Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
195-209 от 295 отговора


Мнения: 889


Ето я и моята последна добруджанка,оцеляла за снимка Laughing.

Не знам защо,обаче като забърках тестото една чаша кис. мляко ми дойде малко и сложих поне още половин чаша допълнително. newsm78И ползвах бакпулвер-1 пакетче.
Цитирай

София

Мнения: 1 463
...

Ето я и моята последна добруджанка,оцеляла за снимка Laughing.

Не знам защо,обаче като забърках тестото една чаша кис. мляко ми дойде малко и сложих поне още половин чаша допълнително. newsm78И ползвах бакпулвер-1 пакетче.

Я кажи точно с каква поредност го правиш. Щото аз нали омесвам първо всичко без брашното и бакпулувера. После си симвам малко брашто отгоре барбар с бакпулувера и почвам да бъркам и добавям брашно докато не се получи това дето го искам.

Бе да ви питам жената иска да ги турям у форми за мъфини, ма нящо не знам дал ще се получат и по колко да сипвам вътре.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 234
Бе да ви питам жената иска да ги турям у форми за мъфини, ма нящо не знам дал ще се получат и по колко да сипвам вътре.
Точно това бях замислила от няколко дни да правя, и тази сутрин за закуска го направих. Формичките са ми силиконови, правоъгълни, ето товае резултата:

Формичките ги напълних почти до горе, дозата точно стигна за всички 8 гнезда.
Цитирай


Мнения: 889

Я кажи точно с каква поредност го правиш. Щото аз нали омесвам първо всичко без брашното и бакпулувера. После си симвам малко брашто отгоре барбар с бакпулувера и почвам да бъркам и добавям брашно докато не се получи това дето го искам.

Бе да ви питам жената иска да ги турям у форми за мъфини, ма нящо не знам дал ще се получат и по колко да сипвам вътре.
Ами карах по рецептата-смесих брашното-2ч.ч./пресято/ с 1 пак. бакпулвер,прибавих 1 ч.ч. кис мляко и започнах на бъркам,в рецептата се казваше накрая сиренето,и аз така направих.Но понеже всички коментираха,че тестото става рядко,а на мен не ми стигна даже за стегнато,та сложих още малко млекце.Моите толкова ги харесаха,че спасих само едно за снимка да се отчета. Laughing

Мартинче,здраво подкара мъфините  Very Happy,вече и аз намерих хартиени подложки в Пикадили,за което  bouquet
Цитирай

Universe

Мнения: 1 503
 Спазих точно рецептата  и получих това Peace

Цитирай

Географският център на България

Мнения: 568
Рецептата е супер,стават толкова пухкави и вкусни,че свършват много бързо.Аз само направих едно малко видоизменение,като в тестото сложих малко чубрица и малко зеленчукова пикантина.

http://radikal.ru/F/s41.radikal.ru/i093/0908/db/b99fec0bdb5c.jpg.html

Цитирай

София

Мнения: 246
Тези Добруджанки /сиренки/ ги знам от едно време от майка ми и напоследък често ги правя - така прелъгвам детето да хапне малко сирене. Правя ги от 2ч. брашно и по една чаша сирене и мляко и един бакпулвер и малко сол. Но последния път нямах бакпулвер и ползвах сода за хляб, пак станаха. Всъщност като по рецептата от първа страница.  Но рядко снимам храна та няма как да покажа мое творение. Моите приличат като тези на vangobi.
Бе да ви питам жената иска да ги турям у форми за мъфини, ма нящо не знам дал ще се получат и по колко да сипвам вътре.
Дядо хаджия с този диалект да нямаш нещо общо с панагюрци. Извинете за спама.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 706
Най-накрая и аз ги направих,
харесаха ни.  newsm10
Цитирай

София

Мнения: 1 463
...Дядо хаджия с този диалект да нямаш нещо общо с панагюрци. Извинете за спама.

Отговорих ти на лични за да не притесняваме другите.

Апропо отново апелирам да ги пробвате във вид на малки питки (то те и ся са си такива по рецепта) ама леко по голями наистина стават нещо чудесно. Тая вечер се прибрахме от почивка и това ми дойде като спасение. Амчи внучката ги яде на сандвич с кашкавал. Аз пък нали така да не иде зян имахме едно парче луканка та рекох да опитам по нейния начин та да ви кажа, че ми хареса. Синът пък и кетчуп си тури на всичкото от горе.

Твърдо съм решил кога ми дойдат гости вместо да търча за хляб да им направя тия чудесии.
Цитирай

При елфите ...

Мнения: 336
Привет! Да покажа и моите творения. Направих ги без масло, но това не промени вкуса им.

Цитирай

Варна

Мнения: 804
Отчитам се и с моите Добруджанки,топли-топли с мед.
http://media.snimka.bg/4070/014394638.jpg
В моята рецепта няма масло,много лесна и бърза е,правя ги само с мляко,сода,сирене,олио и брашно.
Цитирай

София - в последната оцеляла къща зад блока

Мнения: 3 458
Страхотна идея са тези Добруджанки!
Как съм ги изпуснала.
Ще се правят при всички случаи.
Дядо Хаджия, добра е идеята за гостите. Много различно и ефектно.
Цитирай


Мнения: 398
еееее, след тази снимка и аз ще трябва да ги направя  chef
Цитирай

Бургас

Мнения: 145
Ето една много лесна и бърза рецепта за закуска без месене и втасване:
1ч.ч. кис мляко с 1 лъжичка сода
1ч.ч. натрошено сирене
2ч.ч. пресято брашно
Всичко това се омесва хубаво с вилица.В добре намазнена тавичка се редят топчетата като отгоре се слага бучка масло.Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса около 25-30мин.Стават много вкусни!

Една от най-хубавите закуски, много сполучлива рецепта   Smile а и не отнема много време.
Цитирай


Мнения: 282
Тази сутрин ги изпържих като мекици. Станаха супер! Ядохме ги с мед. Пробвайте!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
195-209 от 295 отговора