Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора
Мили момичета,бихте ли ми помогнали с такава рецепта? Embarassed Утре чакам свеки Evil or Very Mad  и свекъра за да ги почерпя за новата кола,а милия ми свекър умира за това ядене и искам да му направя удоволствие,като го сготвя перфектно. Rolling Eyes Благодаря ви предварително.
Цитирай


Въпреки, че съм и набрала много на мойта, твойта няма нищо общо и ще си хелпна с такава рецепта  Wink
1 кг. агнешко
1 връзка пресен лук
3 лъжици масло
магданоз
2 лъжици брашно, сол, червен пипер, 2 кг.спанак и кисело мляко

Нарязваме на ситно бялата част от лука и я запържваме в една лъжица сгорещено масло. Поръсваме с червен пипер и добавяме измитото, отцедено и нарязано на парчета месо. Запържваме го и прибавяме ситно нарязаните зелени пера на лука. Посоляваме, заливаме месото с малко вода и го оставяме да ври. Когато омекне, прибавяме към него спанака, който сме изчистили, измили и нарязали  на дребно. Правим от останалото масло и брашното запръжка, разреждаме я със соса от ястието и я сипваме в тенджерата. Разбъркваме ястието  и го оставяме още малко да поври, добавяме сол и черен пипер на вкус. Поднасяме с кисело мляко.
Цитирай


Агнешко със лапад/спанак
Агнешкото месо се нарязва на порции и се слага да се свари като се изхвърля пяната образувала се при варенето.След като е сварено,аз изваждам порциите и прецеждам бульона допълнително за да го прибавя по-късно .Спанака или зеленийката се измива,изчиства и се попарва.След като е попарен вече спанака ,го изваждам ,изцеждам го и го накълцвам на ситно.Пресен лук се наситнява /според вкуса,но по-добре е да бъде поне 1-2 връзки/и се слага в мазнина и малко от агнешкия бульон да се задуши,прибавя се след това спанака и се слага около 1 ч.л. червен пипер за цвят и аромат.Долива се останалият агнешки бульон,пак зависи и от количеството на спанака и порциите агнешко,трябва му поне 10-ина минутки да поври и се слагат сварените агнешки порцийки и те да поврат поне 20 минути на слаб огън.Към края ,преди да го издърпам от котлона ,разтварям 1-2 суп.лъж. във вода и го прибавям към яденето за да получи плътност.Завира за да не мирише на сурова брашно и слагам джоджрна накрая,желателно е да е пресен и да е на ситно нарязан .Това е начинът по който аз го приготвям!Дано ти хареса!
Цитирай


Много,много ви благодаря #Milti ,а да попитам ако сложа домати плюс всичко останало какво ще стане Rolling Eyes
Цитирай


По принцип и по технология на агнешко ,особено със зелено , домати не се слагат.Не върви!,но ако си почитател на нововъденията,можеш да експериментираш!И като съвет го приеми ,това да  не бъде при хора ,които харесват определен тип храна.
Цитирай


та аз купих 700гр (толкова излязоха) агнешки ребърца, и 1кг спанак (ама е голямо миене)..по технологията на горните рецепти, само дето сложих и 1чашка ориз и с три лъжици от бульона после във фурната, след като бях сварила месото и попарила спанака..мъжът ми каза, че съм надминала себе си..ама той просто много обича спанак..
аз сложих и копър, освен магданоз..нали е зелено..а и яко зелен лук..стана един път
Цитирай


Любимото ми!
Количеството месо е колкото да покрие дъното на тенждерата в която го готвя и нарязано не на големи парчета.
Пържа в сгорещена мазнина докато хване лека коричка, тогава доливам вода да го покрие и го захлупвам.
Не съм засичала за колко време го държа така, но го проверявам кога да го отворя, трябва да е полуготово месото.
тогава махам капака, обикновено водата е останала почти на дъното и усилвам котлона за да остане на мазнина.
Следва пресен лук нарязан не много на дребно, че той се смиваза кратко да се запържи и тогава слагам спанака.
След като си е сменил цвета Smile) захлупвам и намалян отново котлона за кратко - не разбърквам, за да не стане абсолятна каша.
кога да отваря познавам по мириса който се носи от тенджерата -мерише на сготвен спанак Smile)
Оставям го още малко и после копър и магданоз.
Само сол и черен пипер му слагам иначе.
Цитирай


Благодаря ви милички! Razz Ще се постарая да стане вкусно,че после има да ме одумва свеки Evil or Very Mad с този нейн поглед ще ме убива бавно(може да я видите на снимката) Rolling Eyes БЛАГОДАРЯ newsm10
Цитирай


1-7 от 7 отговора