Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 апр. 2005, 19:40 ч.
  • Преглеждания  13 104  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 7 809
преди доста време мама правеШе един страхотен сладкиШ, но е иzгубила рецептата  Imp
та правеШе някакъв блат после го мажеШе със сладко или мед и го zаливаШе с раzити белтъци и zапичаШе

Реклама
# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Здравей Jumper:D

Не знам дали става въпрос за същият сладкиш, но този е много, много вкусен и е по същата система:

АНГЛИЙСКИ СЛАДКИШ[/u]

Продукти:[/u]
За блата:
5 яйца(само жълтъците);
1 1/2 ч. ч. захар;
2 1/2 ч.ч. брашно;
125г. масло;
1 пак. бакпулвер;
1 бурканче(кофичка) к. мляко;
1 пакетче ванилия
За отгоре:
мармалад от кайсии( или други плодове);
1 ч. ч. нарязани орехи(и с бадеми става);
5-те белтъка;
12 супени лъжици захар;

Приготовление:[/u]


Жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се разтопеноте масло, пресятото и смесено с бакпулвера брашно, киселото мляко и ванилията. Сладкишът се изсипва в намаслена и посипана с брашно тавичка и се пече около 30 мин. в силна фурна. Още топъл се намазва с мармалада и поръсва с орехите (аз даже предпочитам да посипя с орехи и отгоре). Белтъците се разбиват със захарта на гъст и твърд сняг, който се разтила върху сладкиша. След това се връща във фурната и се запича при 150°Ц до порозовяване.


Да ви е вкусно

# 2
  • Мнения: 7 809
natalyna ти си истинско съкровиЩе  Heart Eyes  иzглежда ми съЩия Ще го опитам и Ще ти пиШа мерси  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 5 876
Дали пък не е "Павлова"? Яла съм го, но не съм го готвила - супер е. Само че не беше с мармалад върху блата, а с половинки кайсии.

# 4
  • Мнения: 7 809
име не помня  Sad  но то вариации търпи мисля от сладко до плодове пресни или не
ако zнаеШ рецепта Ще пробвам и нея и все Ще го уцеля  Wink

# 5
  • Мнения: 1 798
Френски сладкиш
4 - жълтъка се разбиват с 2ч.ч. - захар,1 - пак. масло, 1ч. ч. - кисело мляко, 1 - равна лъж. сода, 2ч.ч. - брашно. Пече се в умерена фурна. След изтиването блата се намазва със сладко /по избор/ и с разбитите на сняг белтъци (с1/2ч.ч. - захар).Запича се до порозовяване.

# 6
  • Мнения: 7 809
сега да ви кажа направих варианта на  natalyna стана суууууупер  Simple Smile  после го направих солен  Wink  и стана неЩо раzкоШно  Simple Smile

# 7
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Цитат на: jumper
сега да ви кажа направих варианта на  natalyna стана суууууупер  Simple Smile  после го направих солен  Wink  и стана неЩо раzкоШно  Simple Smile


Радвам се, че ти е харесал, аз тук печеля винаги с него овации:D
Сега кажи как го направи солен? #Shocked  #Shocked  #Shocked

# 8
  • Мнения: 7 809
така в блата не сложих zахар а сол и с по малко браШно zа да го докарам на гъстота като се иzпече топъл го намаzах с крема сирене сложих и малко настърган каШкавал другото го zнаеШ  Wink

# 9
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Звучи добре - ще се опитам да го направя и аз!:D   Благодаря за идеята  Grinning

# 10
  • Мнения: 7 809
дано ти хареса  Simple Smile

# 11
  • Мнения: 3 452
Аз имам нещо за случая, казва се Лондонски сладкиш, защото белтъците отгоре символизират уж гъстата лондонска мъгла Wink

Продукти:

5 яйца
1 ч захар
1 пакетче 125 гр. масло
1 ч прясно мляко
2 ч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия;
още 1 ч захар.

5-те жълтка се бият със захарта, прибавя се маслото, след това прясното мляко, брашното смесено с бакпулвера и ванилията. Пече се в намаслена и набрашнета тава, тестото не бухва много, става леко маслено.
След като се изпече тестото се покрива са малки парченца локум, оваляни в брашно или някакъв конфитюр/сладко. Пече се още малко, някъде до 10 минути.
След изпичане се покрива с белтъците, разбити на сняг с 1 ч захар, поръсва се с едро нарязани орехи и отново се запича до порозовяване. Внимание! - ако се препече малко орехите нагарчат.
Нарязва се след изстиване.
Ужасно вкусен е....

# 12
  • Мнения: 373
Цитат на: jumper
дано ти хареса  Simple Smile
Ама пак ли го запича с разбити белтъци отгоре?! Embarassed
Извинявайте за тъпия въпрос Embarassed ...пак да се изчервя аз...

# 13
Моят сладкиш изглеждаше нещо такова на времето. Не знаех даже, че се казва така Embarassed
http://community.webshots.com/photo/253102449/289986915OcNPzj
http://community.webshots.com/photo/253102449/289987380BrRyQn

# 14
  • Мнения: 7 809
да zапекох го с белтъците както в оригиналната рецепта
моя мъж не яде иzобЩо сладко и си облиzа пръстите  Wink
аz zа името и идея си нямах  Embarassed

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт