Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 апр. 2005, 11:14 ч.
  • Преглеждания  9 531  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 157
здравейте,

можете ли да ми дадете рецепта за такива кифлички

Реклама
# 1
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
В 1/2 коф.кис.мляко се размива едно кубче мая,слага се 1ч.л. сол.и 1 к.л. захар.Замесва се меко тесто с около 500-600гр.брашно.Оставя се тестото да втаса,намазано с масло илио олио.Белтъка на 1 яйце се разбърква с натрошено сирене или подсолена извара-това е плънката за кифличките,а жълтъка се размива с малко вода и подправки/аз слагам ким/ на вкус,за намазването им.Разделя се втасалото тесто на топки ,като всяка се разточва и се реже на триъгълници.Във основата на всеки триъгълник се слага по 1 лъжичка от плънката и се навива .Преди печене се намазват с овкусения жълтък отгоре и се пекат при 150*-160* С,до зачервяване.

# 2
  • София
  • Мнения: 707
моите са без мая

200гр. сирене
200 гр. кашкавал
200гр. маргарин
1ч.ч. кисело мляко
1к.л. сода
3 чаши брашно (повече отива)
1к.л. сол (ако не е солено сиренето), 1к.л. захар

Всичко това се меси. Престоява 2ч. в хладилника. 8 топки се разточват. Една по една, реже се на 16, като на торта. Печено орехче вътре. Правят се на кифлички. Отгоре се намазват с белтък и се поръсват с кимион. Пекат се в намазана тавичка 5мин на силна фурна.
супер стават. може и с половин порция да опиташ.

# 3
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: Миленка
Отгоре се намазват с белтък и се поръсват с кимион.

Дали нямаш предвид ким? Кимиона беше за кебапчета май Thinking

# 4
  • София
  • Мнения: 707
Цитат на: anomalia
Цитат на: Миленка
Отгоре се намазват с белтък и се поръсват с кимион.

Дали нямаш предвид ким? Кимиона беше за кебапчета май Thinking


може и да си права..аз разлика не правя..преписах я от тетрадката си..иначе съм ги правила супер са..аз ги поръсвам с едни малки пръчици..(ким или кимион) имат аромат..остро връхче от двете страни..4-5мм дьлги..направо го обясних..леле

# 5
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Бе то не че има голямо значение  Wink Аз като правя такива солени джвръчки отварям шкафа с подправки и ръся наред: ким, мак, сусам, шарена сол, червен пипер.....Каквото хвана:)

# 6
  • Мнения: 157
мерси ви много
аз взех че направих комбинация от двете рецепти:)
ама станаха много готини и ги опукахме бързо бързо:))))

а иначе ким е това за соленките:)

# 7
Аз искам да попитам на каква дебелина се точат корите?
Благодаря!

# 8
  • София
  • Мнения: 369
Аз ги точа на 0.5 см горе- долу  Simple Smile

# 9
Mного благодаря!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт