Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 11 612
Възхитена и овкусена приятно от таз вечершното ми творение, искам да споделя с вас как направих тази вечер гъбите,които имах......

250гр. печурки
1,5-2 сл. брашно
100мл. течна сметана
400-500мл. прясно мляко
1 глава лук
няколко скилидки чесън
масло

Та имах около 250гр. пресни гъби,печурки. Незнам вие как приготвяте гъбите,но аз ги обработвам по следния начин - чистя коричката,нарязвам(или не) според това как ще ми трябват и ги попарвам с вряла вода. След това изцеждам гъбите от вадата и ползвам......В случая изчистих и нарязах.

Та ...в тигана сложих малко масло, глава нарязани лук и няколко скилидки чесън, гъбите и задуших.......Когато гъбите поомекнат сложих сол(може и някаква готова подправка - вегета, пикантина и пр.) и 2 с.л. брашно(може и половин лъжица по-малко). Бърках енергично и добавих 100мл. течна сметана(имах от тази за кафе,която също свърши прекрасна работа) и около 400-500мл. прясно мляко(студено).......

Стана разкошно. С така направения сос полях картофеното пюре,което бях направила и всички бяха възхитени от комбинацията.....Добавих и сок от лимон и......

Сгъсти се като изстина,но е вкусно....

Предупреждавам,че количеството е малко повече, ако желаете намалете количеството на продуктите.Добър апетит!
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Звучи много апетитно.Не е много съдържанието, при положение че може да се използва като гарнитура и за пилешко и свинско.Само имам въпрос 2 лъжици брашно не са ли много?
Цитирай


Мнения: 11 612
Само имам въпрос 2 лъжици брашно не са ли много?

Ами и затова май сложих повече прясно мляко.......Естествено,че може и 1 лъжица.......
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.