Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Дом
Дом
15 220 членове Включете се
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

София

Мнения: 5 000
Много искам да си купя пръстен гювеч,но явно не знам какво да гледам и как да избирам,защото вече два пъти купувам и при първото използване се пукат Crying or Very sad Откъде да си купя свестен гювеч?
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Много искам да си купя пръстен гювеч,но явно не знам какво да гледам и как да избирам,защото вече два пъти купувам и при първото използване се пукат Crying or Very sad Откъде да си купя свестен гювеч?
Пука се когато се сложи студен на горещо място / фурна , котлон.../ или горещ на студено място
Цитирай

разград

Мнения: 204
Сигурно то 10 години ползвам един, мисля, че не трябва да се слага мокър, нищо друго не съм чувала да има по - специфично. Моят е от магазин за домашни потреби
Цитирай


Мнения: 4 923
Аз си купувам гювеч-и от пазара - ей така, като ми хареса някоя шарка и го гушвам към вкъщи  Crazy Не са ми се пукали, но мъжът ми често ги посчупва.

П.с.
Да не би да е останала вода по гювеча преди да го вкараш във фурната? От продавачките знам, че най-често това е причина да се пукат.
Цитирай

София

Мнения: 2 071
Много искам да си купя пръстен гювеч,но явно не знам какво да гледам и как да избирам,защото вече два пъти купувам и при първото използване се пукат Crying or Very sad Откъде да си купя свестен гювеч?
Пука се когато се сложи студен на горещо място / фурна , котлон.../ или горещ на студено място
Абсолютно е така! Какъвто и да си купиш, все ще се пука, ако го слагаш в нагорещена фурна. На женския пазар даже има бележка с инструкции за правилна употреба  Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами не съм правила нищо което не трябва да се прави....Аз съм израстнала с такъв съд в къщи и знам как се работи с него....Просто купувам гювеча,измивам го подсушавам го,слагам си там каквото ще се готви и го слагам в студена фурна.....Като се загрее фурната поглеждам...... ooooh!   той се пукнал и всичките продукти....УЖАС!МАЗАЛО...........Та затова питам....Знам ли,печенето на глината и тям подобни тънкости са от значение,но аз не ги знам и вече ме е страх да купувам докато не разбера какво да гледам....евентуално. Embarassed
Цитирай


Мнения: 1 228
Не ми се смейте,ама защо си мисля,че съм чувала,че преди първото готвене трябва да се намаже отвътре целия с олио? Ама пък каква му е връзката с това да не се пукне  newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 7 369
Ммммммм, моите определено не съм ги мазала с каквото и да било - нито големия, нито малките, и фалове не са ставали. Единственото условие, а ти казваш че го изпълняваш, е да не се слага студен гювеч в гореща фурна. Не мога да си представя защо твоите все се пукат - явно попадаш на някакви некачествени боклуци, не знам.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами Ха-де....де да знам на какво попадам.Тя и майка ми се шашна.......Та затова питам сега и разпитвам..... Very Happy
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
да не си доливала студена вода newsm78

чак пък на два некачествени да попаднеш, ми се струва много странно newsm78
Цитирай

София

Мнения: 311
Може би зависи дали съдът е гледжосан. Т.е. да има гланцово покритие. През лятото си купувах сач от село Ракитово. Чиста глина, добре изпечен. Ама за всеки случай питах жената дето ги продаваше какво се прави та да не се пукат. Бях чела тема във форума, че поголовно се трошали сачовете. Та тя ми обясни, че просто не трябва да се мие smile3556. След ползване се позабърсва и отново се ползва, като мине през огън и си е дезинфекциран. А гювечи имам, ама са от едно време и са си здрави. Единият е от Женския пазар, а другият - от един магазин за бг сувенири.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Не не съм доливала вода.Просто напълвам гювеча,слагам,каквото ще слагам,слагам капака и го бутам във фурната(студена фурна).След около половин час до 45 мин. вече е пукнат и е мазало във фурната.И така със два гювеча  Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 1 455
Да не би да пускаш фурната на много висока температура? И така гювеча да се нагрява много бързо, а от вътре да се охлажда от все още студените продукти newsm78....де да знам, не съм ползвала отдавна гювеч, но не помня да има други препоръки, за ползване от споменатите вече.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Не не е силна фурната.Абе май всички се шашнаха от моя проблем...   newsm78  Явно аз съм каръка..... hahaha Ще пробвам да си купя пак,пък ще видим.......
Цитирай

София

Мнения: 1 152
Когато си купих моя от женски пазар, жената на сергията ми обясни така: слага се в студена фурна и през 15 минути се покачват с по 50 градусите до достигане на нужната ти температура. Това е тайната. Вече доста време моя не се е спукал. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора