Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 окт. 2007, 17:33 ч.
  • Преглеждания  1 740  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 361
Момичета,
много ви моля, погледнете резултатите от тези изследвания! На една приятелка са. Притеснени сме! Sad
Причината, поради която я накарах да ги пусне е, че последните и два цикъла са с дължина 16 и 20 дни. Преди това не е имала проблеми!

Копирам резултатите:

хемоглобин - 150 (реф. ст-сти: 120-160)
еритроцити - 3,93 (4,2-6,2)
левкоцити - 8,8 (3,5-10,5)
хематокрит - 0,354 (0,37-0,54)
тромбоцити - 326 (140-440)
СУЕ - 7 (11-12)
кръвна захар - глюкоза - 3,6 (2,78-6,2)

LH - 4.90 (2-12)
FSH - 7.4 (1-12)
Prolactin - 42.72 (0.1-18.1)
Естрадиол - 27 - няма референтни стойности

Хормоните са пуснати 4-ти ден.
Пролактина е висок. Какво трябва да се направи? Има и други показатели, извън нормата. Съотношението LH/FSH  e по-малко от 1-ца.

Накарах я да си пусне хормоните тук, в Търново, защото нямаше възможност да отиде на лекар в Плевен. Обезателно ще си запази час при гинеколог в Плевен, но дотогава....Притеснили сме се!
Моля ви да погледнете резултатите и да дадете съвети!
Благодаря на всички! Hug

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 3 193
Хоупче,посещение при ендокринолог и може би ЯМР заради пролактина.

# 2
  • Мнения: 2 361
Божеее, колко съм боса по тези неща! ooooh! За да направи ЯМР, трябва да отиде при личен лекар за направление ли?
Мерси, Цеци! Hug

# 3
  • София
  • Мнения: 1 950
Аз не виждам проблем в ПКК и в другите хормони освен пролактина.
Слушай Цецито, тя е минала по този път Peace

# 4
  • Някъде там...
  • Мнения: 2 824
За ПКК не съм специалист, но потърсих малко инфо:
Хематокрит е лабораторен показател, който показва съотношението между обема на червените кръвни клетки и обема на цялята кръв. Това е относителен показател, който се използва при оценка на остра и хронична анемия и обезводняване на организма, както и промени във водно-електролитното равновесие. Неговото значение се вписва в общия анализ на показателите от периферната кръвна картина.
Това намерих за хематокрит. На мен в болницата помня, че ми го изследваха заради обезводняването.

СУЕ е утайка, мисля, че е по-ниска при анемия.

Не е лошо да се повтори изследването на Пролактин като се спазят изискванията за изследването му, предполагам ги знаеш.  Laughing
Освен с гинеколог не е зле да се посъветва и с репродуктивен ендокринолог. Това може да направи в Плевен щом така или иначе ще ходи там.

# 5
  • Мнения: 2 361
Пращам я в Плевен, че тук, освен нещо да я объркат некадърниците, друго няма да стане! Close

За хематокрита и СУЕ-то, може да има връзка с факта, че мацката е с астма и скоро беше на лекарства, защото имаше нещо като криза. newsm78

Пролактин-а със сигурност ще го повтори! Peace Ще се консултира и с репродуктивен ендокринолог!
Отивам да тормозя Цецито на лични! ooooh!

Много ви благодаря, момичета! Не мога да опиша, колко много означава за мен бързия ви отговор! Heart Eyes Hug

# 6
  • София
  • Мнения: 7 718
Преди да предприеме по-сериозни изследвания може да опита да коригира пролактина с медикаменти.

# 7
  • Мнения: 4 126
Кратките цикли могат да се дължат на високия пролактин и на ниското ЛХ. Предполагам, че ако пролактина влезе в норми, ЛХ ще се вдигне.

# 8
  • Мнения: 4 700
И да го повтори пак Ще е висок пролактина. Доста е увеличена стойността, едва ли Ще е zаради стреса. Вера е права, ако вкара пролактина в норма и ЛХто Ще се оправи. Поне при мен беШе така. Освен това zадължително да иска да и се направи ЯМР.

# 9
  • софия
  • Мнения: 903
Да повтори непременно Пролактина при спазени условия за взиване на кръв!!!
Може да съчетае ходенето в Плевен с консултация с д-р Катя Тодорова в клиниката на доц. Конова.
Според мен няма нищо толкова страшно. Въпрос на малко хапове. Wink

# 10
  • Мнения: 4 700
white , zа съжаление не винаги е въпрос на малко хапове.  Sad При мен  е аденом на хипофиzата, а го откриха след като години се тъпках с хапове. Повечето лекари не ги интересуваШе дали има неЩо. Нали с хаповете държах пролактина в норма.  Rolling Eyes За това смятам, че при толкова zавиШен пролактин е zадължително да се направи ЯМР. Моя пролактин беШе 19, при горна граница 14 и аденомът беШе 8 мм. Никой не вярваШе, че при теzи стойности Ще има и аденом. 

# 11
  • софия
  • Мнения: 903
Съгласна съм, че съществува и такава възможност, но първо трябва да се провери да няма грешка в резултата.

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 3 193
За съжаление и аз като Миле бях с леко завишен пролактин,но с аденом.Все пак нищо не пречи да се повтори изследването.

# 13
  • Мнения: 2 361
Още веднъж, много ви благодаря, момичета! Heart Eyes Hug

Момичето ще повтори изследването, после ще направи и ЯМР! Peace
Уайт, аз също си мислех за д-р Катя Тодорова, добри отзиви съм чувала, ти затвърди мнението ми!
Чудесни сте всички! Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт