Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 апр. 2005, 19:53 ч.

Локумки?

  • 39 266
  • 8
  •   1
Отговори
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 730
Търся изпитана  рецепта за локумки.
Ще се радвам , ако някой ми я даде Simple Smile

Забравих да напиша, че нямам бяло вино Embarassed

# 1
  • Мнения: 488
Eli,
Опитай тези, за бърза консумация са и не се оставят като другите локумки да омекват няколко дни.

Сладки с локум
- 200 г олио
- 200 г кисело мляко
- 1 кг брашно
- 2 кутии локум
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- ванилова пудра захар за овалване

Пресяваме брашното и правим кладенче. Сипваме киселото мляко, содата и олиото. Месим до получаване на гладко тесто. Разделяме на топки  (10 бр. за по-дребни, 6 бр. за по-големи и пухкави локумки). Точим кора. Изрязваме триъгълници (квадрати), слагаме парче локум и завиваме. Печем в умерена фурна до порозовяване.
Дано да ти харесат  Simple Smile

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 15 545
Аз правя маслени локумки:
локум - кутия и половина(ама зависи какво парче слагаш)
2 ч.ч. мас
2 ч.ч. бяло вино
2 ч.ч. захар
малко ванилия
брашно, колкото поеме за да се меси и точи
 Разтопява се маста (аз го правя в микровълновата), слагам в купа, изсипвам и бялото вино, захарта, ванилията и разбивам с миксера до получаване на хомогенна смес. След това започвам да прибавям брашното като го бъркам с лъжица, прибавям, прибавям докато почне да се бърка много трудно, изсипвма на плота, поръсен с брашно и опитвам да замеся, обикновено се нуждае от още малко брашно за да може да се точи и меси. Не се меси много, само докато се обърка и новоприбавеното брашно. Разточва се (плота ми е малък, точа го на 5-6 пъти), нарязва се на триъгълници и във всеки триъгълник слагам парче локум, понякога и орех, или пък по една слива от сладко от цели сини сливи (абе каквото ми дойде на ум) и завивам на кифличка. Пече се на 180грд до порозовяване. Кифличките се поръсват с пудра захар докато са топли, не бухват, и са лееееко твърди. Баща ми ги обожава, а майка ми не може да ги понася, така че пробвай с половин доза Simple Smile Виното придава много интересен аромат.

# 3
  • Мнения: 1 798
Локумки

1 яйце
1 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. амонячна сода
2 ч.ч. брашно
ванилия
1 кутийка локум
пудра захар за поръсване


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбива се яйцето със захарта, добавя се киселото мляко със содата, брашното и ванилията, като се разбърква добре. Тестото се изсипва в предварително намазана с олио тава и върху него се слагат нарязаните парчета локум. Пече се в умерена фурна. След като се изпече се нарязва на триъгълници и се поръсва с пудра захар

# 4
  • Canada
  • Мнения: 1 773
Локумки

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. олио
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 яйце
брашно - колкото поеме
локум
орехи
пудра захар
ванилия

От млякото, олиото, содата, яйцето и брашното се замесва меко тесто. Разточва се кора с дебелина 0,5 см. Реже се на ромбчета и на всяко се слага парченце локум и орехче. Загъват се и се пекат на силна фурна. След като се зачервят се вадят и поръсват с пудра захар, в която е сложена за аромат и малко ванилия.
Понеже мен ме мързи да се занимавам с ромбчета, ги правя на топчета - взимам парче тесто и в него увивам парченцето локум (може и без орехче). Става не по-малко вкусно, но и много по-бързо и лесно.

# 5
  • Мнения: 4 358
Остана ми мас след козуначените кифлички и реших да пробвам едни локумки - ето го  резултата Grinning

1 чч кисело мляко
1 чл сода за хляб
1/2 чч мас
брашно (около 1 кг)
2-3 кутийки локум
пудра захар за овалване

Разбърках киселото мляко със содата, добавих маста и слагах брашно докато тестото спря да лепне.
Късах малки парченца тесто, завивах в тях локумчета и оформях топчета. Пекох до леко зачервяване.
Още горещи овалях локумките в пудра захар.

# 6
Теди, аз правя такива бирени топчета

Ето и рецептата им:
ТОЧПЕТА С БИРА
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. бира
1 бакпулвер
пудра захар за овалване, локум/орехи - по желание

Омесват се всички продукти без захарта, правят се топчета - може в средата да се сложи локум или орехче, пекат се и докато са горещи се овалват в пудра захар.

# 7
  • Мнения: 4 358
Хонда, чудесна идея си ми дала  Grinning
Остават ли меки за по-дълго време?

# 8
Цитат на: tedi_b
Хонда, чудесна идея си ми дала  Grinning
Остават ли меки за по-дълго време?

Теди, те въобще не са меки. Горната част си е хрупкава. На мене ми харесват и добре ги унищожава нашата фамилия. Пък са и икономични Wink  Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт