Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 224
Момичета,бихте ли ми дали хубава рецепта за паниран кашкавал на хапки?Благодаря ви предварително. newsm51
Цитирай


Мнения: 240
Аз го правя по следния начин.Купувам си кашкавал, който е по-твърд.Нарязвам го на кубчета.Забърквам си малко брашно с няколко щипки черен и червен пипер.Нарязания кашкавал намокрям със студена вода и хубаво овалвам да полепне добре брашното по него, като го изтръсквам да не е прекалено много.После го нареждам на една плоска чиния леко набрашнена и слагам за час или два да замръзне във фризера.През това време си приготвям панировката.Разбивам 2 жълтъка с малко бира, щипка сол и брашно, колкото да стане леко гъсто.Белтъците разбивам на твърд сняг постепенно ги прибавям към жълтъците.В тази смес потапям замразените кубчета кашкавал, но така, че хубаво от всички стани да са покрити, за да не изтече при пърженето и така ги изпържвам в много силно сгорещено олио / чак да замирише / до порозовяване.Като ги вадя ги слагам върху кухненска хартия да попие мазнината.
Това е.Стават страхотни, като бухтички са направо.  chef
Цитирай


Мнения: 224
Благодаря ти,но ако вместо брашно сложа галета?Дали ще станат?
Цитирай

при моите принцеси

Мнения: 1 225
незная зя гялета, но ако ги направиш с корфлекс стават божествени.
Цитирай

София/Дружба

Мнения: 303
Аз ги правя така - нарязвам кашкавала на каквато големина ми дойде и ги овалвам първо в яйце, после в галета, после пак в яйце и после пак в галета и пържа в силно сгорещено олио, за да не се разпаднат. Даже последния път нямах галета, огледах какво имам в наличност - обикновени бисквити - натроших ги и ги ползвах вместо галета. Стана страхотно. Правила съм и с готовите панировки - пак става хубаво.
Цитирай


Мнения: 240
Благодаря ти,но ако вместо брашно сложа галета?Дали ще станат?



Не съм го правила с галета, но предполагам, че ще стане.Защо не?
Цитирай
Аз пък кашкавалените хапки ги панирам така;
разбивам няколко яйца с брашно да стане гъста смес , прибавям щипка сол овалям в тази панировка късчето кашкавал и пържа в силно загрято олио.
стават чудесни хапки кашкавал пробвала съм и със сирене /на сиренето вместо сол  слагам изсушен магданоз/ става вкусно  chef
Цитирай

София

Мнения: 1 021
Някъде в кръчмарските рецепти ми се стори, че видях подобна.
Цитирай

варна

Мнения: 220
Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган .  chef
   
Цитирай


Мнения: 1 802
А аз тук да попитам за една панировка.
Става въпрос за панировка със нишесте. Някой знае ли как точно се панира по този начин?
Панирано (независимо какво) по този начин ставало невероятно хубаво.
Цитирай


Мнения: 240
А аз тук да попитам за една панировка.
Става въпрос за панировка със нишесте. Някой знае ли как точно се панира по този начин?
Панирано (независимо какво) по този начин ставало невероятно хубаво.


Предполагам, че става въпрос за натурално царевично или пшенично нишесте.Може би замества брашното. newsm78
Цитирай
здравейте,много ми хареса форума защото съм запалена кулинарка и реших да споделя моя опит с панирания кашкавал.само че не го правя на хапки а става като питки, ето как:
купувате кашкавал какъвто и да е и го настъргвате в купа,на всеки 100 гр. кашкавал прибавяте 1 яйце и 1 супена лъжица брашно,сол и черен пипер на вкус/300гр.кашкавал, 3 яйца и 3 с.л. брашно/.разбърквате с лъжица всичко и сипвате по една лъжица от сместа в предварително загрято олио и пържите от двете страни.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Аз го правя по следния начин.Купувам си кашкавал, който е по-твърд.Нарязвам го на кубчета.Забърквам си малко брашно с няколко щипки черен и червен пипер.Нарязания кашкавал намокрям със студена вода и хубаво овалвам да полепне добре брашното по него, като го изтръсквам да не е прекалено много.После го нареждам на една плоска чиния леко набрашнена и слагам за час или два да замръзне във фризера.През това време си приготвям панировката.Разбивам 2 жълтъка с малко бира, щипка сол и брашно, колкото да стане леко гъсто.Белтъците разбивам на твърд сняг постепенно ги прибавям към жълтъците.В тази смес потапям замразените кубчета кашкавал, но така, че хубаво от всички стани да са покрити, за да не изтече при пърженето и така ги изпържвам в много силно сгорещено олио / чак да замирише / до порозовяване.Като ги вадя ги слагам върху кухненска хартия да попие мазнината.
Това е.Стават страхотни, като бухтички са направо.  chef
И аз ги правя така и стават наистина страхотни Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
незная зя гялета, но ако ги направиш с корфлекс стават божествени.
Peace
Цитирай

ТАМ КЪДЕТО ИМА ВОДИЧКА

Мнения: 82
рецептата на С иси е пробвана и от мен. Наистина е -бързо ,лесно,вкусно . Пробвайте няма начин да се провалите
  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.