Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора

Plovdiv

Мнения: 151
На няколко пъти ям един лек и приятен десерт или незнам как да го нарека-сварено жито се смесва със ситно нарязани киви,портокал,бана,зелени смокини от сладко,орехи,пудра захар и ванилия,но не съм много сигурна за ванилията.Та въпросът ми е колко време се вари житото,как да разбера,че е готово,какво съотношение с водата и после как се отцежда водата?
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Житото се разпуква(леко) след като се свари.Опитвай отвреме навреме и нямаш грижи  bouquet
Цитирай

дълбоко,дълбоко в прованса

Мнения: 186
Аз днес варих едно "Парено жито",така си пише на опаковката, набъбва много добре и си пише,че се слага вода:жито - 4:1.
Цитирай

BG

Мнения: 1 665
Имам тази рецепта:

Препоръчителното съотношение при варене на жито е 1 част жито на 4 части вода. След като заври, се намалява да къкри тихо, докато зърната се разпукнат. Оставя се още известно време на изключен котлон. Ако все още има вода, тя трябва да се отцеди. След това житото се подсушава върху памучна или ленена кърпа, разбърква се с галета или счукани бисквити и се добавят захар, орехи, стафиди, ванилия (настъргана кора от лимон), канела и др.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
То4но такава тема 6тях да пускам и аз ,4е никога не мога да го натаманя.
Този десерт ми изглежда супер и ще го пробвам тези дни.  Peace
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
И аз обичам жито и ще взима да си направя
Цитирай


Мнения: 35
Моята рецепта е:
Житото се залива с вода-4 пръста над житото. След като заври,се намаля котлона и ври докато зърната поомекнат.Сваля се от котлона и тенджерата се завива с одеало за 2 часа(зърната се разпукват).След това се измива житото(за да не е слепено), изцежда се и се подсушава върху кърпа. Добавят се смлени бисквити,смлени орехи и пудра захар.
Цитирай

Димитровград

Мнения: 727
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=152248.0 тук има страхотна рецепта за жито,от готварската книга на БГ-мамма ви я изрових. bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора