Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 ноем. 2007, 17:51 ч.
  • Преглеждания  26 855  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Plovdiv
  • Мнения: 152
На няколко пъти ям един лек и приятен десерт или незнам как да го нарека-сварено жито се смесва със ситно нарязани киви,портокал,бана,зелени смокини от сладко,орехи,пудра захар и ванилия,но не съм много сигурна за ванилията.Та въпросът ми е колко време се вари житото,как да разбера,че е готово,какво съотношение с водата и после как се отцежда водата?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Житото се разпуква(леко) след като се свари.Опитвай отвреме навреме и нямаш грижи   bouquet

# 2
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 189
Аз днес варих едно "Парено жито",така си пише на опаковката, набъбва много добре и си пише,че се слага вода:жито - 4:1.

# 3
  • BG
  • Мнения: 1 668
Имам тази рецепта:

Препоръчителното съотношение при варене на жито е 1 част жито на 4 части вода. След като заври, се намалява да къкри тихо, докато зърната се разпукнат. Оставя се още известно време на изключен котлон. Ако все още има вода, тя трябва да се отцеди. След това житото се подсушава върху памучна или ленена кърпа, разбърква се с галета или счукани бисквити и се добавят захар, орехи, стафиди, ванилия (настъргана кора от лимон), канела и др.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 432
То4но такава тема 6тях да пускам и аз ,4е никога не мога да го натаманя.
Този десерт ми изглежда супер и ще го пробвам тези дни.  Peace

# 5
  • край морето
  • Мнения: 3 623
И аз обичам жито и ще взима да си направя

# 6
  • Мнения: 35
Моята рецепта е:
Житото се залива с вода-4 пръста над житото. След като заври,се намаля котлона и ври докато зърната поомекнат.Сваля се от котлона и тенджерата се завива с одеало за 2 часа(зърната се разпукват).След това се измива житото(за да не е слепено), изцежда се и се подсушава върху кърпа. Добавят се смлени бисквити,смлени орехи и пудра захар.

# 7
  • Димитровград
  • Мнения: 881
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152248.0 тук има страхотна рецепта за жито,от готварската книга на БГ-мамма ви я изрових.  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт