Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 ноем. 2007, 16:27 ч.
  • Преглеждания  852  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 236
смятам да захраня сина си с домашно приготвено пюре от картофи...въпроса ми е как да го направя-с АМ ли?колко лъжички да сложа и как да определя количеството?с лъжичка ли да му го дам или да го направя рядко за да ппие от шишето?Благодаря предварително Embarassed

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 003
Сваряваш, аз добавях 30мл вода с 1л АМ и даваш с лъжичка.

# 2
  • София
  • Мнения: 6 036
Вариш един средно голям картоф. Обелен и нарязан се вари. Слагаш в блендер. Ако е с пасатор - сложи вода да покрие картофите. Аз слагам 2 л. АМ. Пасираш. Дава се с лъжичка.

# 3
  • Милано/Варна
  • Мнения: 1 467
Аз не бих прибавила АМ в картофа, нека да си усети вкуса чист, както си е, иначе се подлъгват и ще очакват дълго същия вкус.

# 4
  • СОФИЯ
  • Мнения: 887
Според мен бебето ще приеме пюрето по-лесно ако е малко по-рядко. Давай го с лъжичка. АМ си го разтваряш както е указано на кутията. Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 6 036
Аз не бих прибавила АМ в картофа, нека да си усети вкуса чист, както си е, иначе се подлъгват и ще очакват дълго същия вкус.
картофеното пюре ПО ПРИНЦИП се прави с мляко.

# 6
  • София
  • Мнения: 11 556
Направи го с АМ. По съвет на нашата педиатърка, първите пюрета правех с консистенция на гъста боза и ги давах с лъжичка.

# 7
  • Мнения: 134
Здравей! Аз варя картофа, след което го пасирам с част от водата, в която е варен или с всичката - зависи от количеството. Прибавям препълнена лъжичка АМ направо към кашичката и бъркам. Прибавям и няколко капки зехтин. Всичко това с уговорката, че пропорцията е на око - и картофите, и АМ, и зехтинът. То ако тръгнеш да мериш всичко...къде ще му излезе краят! Laughing

# 8
  • Милано/Варна
  • Мнения: 1 467
Аз не бих прибавила АМ в картофа, нека да си усети вкуса чист, както си е, иначе се подлъгват и ще очакват дълго същия вкус.
картофеното пюре ПО ПРИНЦИП се прави с мляко.

Защо?

# 9
  • Мнения: 418
Само не прави грешката да даваш каквото и да е пюре от шише.

# 10
  • София
  • Мнения: 6 036
Не правиш ли картофено пюре за гарнитура за вас? Прави се с прясно мляко и масло.

# 11
  • София
  • Мнения: 5 940
Адаптираното мляко се добавя накрая, направено така, както си го правиш, когато храниш само с него /същата температура, за да му запазиш хранителната стойност/. Аз вода не прибавям, пасирам с тази, в която е варено пюрето. Вече давам просто пасирани варени картофи с малко зехтин, искам синът ми да се запознае с различните вкусове.

# 12
  • София/Бахрейн
  • Мнения: 81
Вариш един средно голям картоф. Обелен и нарязан се вари. Слагаш в блендер. Ако е с пасатор - сложи вода да покрие картофите. Аз слагам 2 л. АМ. Пасираш. Дава се с лъжичка.
А защо картофа да е обелен, май съм чела, че когато се вари цял и необелен полезните вещества се запазват в по-голяма степен?

# 13
  • София
  • Мнения: 11 556
Иначе не се пасира добре.
Това е стара готварска хватка-картофи за пюре се варят обелени.

# 14
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
Аз му го правих  на пара и без АМ.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт