Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора


Мнения: 1 705
Как ги приготвяте?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ние сърца не харесваме но дробчета -  да много Ето една тема за дробчетата може нещо да си харесаш
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184549.0
Цитирай


Мнения: 1 802
Дробчетата ги измивам и нареждам във тавичка, добавям сол, чер пипер, соев сос и много масло или маргарин. Пека във фурната, на мен най ми харесва след това да си топя от соса - става чуден, дробчетата и те стават добре, но аз не обичам кой знае колко  Smile
Другия вариант е да ги панирам.
А сърцата си ги задушавам до полуготовност със водичка, след това ги запържвам със лук и гъбки на силен огън, за да не се разкашкат гъбите, добавям сол, чер пипер (или там каквото ти е по вкуса) и запичам лекичко във фурната. Става превъзходно!
А може същото това да направиш, но във гювече със малко топено сиренце отгоре! Също е доста сполучливо ястие!    chef
Цитирай


Мнения: 956
Сърцата са най-хубави на скара или плоча , цепнати по средата и нанизани на шишчета. После се добавя соев сос и стават страОтни  chef.
Цитирай


Мнения: 107
пилешките дробчета аз ги правя така:
сварявам ги, след това отцеждам водата и добавям малко масло (или олио), 2 глави лук, 2 чушки, малко гъби, домати, сол и др. подправки по желание, и така запържват го готовност, нещо като "дробчета по селски" стават.  Peace
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Пък аз скоро не съм виждала сърца... иначе си имам рецептичка за сърца и воденички... но като няма сърца, става и само с воденички... но аз съм се заинатила и искам да си намеря сърца.
Ето я рецептата
Цитирай


Мнения: 224
Аз ги правя по един и същи начин и дробчетата ,и сърцата.В една тенджерка си запържвам само дробчетата или сърцата.По желание можем да опържим до тях и малко гъбки.Слагаме подправки-черен пипер,кимион,чубрица и щипка гьозумче.В друг съд си запържвам нарязан на едро кромид лук няколко глави,към който прибавям доматен сок и пържа докато се изпари водата от сока и стане на кашичка.Накрая поливам дробчетата с доматената смес и готово.Отгоре може да поръсите с нарязан магданоз.Стават страхотни! newsm10
Цитирай

София

Мнения: 1 477
Обичам ги!Приготвям ги по различни начини:панирани;с много кромид,подправки и домати на фурна;сьс сметана,подправки,топено сирене и гьби;задушени с масло и подправки.
Цитирай


Мнения: 1 705
Благодаря Ви  за страхотните рецепти bouquet !
Цитирай

София

Мнения: 395
А бихте ли препоръчали откъде могат да се вземат хубави дробчета /на коя фирма/? Аз няколко пъти взимам и все не ми харесват.
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Според мен винаги са различни - даже и на една фирма. Понякога са накъсани и почти на каша, друг път са си цели и много хубави, понякога не са им изчистени жлъчните мехурчета... май е въпрос на късмет.
Цитирай


Мнения: 1 705
Гледай да са български. Аз веднъж не бях и погледнала и бях купила бразилски  Sick .
Цитирай

sofia

Мнения: 25
Гледай да са български. Аз веднъж не бях и погледнала и бях купила бразилски  Sick .
и аз се прецах с бразилски.Само не ми е ясно защо точно от там ги внасят,ама....
Цитирай

София

Мнения: 1 211
ние пък най-та4им комбинирабните бразилски пакети "сърца и дроб4ета".  защото поне са идеално по4истени.  
на вас какво не ви харесва в бразилските , или ние сме всеядни  newsm78. напоследък вси4ки български дроб4ета ,които купуваме са с жлъ4ка.

любимо ястие у дома е да са запе4ени във фурна с масло, соев сос и 4есън, добре опиперени. в комбинация с картофено пюре.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз съм се прецаквала с бразилски... Sick Най-съм доволна от охладените дробчета(български).Няма проблеми с разкашкването,целички са си и някак си са по-вкусни като се приготвят.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора