Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 7 809
преди доста време мама правеШе един страхотен сладкиШ, но е иzгубила рецептата  Evil or Very Mad
та правеШе някакъв блат после го мажеШе със сладко или мед и го zаливаШе с раzити белтъци и zапичаШе
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей Jumper:D

Не знам дали става въпрос за същият сладкиш, но този е много, много вкусен и е по същата система:

АНГЛИЙСКИ СЛАДКИШ[/u]

Продукти:[/u]
За блата:
5 яйца(само жълтъците);
1 1/2 ч. ч. захар;
2 1/2 ч.ч. брашно;
125г. масло;
1 пак. бакпулвер;
1 бурканче(кофичка) к. мляко;
1 пакетче ванилия
За отгоре:
мармалад от кайсии( или други плодове);
1 ч. ч. нарязани орехи(и с бадеми става);
5-те белтъка;
12 супени лъжици захар;

Приготовление:[/u]


Жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се разтопеноте масло, пресятото и смесено с бакпулвера брашно, киселото мляко и ванилията. Сладкишът се изсипва в намаслена и посипана с брашно тавичка и се пече около 30 мин. в силна фурна. Още топъл се намазва с мармалада и поръсва с орехите (аз даже предпочитам да посипя с орехи и отгоре). Белтъците се разбиват със захарта на гъст и твърд сняг, който се разтила върху сладкиша. След това се връща във фурната и се запича при 150°Ц до порозовяване.


Да ви е вкусно
Цитирай


Мнения: 7 809
natalyna ти си истинско съкровиЩе  Love  иzглежда ми съЩия Ще го опитам и Ще ти пиШа мерси  Smile
Цитирай


Мнения: 5 876
Дали пък не е "Павлова"? Яла съм го, но не съм го готвила - супер е. Само че не беше с мармалад върху блата, а с половинки кайсии.
Цитирай


Мнения: 7 809
име не помня  Sad  но то вариации търпи мисля от сладко до плодове пресни или не
ако zнаеШ рецепта Ще пробвам и нея и все Ще го уцеля  Wink
Цитирай


Мнения: 1 798
Френски сладкиш
4 - жълтъка се разбиват с 2ч.ч. - захар,1 - пак. масло, 1ч. ч. - кисело мляко, 1 - равна лъж. сода, 2ч.ч. - брашно. Пече се в умерена фурна. След изтиването блата се намазва със сладко /по избор/ и с разбитите на сняг белтъци (с1/2ч.ч. - захар).Запича се до порозовяване.
Цитирай


Мнения: 7 809
сега да ви кажа направих варианта на  natalyna стана суууууупер  Smile  после го направих солен  Wink  и стана неЩо раzкоШно  Smile
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Цитат на: jumper
сега да ви кажа направих варианта на  natalyna стана суууууупер  Smile  после го направих солен  Wink  и стана неЩо раzкоШно  Smile


Радвам се, че ти е харесал, аз тук печеля винаги с него овации:D
Сега кажи как го направи солен? #Shocked  #Shocked  #Shocked
Цитирай


Мнения: 7 809
така в блата не сложих zахар а сол и с по малко браШно zа да го докарам на гъстота като се иzпече топъл го намаzах с крема сирене сложих и малко настърган каШкавал другото го zнаеШ  Wink
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Звучи добре - ще се опитам да го направя и аз!:D   Благодаря за идеята  Very Happy
Цитирай


Мнения: 7 809
дано ти хареса  Smile
Цитирай


Мнения: 3 452
Аз имам нещо за случая, казва се Лондонски сладкиш, защото белтъците отгоре символизират уж гъстата лондонска мъгла Wink

Продукти:

5 яйца
1 ч захар
1 пакетче 125 гр. масло
1 ч прясно мляко
2 ч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия;
още 1 ч захар.

5-те жълтка се бият със захарта, прибавя се маслото, след това прясното мляко, брашното смесено с бакпулвера и ванилията. Пече се в намаслена и набрашнета тава, тестото не бухва много, става леко маслено.
След като се изпече тестото се покрива са малки парченца локум, оваляни в брашно или някакъв конфитюр/сладко. Пече се още малко, някъде до 10 минути.
След изпичане се покрива с белтъците, разбити на сняг с 1 ч захар, поръсва се с едро нарязани орехи и отново се запича до порозовяване. Внимание! - ако се препече малко орехите нагарчат.
Нарязва се след изстиване.
Ужасно вкусен е....
Цитирай


Мнения: 373
Цитат на: jumper
дано ти хареса  Smile
Ама пак ли го запича с разбити белтъци отгоре?! Embarassed
Извинявайте за тъпия въпрос Embarassed ...пак да се изчервя аз...
Цитирай
Моят сладкиш изглеждаше нещо такова на времето. Не знаех даже, че се казва така Embarassed
http://community.webshots.com/photo/253102449/289986915OcNPzj
http://community.webshots.com/photo/253102449/289987380BrRyQn
Цитирай


Мнения: 7 809
да zапекох го с белтъците както в оригиналната рецепта
моя мъж не яде иzобЩо сладко и си облиzа пръстите  Wink
аz zа името и идея си нямах  Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.