Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 300 отговора

София

Мнения: 4 994
Ммммм...потекоха ми лигите Very Happy
Изглеждат много вкусни, определено трябва да ги пробвам.
Няма да сбъркаш.Който ги е опитал веднагически влиза в семейното меню.....И аз съм в кюпа де... 35
Цитирай


Мнения: 221
Ето една много лесна и бърза рецепта за закуска без месене и втасване:
1ч.ч. кис мляко с 1 лъжичка сода
1ч.ч. натрошено сирене
2ч.ч. пресято брашно
Всичко това се омесва хубаво с вилица.В добре намазнена тавичка се редят топчетата като отгоре се слага бучка масло.Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса около 25-30мин.Стават много вкусни!

Искам да те питам яйца слагаш ли,защото мойта рецепта е с едно яйце.Иначе наистина стават страхотни.
Цитирай

София

Мнения: 585
Снощи ги правих. Сложих към рецептата 1 яйце и малко олио - на око.
Много вкусни станаха, само ми загоряха малко отдолу.
5 мин. преди да ги извадя ги поръсих с настърган кашкавал.
Супер лесна рецепта. Благодаря.
Цитирай

София, Борово

Мнения: 1 771
Направих ги и станаха страхотни!
Промених малко рецептата обаче, понеже нямах достатъчно кисело мляко, добавих заквасена сметана. Сиренето замених с извара, защото моето е Дунавия и щеше да стане глетаво. Сложих и малко филенце.
Изпекоха се за 15 минути, а ги изядохме за 5 Laughing

Благодаря за бързата и вкусна рецепта bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Направих ги и станаха страхотни!
Промених малко рецептата обаче..... Сложих и малко филенце.

Еееее,това е страхотна идея още тази вечер ще пробвам... bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 447
Ето ги и моите, спретнах ги тази сутрин и веднага се изядоха!



Цитирай

Пловдив

Мнения: 481
Тази рецепта я пробвах с и без яйца като мързеливки, соленки, кашкавалки и каквото се сетите. И въпреки че всеки път спазвам дадената рецепта, всеки път не стават. Вътре ми остават леко глетави, не стават пухкави като питка. Аз ли нещо бъркам или такава е идеята.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 447
lady di, моите станаха супер от вътре, не са глетави. Пекох ги на предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 447
Тази рецепта я пробвах с и без яйца като мързеливки, соленки, кашкавалки и каквото се сетите. И въпреки че всеки път спазвам дадената рецепта, всеки път не стават. Вътре ми остават леко глетави, не стават пухкави като питка. Аз ли нещо бъркам или такава е идеята.
Нали слагаш 1 лъжичка сода в млякото и като го бъркаш почва да кипи и го сипваш при брашното и сиренето,намазваш хубаво ръцете с олио и правиш питчици. Rolling EyesАз ги пека на 200-210 да не изгорят много и стават супер Peace
Цитирай


Мнения: 2 812
Аз пък не можах да си оформя хубави питчици:( Много ми стана течно тестото,добавих още брашно,но добруджанките не бухнаха и малко приличаха на мекици Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Аз пък не можах да си оформя хубави питчици:( Много ми стана течно тестото,добавих още брашно,но добруджанките не бухнаха и малко приличаха на мекици Smile
Аз правя по тази рецепта и никога не съм имала "фал".
Прочетох я във форума и я даде съфорумката ssiillvvyy   


3 чаени чаши брашно
1 чаена чаша настъргано сирене(аз слагам 1 1/2 )
1 чаена чаша кисело мляко
1 яйце
30 грама масло(леко разтопено)
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка сол


Всичко това се обърква с лъжица(не се меси) до получаване на лепкаво тесто - сместа не е еднородна, но нека това не ви притеснява! С намаслени ръце се правят топчета - пекат се в намаслена тавичка и в умерена фурна, като преди слагането във фурната на всяко топче в средата се бодва мъничко парченце масло. Изпичането става много бързо, както и приготовлението де!  Обаче за сметка на това са невероятно ароматни и вкусни!

Дано авторката на темата не ми се разсърди,че давам и тази рецепта..... bouquet
« Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 09:58 от TheNMaster »
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 447
TheNMaster, как ги оформяш тези топчета с намаслени ръце, че хич не ми е ясно?  newsm78
Аз ги правих с две лъжици, иначе не можах с ръце да ги оформя, нали са лепкави!  Rolling Eyes
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 146
t_ilieva,мазнината не позволява на тестото да се залепи по дланите.Аз правя подобни питки(по рецепта на Петър Попангелов  от едно предаване) и пак така се оформят.
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
.....
Искам да те питам яйца слагаш ли,защото мойта рецепта е с едно яйце.Иначе наистина стават страхотни.

Още преди две години авторката на рецептата каза, че може да се добави яйце, като се увеличи и брашното - от тогава та до сега си ги правим мързеливките поне веднъж седмично Laughing
Даже тази вечер съм спретнала една тава  chef
Цитирай

София, Борово

Мнения: 1 771
Днес ги направих отново, но вместо 2 чаши брашно сложих 1 ч.ч. бяло брашно и 1 ч.ч. царевично брашно.
Отново станаха страхотни chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-29 от 300 отговора