Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 363
Седмицата на втората рицарска среща дойде! Нека тази седмица бъде една красива, усмихната и успешна за всички нас!

Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото кантарче  , благодарение на Бет         bouquet


Имало едно време: Една история за Ордена на Рицарките - Приказка без край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости на Ордена на Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

“…"Носете си новите дрехи..", т.е. важно е да изживеем всеки миг от този живот така, както ние искаме. Да се радваме на воля и на малките неща, да плачем наволя, когато ни боли, да не отлагаме нищо. Това са изконни истини, които често забравяме в забързаното ежедневие, а не трябва да е така.

Да говорим - за нас и любовта, за болката и радостта, които вървят редом ръка за ръка. Мъдрите хора казват, че ако го няма лошото, човек не може да оцени доброто. Вярно това лошо по-добре на никого и никога да не се случва, но... животът е изпълнен с различни цветове и нюанси, които просто съществуват и ни връхлитат без предупреждение….” - Джопче


Не знам защо сега се замислих как точно започнах да отслабвам.
Пропускам историите, които всички знаете и всички депресии, които се изживяват когато тежиш 90 кг., когато гледаш витрините с манекенските размери дрехи, когато отказваш покани за почивки и излизания с приятели, когато уловиш нечий двусмислен поглед.
Моето отслабване започна не с диети,хапчета, хирургични намеси и каквото се сетите още, а когато постигнах  хармония сама със себе си, когато се приех без упреци и критики, когато се научих да се обичам независимо от огледалото, когато осъзнах, че  имам качества, които са константни въпреки килограмите. И тогава разбрах колко е лесно да отслабна , не защото това ще ме направи щастлива, а защото заслужавам да се чувствам добре в кожата си. А правилният начин на хранене е една малка част от целият процес.
Харесвайте се повече, бъдете повече щастливи и тялото ви ще се отблагодари. Лека и спокойна вечер от мен.  Hug Hug Hug - Danielka1


Благодаря ви за всичко    bouquet

Старата тема

# 1
 • София
 • Мнения: 1 618
Пу първа! Joy

Здравейте момичета! Започва една чудесна седмица, чиито край чакам с нетърпение!

Не съм писала в старата тема, защото имах ужасно тежки дни и се чудех как да избягам от компютъра. Обаче мина и обръщам нова страница! И днес съм в сравнително добро настроение, малко сърдита и нервна, ама и това ще мине - остатък от предишните дни.

За яденето не искам да говоря -  Embarassed и  newsm43

Марче честита годишнина още 5 пъти по толкова да се обичате и уважавате!   bouquet И каже колко де... годините, че ние нали сме премного любо.....знателни  Mr. Green

Литъл изпуснала съм празника ти, затова със закъснение да кажа - честит юбилей - жива и здрава да си, в новото десетиелетие да срещнеш голямата любов, да станеш майка, да бъдеш безкрайно щастлива - това ти пожелавам!

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 09:08 от jpop4e

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 1 934
Добро утро!

Първо да честитя Рожденния ден на Литълчо с малко закъснение-много щастие и любов ти пожелавам от сърце!
Марче  Честита Ви Годишнина още 100 по толкова да отпразнувате с много любов и щастие!

# 3
 • да има едно лесно - на мотора
 • Мнения: 2 299
Успешна и усмихната седмица Дами  Hug
Марче , много да се обичате   bouquet
Чакам с нетърпение събота  Heart Eyes

# 4
 • Мнения: 9 990
Успешна седмица, момичета!Кой каквото е захванал-да го довърши!
Милллааа, сантиметрите са скромни, вярно съм ги забравила-162 ги пишете.
Нещо днес ми е странно неспокойно, присвит ми е стомаха като пред контролно/ много ми се смеят на това сравнение повечето ми приятелки/-дано отмине, че имам и работа доста.
И сега видях-копвам всичко и в новата тема, ! Hug
И още-годишнини всякакви-да са ви честити от сърце желая!  bouquet

# 5
 • Мнения: 1 363
 Hug
Добре дошла на Кети   bouquet
Болничките да се оправят  Hug
Попче, Бебче, Роси, Пенелопа и на всички Hug

Момичета, благодаря за палцестискането   bouquet Мама, а и цялата фамилия сме много щастливи. Иде ми да ви награбя всичките и да ви разцелувам  Heart Eyes  Blush
Благодаря и за пожеланията  Hug, след месец и нещо ще ги очаквам пак  Wink  Hug
Никакъв режим не съм спазвала тия дни, нямах време да го мисля просто  Crazy

Отново - хубав, успешен и добър да е денят ви. Усмихвайте се  Heart Eyes

# 6
 • София
 • Мнения: 1 618
Момичета - софиянки, кой как ще пътува? Аз имам възможност да взема трима души - едниния ще е Зетчето, ако не я страх да се вози при мен  Grinning

# 7
 • Варна...
 • Мнения: 1 279

Здрасти бамбини!!!
Нова тема - нов късмет!!!
Последните дни се олях от ядене, кантара ме срази тази сутрин и си казах, че така вече не може да продължава!От днес - ставам сериозна!Стискайте палци да не си остана само със ставането, обаче!Почвам пак да меря и да тегля, `щото лоша стана работата!
Вече ще се отчитам и ще се проверявам с вас, та да ме е срам да се дъня!
В тоя ред на мисли:
Закуска - 225 гр. домати и 60 гр. краве сирене, чисто слабо кафе.
В момента пия второто си редичко кафенце, а за междинно хапване съм си взела една ябълка, около 125 гр.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 4 116
добро утро и от мене!  Heart Eyes

# 9
 • Мнения: 2 487

  Марче , честито ви семейно пълнолетие   bouquet Живот и здраве , още много по толкова  Hug

  Литъл Peace

  Вече изгълтах 2 литра студена вода , един чай и две кафета с малко мляко Laughing
 Ще ходя на пътечка и тогава ще ям.

# 10
 • Мнения: 701
Здравейте Рицарки  Hug
Много пишете ей, аз тъкмо седна да пиша, но си кажа я първо да ви изчета, и като ви изчета вече я детенце се е събудило, я нещо друго стане и аз пак не мога да се включа  ooooh!
Ама да знаете, че съм с вас  Flutter
Аз удържах уйкенда режимно, въпреки, че мъжо ми си идва от път и познайте какви вкусотиики се вихреха  ooooh! много ме беше страх да не оплескам сега работата..
Много хубава и усмихната седмица и от мен момичета  Hug

# 11
 • Мнения: 2 487

    Ели , първо пиши , после чети  Twisted Evil

  Приготвила съм си възможно най-сухото телешко. Основното ми занятие днес ще е да дъвча  Mr. Green

# 12
 • София
 • Мнения: 1 479
Здравейте и от мен в новата тема! моля се да не настъпи объркване по смените при мен!

# 13
 • Мнения: 4 392
Здравейте!
Честита ни нова тема!
Лека и успешна седмица на всички.
Вчера сестра ми подписа, имах отново ангажименти и прегрешения.
Добре дошли на новите!
 Hug Hug Hug

# 14
 • Мнения: 2 331
Добро утро, момичета!
Честита годишнина, Марче!
Всички честитиха на Литъл и аз, пък!К'во, като няма РД сега!Здрава и щастлива да си, мила!
Не знаех, че големите количества шоколад влошават симптомите на ПМС... Thinking

Сега разбирам защо откакто съм на Дюкан нямам толкова силни болки при МЦ. Thinking
Хубав ден!  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт