Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 6 761
Пускам темата, чакам бързи отговори  Very Happy

И се юрвам да търся из нет-пространството същото. Но разчитам на вас. Че доматите са събрани и мъжо чака.  Flutter

Да добавя, че ще ги слагаме цели, в бидон.
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Сега видях , дано да е достатъчно бързо

Туршия в бидонче

Зеленчуците може да са зелени домати , моркови , камби , парчета зеле ,
краставици и глави целина . Ябълките  също стават с интересен вкус .
Зелении - целина , копър , листа дюля и вишна .
Който обича - чесън .
Всички продукти се подреждат в бидона - заливат се със студена вода .
Премервате колко сте наляли - на всеки литър течност слагате по 1 с . л . сол и захар
(с връх) . На всеки 5 л . вода по 1 бутилка 6 градусов оцет .
Добре е в голяма тенджера да заварите саламурата и след като изстине да залеете зарзавата .
Става по - вкусно .
Може и без заваряване - само да  разбъркате .

След 1-2 дни започвате да претакате - вечер .
Трябва да обръщате поне една кофа марината .
« Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 11:01 от Другарче »
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
Другарче, за догодина ще имам предвид рецептата ти.  Smile

Вече напарвихме едно бидонче зелени домати + разни истори и 1 голям бидон със зеле+моркови.
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Е , браво ! Аз се сетих да допълня , че пробвахме една година маринатата да е само от вода и морска сол - забележителна туршия стана . Без захар и оцет . Разбърквах солта в кофата с вода докато се разтвори и заливах докато покрих зарзавата . На вкус водата е малко по-силно солена на езика . И киселото зеле става много хубаво само с морска сол .
« Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 11:00 от Другарче »
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
Мъжът ми купи 3 вида сол, включително и морска.

Бърка ги няк`ви  - ще видим като втаса зелето.  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 224
ДРУГАРЧЕ ,кажи ми каква е пропорцията на солта и водата за зелето,че утре трябва и аз да правя
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
Ние слагаме на 10 л. вода 400 гр. морска сол
Цитирай


Мнения: 224
Лелеее...ние днес я направихме и сложихме на 10 литра вода 500 грама сол.И сега да не стане много солена?Какво да правя?
Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
Аз миналата седмица направих два трилитрови буркана . Още не е готова. Рецептата е : на един три литров буркан се слагат 4 с.л готварска сол / не с голям връх , но не и заравнени - средно / Долива се с вода до гърлото на буркана. Всеки ден се претаква или с някаква сламка или с обръщане на буркана. Като стане готова на вкус , се пресича с натриев бензоат.
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
Лелеее...ние днес я направихме и сложихме на 10 литра вода 500 грама сол.И сега да не стане много солена?Какво да правя?
Не се притеснявай. Няма да стане много солена. Аз на суровата трушия слагам тази пропорция. Само на зелето слагам на 10 л. 400 грама морска сол. Тъкмо до година ще знаете, ако сега ви е било не много по вкуса да намалите солта.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.