Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

BG

Мнения: 1 668
Пиле с картофи

В гювеч се слагат картофи, олио и сол и се разбъркват с ръка да се смесят хубаво.
1/2 пиле се слага с кожата надолу и се полива с малко олио. Пече се в силна фурна с капак.
Когато картофите са почти готови, пилето се обръща с кожата нагоре и се пече без капак докато се зачерви.

Цитирай

в ябълковата градина

Мнения: 1 648
Копирам си я.
Харесват ми лесни и бързи рецепти и най-вече вкусни.
Цитирай


Мнения: 589
Много обичам пиле с картофи  Laughing

А тази рецепта може ли да се направи в някакъв друг съд, йенски например?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Много обичам пиле с картофи  Laughing

А тази рецепта може ли да се направи в някакъв друг съд, йенски например?
Че защо да не може,аз в къщи нямам гювеч засега(ама ще си купя скоро) и всичко си го приготвям там Laughing Става Супер   bouquet
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
може и в йенски, може и в обикновена тавичка, но в гювеча вкусът е друг  Love
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 469
Правя го в обикновена тавичка, която покривам с намокрен и подвит под краищата й вестник. Като изсъхне, се сяга и така пилето хем се задушава, хем се запича с коричка. А и прегорялата хартия дава страхотен аромат на пушено. Ако се сложи масло, вместо олио, се получава много вкусен сос.
Моите вкъщи така го харесват най-много, капаци и торбички за печене не признават.
Цитирай

София

Мнения: 190
Супер, благодаря много! Точно си мислех, че рядко си ползвам гювеча...
Цитирай

Русе

Мнения: 1 193
Правя го в обикновена тавичка, която покривам с намокрен и подвит под краищата й вестник. Като изсъхне, се сяга и така пилето хем се задушава, хем се запича с коричка. А и прегорялата хартия дава страхотен аромат на пушено. Ако се сложи масло, вместо олио, се получава много вкусен сос.
Моите вкъщи така го харесват най-много, капаци и торбички за печене не признават.
  Човек се учи,докатао е жив...това с вестника никога не съм го чувала...заинтригува ме,интересна идея Smile
Цитирай

в едно любящо сърце

Мнения: 195
Аз мисля, че задължително трябва да се сложи и малко вода, иначе картофите ще станат сухи. Освен това може вместо сол да се сложи Вълшебен вкус или друга подправка.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 469
Аз слагам само червен и черен пипер, освен маслото. Пробвала съм с различни подправки за пиле, пак става вкусно, но само с пиперите като че ли е най-сполучливо.
Това е по наш вкус, де.  Laughing Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Та това е любимото ядене на мъжа ми!!!  Hug
Цитирай

Австрия

Мнения: 580
Баба Яга (страхотен ник, чак се разчуствах  Wink), обясни ми малко по - подробно това с вестника.
Колко страници, четен или непрочетен  Mr. Green, колко мокър, колко време печеш, на каква температура, в средата или най - долу?
Като гледам колко въпроси станаха...  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 3 967
При всички положения ще е вкусно. Wink
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 469
Баба Яга (страхотен ник, чак се разчуствах  Wink), обясни ми малко по - подробно това с вестника.
Колко страници, четен или непрочетен  Mr. Green, колко мокър, колко време печеш, на каква температура, в средата или най - долу?
Като гледам колко въпроси станаха...  Embarassed
Уф. Нареждам разпарчетосаното пиле или ако е цяло, срязано през средата, за да може да се разчекне ( Blush Whistling) в тавата ( от правоъгълните). Може и само бутчета да са. Наръсвам ги със сол и червен пипер, нареждам тук-там парченца масло и наливам вода, докато покрие дъното на тавата около 1 пръст. После намокрям добре вестника (желателно е да е 1 пласт, най-много 2) добре, така че да омекне. Разстилам го над тавата, като краищата подпъхвам под ръба на тавата. (Затова трябва да е правоъгълна). Много е важно вестникът да не се разкъса! Слагам във фурната отдолу и пека на 300 градуса около час. Хартията прегаря, но това не е страшно. След това вадя тавата, късам хартията и вадя месото. То е напълно готово, с прекрасна препечена коричка.
В същата тава слагам нарязаните картофи. Посолявам, наръсвам черен пипер и доливам вода, докато ги покрие. Повече мазнина не слагам. Връщам във фурната да се запекат. От време на време не е зле да се разбъркат - така сосът става по-гъст и вкусен. Когато водата изври поне наполовина и картофите започват да се запичат отгоре, значи са готови. Връщам месото, колкото да се изравни температурата и яденето е готово. Изглежда много по-сложно, отколкото направата му.  Wink

ПП Навремето печахме така цяло пиле, но в книжни кесии - от едновремешните бакалски пликове. За съжаление вече ги няма. Хартиените пликове, които в момента могат да се намерят, са много тънки, късат се и изобщо не дават този специфичен аромат. Затова се принудих да използвам вестник. Ако намерите такива кесии обаче, номерът е друг - самата торбичка се намазнява отвътре с олио, докато поеме цялата. В пилето се пъха парче масло, отгоре се осолява и наръсва с червен пипер, слага се в кесията и краищата се завързват с конец. Слага се в тавата, на дъното на която също има около 1 пръст вода и се пече пак около 1 час. После се вади, слагат се картофите и т.н. - както по-горе.
Цитирай

Австрия

Мнения: 580
Мерси много, звучи много добре! Хартиени пликове тук сигурно няма да намеря, но това с вестника ще пробвам в най - скоро време Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора