Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 ноем. 2007, 18:43 ч.
  • Преглеждания  2 251  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 224
Момичета,бихте ли ми дали хубава рецепта за паниран кашкавал на хапки?Благодаря ви предварително. newsm51

Реклама
# 1
  • Мнения: 240
Аз го правя по следния начин.Купувам си кашкавал, който е по-твърд.Нарязвам го на кубчета.Забърквам си малко брашно с няколко щипки черен и червен пипер.Нарязания кашкавал намокрям със студена вода и хубаво овалвам да полепне добре брашното по него, като го изтръсквам да не е прекалено много.После го нареждам на една плоска чиния леко набрашнена и слагам за час или два да замръзне във фризера.През това време си приготвям панировката.Разбивам 2 жълтъка с малко бира, щипка сол и брашно, колкото да стане леко гъсто.Белтъците разбивам на твърд сняг постепенно ги прибавям към жълтъците.В тази смес потапям замразените кубчета кашкавал, но така, че хубаво от всички стани да са покрити, за да не изтече при пърженето и така ги изпържвам в много силно сгорещено олио / чак да замирише / до порозовяване.Като ги вадя ги слагам върху кухненска хартия да попие мазнината.
Това е.Стават страхотни, като бухтички са направо.  chef

# 2
  • Мнения: 224
Благодаря ти,но ако вместо брашно сложа галета?Дали ще станат?

# 3
  • при моите принцеси
  • Мнения: 1 226
незная зя гялета, но ако ги направиш с корфлекс стават божествени.

# 4
  • София/Дружба
  • Мнения: 307
Аз ги правя така - нарязвам кашкавала на каквато големина ми дойде и ги овалвам първо в яйце, после в галета, после пак в яйце и после пак в галета и пържа в силно сгорещено олио, за да не се разпаднат. Даже последния път нямах галета, огледах какво имам в наличност - обикновени бисквити - натроших ги и ги ползвах вместо галета. Стана страхотно. Правила съм и с готовите панировки - пак става хубаво.

# 5
  • Мнения: 240
Благодаря ти,но ако вместо брашно сложа галета?Дали ще станат?



Не съм го правила с галета, но предполагам, че ще стане.Защо не?

# 6
Аз пък кашкавалените хапки ги панирам така;
разбивам няколко яйца с брашно да стане гъста смес , прибавям щипка сол овалям в тази панировка късчето кашкавал и пържа в силно загрято олио.
стават чудесни хапки кашкавал пробвала съм и със сирене /на сиренето вместо сол  слагам изсушен магданоз/ става вкусно  chef

# 7
  • София
  • Мнения: 1 021
Някъде в кръчмарските рецепти ми се стори, че видях подобна.

# 8
  • варна
  • Мнения: 220
Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган .  chef
   

# 9
  • Мнения: 1 802
А аз тук да попитам за една панировка.
Става въпрос за панировка със нишесте. Някой знае ли как точно се панира по този начин?
Панирано (независимо какво) по този начин ставало невероятно хубаво.

# 10
  • Мнения: 240
А аз тук да попитам за една панировка.
Става въпрос за панировка със нишесте. Някой знае ли как точно се панира по този начин?
Панирано (независимо какво) по този начин ставало невероятно хубаво.


Предполагам, че става въпрос за натурално царевично или пшенично нишесте.Може би замества брашното. newsm78

# 11
здравейте,много ми хареса форума защото съм запалена кулинарка и реших да споделя моя опит с панирания кашкавал.само че не го правя на хапки а става като питки, ето как:
купувате кашкавал какъвто и да е и го настъргвате в купа,на всеки 100 гр. кашкавал прибавяте 1 яйце и 1 супена лъжица брашно,сол и черен пипер на вкус/300гр.кашкавал, 3 яйца и 3 с.л. брашно/.разбърквате с лъжица всичко и сипвате по една лъжица от сместа в предварително загрято олио и пържите от двете страни.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 1 644
Аз го правя по следния начин.Купувам си кашкавал, който е по-твърд.Нарязвам го на кубчета.Забърквам си малко брашно с няколко щипки черен и червен пипер.Нарязания кашкавал намокрям със студена вода и хубаво овалвам да полепне добре брашното по него, като го изтръсквам да не е прекалено много.После го нареждам на една плоска чиния леко набрашнена и слагам за час или два да замръзне във фризера.През това време си приготвям панировката.Разбивам 2 жълтъка с малко бира, щипка сол и брашно, колкото да стане леко гъсто.Белтъците разбивам на твърд сняг постепенно ги прибавям към жълтъците.В тази смес потапям замразените кубчета кашкавал, но така, че хубаво от всички стани да са покрити, за да не изтече при пърженето и така ги изпържвам в много силно сгорещено олио / чак да замирише / до порозовяване.Като ги вадя ги слагам върху кухненска хартия да попие мазнината.
Това е.Стават страхотни, като бухтички са направо.  chef
И аз ги правя така и стават наистина страхотни Peace

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 8 144
незная зя гялета, но ако ги направиш с корфлекс стават божествени.
Peace

# 14
  • ТАМ КЪДЕТО ИМА ВОДИЧКА
  • Мнения: 82
рецептата на С иси е пробвана и от мен. Наистина е -бързо ,лесно,вкусно . Пробвайте няма начин да се провалите
  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт