъде при хора ,които харесват определен тип храна.
Цитирай

София

Мнения: 706
та аз купих 700гр (толкова излязоха) агнешки ребърца, и 1кг спанак (ама е голямо миене)..по технологията на горните рецепти, само дето сложих и 1чашка ориз и с три лъжици от бульона после във фурната, след като бях сварила месото и попарила спанака..мъжът ми каза, че съм надминала себе си..ама той просто много обича спанак..
аз сложих и копър, освен магданоз..нали е зелено..а и яко зелен лук..стана един път
Цитирай
Любимото ми!
Количеството месо е колкото да покрие дъното на тенждерата в която го готвя и нарязано не на големи парчета.
Пържа в сгорещена мазнина докато хване лека коричка, тогава доливам вода да го покрие и го захлупвам.
Не съм засичала за колко време го държа така, но го проверявам кога да го отворя, трябва да е полуготово месото.
тогава махам капака, обикновено водата е останала почти на дъното и усилвам котлона за да остане на мазнина.
Следва пресен лук нарязан не много на дребно, че той се смиваза кратко да се запържи и тогава слагам спанака.
След като си е сменил цвета Smile) захлупвам и намалян отново котлона за кратко - не разбърквам, за да не стане абсолятна каша.
кога да отваря познавам по мириса който се носи от тенджерата -мерише на сготвен спанак Smile)
Оставям го още малко и после копър и магданоз.
Само сол и черен пипер му слагам иначе.
Цитирай

София

Мнения: 4 421
Благодаря ви милички! Razz Ще се постарая да стане вкусно,че после има да ме одумва свеки Evil or Very Mad с този нейн поглед ще ме убива бавно(може да я видите на снимката) Rolling Eyes БЛАГОДАРЯ newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора