Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sofia

Мнения: 2 534
Помагайте , че от понеделник се връщам на работа и ми се ще да имам нещо сготвено поне за половината седмица .
Досега съм замразявала само продукти , никога готвено ястие .
Кое ядене си остава сравнително вкусно , дори и след размразяване ? В кутии или в пликове трябва да ги прибирам ?
Цитирай
Редовно си замразяваме различни яденета - замразявала съм почти всичко - боб, ориз, леща, месо, зеле. Желателно е да се замразяват в пластмасови кутийки, които могат да се използват в микровълнова. Така е по-удобно - после само вадиш от фризера, слагаш го в микровълновата за 10 минути и ето, че яденето е готово. Хем няма едно ядене да се яде 2 дни, хем и няма да се хвърля.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
Аз да спомена, че картофите и тиквичките не са същите след изваждането. Проблем няма с чушките, зеления фасул, гъбите и гореспоменатото....може и друго да има, но не се сещам.

наблегни на нещата, които стават за скара, салатките, на които им трябва едно рязане...разтворима супа (колкото и да не е полезна) с два- три нарязани зеленчука допълнително....
Ако трябва и десерт- пак нещо бързо...кремчетата на д-р Йоткер хич не са лоши. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 707
спанак приготвен..аз съм слагала абсолютно всякакви манджи..мусаката малко се променя, но на пълнените чушки и сърмите нищо им няма..зависи от мястото във фризера, аз съм слагала и в найлонови пликчета..екстра са си за размразяване..
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 138
Аз лично замръзявам почти всичко готвено.Понеже мъжът ми е австриец , а те там винаги имат някое замразено ястие ,защото никога не хвърлят ядене(за разлика от нас нямат нито животни на село нито пък могат да си позволят да хвърлят в боклук ядене(само във 00 ))  и така замразяват почти всичко , което им остане.
Аз  лично винаги имам сос за спагети с кайма ,(когато готвя готвя поне 2 кг) , така бързо можеш да направиш спагети , лазаня или канелони.
Ако обичате гулаш( или по български винен кебап).
Телешка супа ( но не и слагай картофи и фиде - само моркови и целина)Можеш да направиш няколко литра и като ги размразяваш слагаш фидето и готово.
Аз лично не обичам много да размразявам супа в микровълнова-  взимам пластмасовата купа , обръщам я обратно поливам я с вряла вода и сместа се отлепва от дъното - слагам я в тенджера и на котлона- става толкова бързо , колкото и в микровълновата.
Можеш да замразяваш и готвено по китайски , индийски , мексикански.Чили  кон карне например. Дори ориз вече сварен.
Кнедли- било то картофени или от хляб, кюфтета , пръжоли(но без кост), телешки руладини.......

Е, приятно готвене. Аз днес ще правя 4 кг гулаш.Мъжът ми се притеснява , че като напредна с бремеността няма да мога да му готвя , та да е запасен.

А ако искаш нещо бързо за вечеря- замразяваш си и кремвирши , вакумирани и франзелки (пак замразени от Метро) и за 10 мин опичаш и пресни хлебчета и сваряваш кремвиршите и хот-дога е готов!!!!!
Цитирай

usa

Мнения: 3 366
здравей,
да кажа-готвя събота/неделя вечер за 5 дни- 2 салати-бобена,руска,макаронена,картофена,пилешка-нещо дето седи,после 2 супи и 2 яденета и 1 десерт..обикновено правя и баница /тутманик/солен кекс да има да носим на работа през седмицата...бух в кутии в хладилника..после редувам,салатите може с наденица или кремвирши..това само за мъж ми обаче,аз карам на зелени салати и зеленчуци,а дете е малко още..та ако сте много народ не знам дали ще стигне за 5 дни..но отнема макс. 2-3 часа,изслушвам новините и съм спокойна да не тичам да готвя след 10ч работен ден..
Късмет с бачкането,
Анна
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Ами да ви питам:
как размръзявате оризените манджи, защото моите след размръзяването не стават за ядене, оризът стои на трици, ако мога така да се изразя.
Цитирай

София

Мнения: 29 937
аз също доста често замразявам, в пластмасови кутии. Замразявам, защото мойте предпочитат да хапнат друго вместо яденето. Процедурата е следната - виси в хладилника, после виси във фризера. Накрая или се сещам, че има все пак нещо в тоя фризер (като ядене), или решавам, че вече ми е писнало да ми заема място. Не може да се каже, че яденето е същото след размразяване.
Моя хладилник сега действа като фризер, така, че почти всичко в него е на ледени кубчета.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.