Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 ноем. 2007, 11:31 ч.
  • Преглеждания  12 493  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Имам пуешки пържолки във фризера, но не мога да им намеря подходящата рецепта. Пробвах на скара, като предварително ги бях киснала в марината и мазала с майонеза, пробвах по рецептата на Руска - с майонеза и сусам - все са си сухи.   Rolling Eyes
Идеи? 

Реклама
# 1
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Сафо виж тази тема....http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233547.0

# 2
  • София
  • Мнения: 3 266
Safo , а от къде купуваш такива пържоли - аз все гледам по рафтовете в магазините (основно Била и СВА), но не намирам  Sad

# 3
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Синеочке, мерси, ще пробвам. Но впечатленията ми са, че пилешкото не е толкова сухо, колкото пуешкото.
Жужка, моите са домашни.

# 4
  • Мнения: 13 132
И домашните стават крехки на скарата - важна е маринатата. Аз я правя от соев сос, лимонов сок, горчица, ракия, черен пипер, олио, сол. Намазват се добре пържолите и престояват поне половин ден така. Може и от предната вечер - още по-добре.
След като се изпекат обаче, задължително ги слагам в йенска тенджера да се задушат на топло - на слаба фурна или зимата - отгоре на камината. Така остават крехки.
А ако те е страх, панирай ги. Тогава няма начин да не станат.  Peace

# 5
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Мерси, мерси, как`Сийке, записвам си и довечера ще пробвам  Simple Smile Всъщност месото е крехко, но не е сочно (едно такова суховато).
Уф, и аз едни обяснения правя.

# 6
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
 Аз ги правя така .
Набрашнени ги слагам в тиган в който преди това леко запържвам скилидка чесън и клонче розмарин в зехтин .
Запържвам до розово и от двете страни след което добавям вода и похлупвам . Така ги готвя около 10 минути по 5 минути от всяка страна и сервирам .

Другият начин е да ги панирам .
Като използвам  смес от яйце , сол , черен пипер , лимонена кора , лимонов сок и галета .

# 7
  • София
  • Мнения: 3 537
Пробвай да ги накиснеш в марината от горчица, соев сос и кисело мляко.Да престоят 2-3 часа в хладилник, после си ги правиш както щеш, кеф ти на фурна, кеф ти на тиган Grinning Аз така правя с пилешкото и свинското месо, грешка няма  chef

# 8
  • Мнения: 240
Аз съм правила по следния начин - мариновам ги една нощ в прясно мляко, мазнина, сол,черен пипер и сока на един портокал.На сутринта ги оцеждам, леко ги топвам в малко брашно и запържвам в много силно загрято олио, колкото да хване коричка.После ги нареждам в йенска тава и редя един ред пържоли един ред запържени гъби и така отгоре да останат пържолите.Заливам ги с много малко вода и бяло вино.Най отгоре правя заливка от майонеза и едро настърган кашкавал.Покривам с фолио и пека на силна фурна, накрая като са готови, махам да се запече до златисто.При сервиране поръсвам със ситно нарязан магданоз.Гаранция, че е невъзможно да бъдат сухи по този начин.Стават много крехки и сочни. Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт