Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 ноем. 2007, 16:47 ч.
  • Преглеждания  10 995  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 6 836
Пускам темата, чакам бързи отговори  Grinning

И се юрвам да търся из нет-пространството същото. Но разчитам на вас. Че доматите са събрани и мъжо чака.  Flutter

Да добавя, че ще ги слагаме цели, в бидон.

Реклама
# 1
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Сега видях , дано да е достатъчно бързо

Туршия в бидонче

Зеленчуците може да са зелени домати , моркови , камби , парчета зеле ,
краставици и глави целина . Ябълките  също стават с интересен вкус .
Зелении - целина , копър , листа дюля и вишна .
Който обича - чесън .
Всички продукти се подреждат в бидона - заливат се със студена вода .
Премервате колко сте наляли - на всеки литър течност слагате по 1 с . л . сол и захар
(с връх) . На всеки 5 л . вода по 1 бутилка 6 градусов оцет .
Добре е в голяма тенджера да заварите саламурата и след като изстине да залеете зарзавата .
Става по - вкусно .
Може и без заваряване - само да  разбъркате .

След 1-2 дни започвате да претакате - вечер .
Трябва да обръщате поне една кофа марината .

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 11:01 от Другарче

# 2
  • Варна
  • Мнения: 6 836
Другарче, за догодина ще имам предвид рецептата ти.  Simple Smile

Вече напарвихме едно бидонче зелени домати + разни истори и 1 голям бидон със зеле+моркови.

# 3
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Е , браво ! Аз се сетих да допълня , че пробвахме една година маринатата да е само от вода и морска сол - забележителна туршия стана . Без захар и оцет . Разбърквах солта в кофата с вода докато се разтвори и заливах докато покрих зарзавата . На вкус водата е малко по-силно солена на езика . И киселото зеле става много хубаво само с морска сол .

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 11:00 от Другарче

# 4
  • Варна
  • Мнения: 6 836
Мъжът ми купи 3 вида сол, включително и морска.

Бърка ги няк`ви  - ще видим като втаса зелето.  Mr. Green

# 5
  • Мнения: 224
ДРУГАРЧЕ ,кажи ми каква е пропорцията на солта и водата за зелето,че утре трябва и аз да правя

# 6
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Ние слагаме на 10 л. вода 400 гр. морска сол

# 7
  • Мнения: 224
Лелеее...ние днес я направихме и сложихме на 10 литра вода 500 грама сол.И сега да не стане много солена?Какво да правя?

# 8
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Аз миналата седмица направих два трилитрови буркана . Още не е готова. Рецептата е : на един три литров буркан се слагат 4 с.л готварска сол / не с голям връх , но не и заравнени - средно / Долива се с вода до гърлото на буркана. Всеки ден се претаква или с някаква сламка или с обръщане на буркана. Като стане готова на вкус , се пресича с натриев бензоат.

# 9
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Лелеее...ние днес я направихме и сложихме на 10 литра вода 500 грама сол.И сега да не стане много солена?Какво да правя?
Не се притеснявай. Няма да стане много солена. Аз на суровата трушия слагам тази пропорция. Само на зелето слагам на 10 л. 400 грама морска сол. Тъкмо до година ще знаете, ако сега ви е било не много по вкуса да намалите солта.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт