Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • ВАРНА
 • Мнения: 207
В началото на третия месец съм,засега всичко си е наред с бебо,слава Богу не ми се гади много,не съм повръщала,ходя си на работа...Но по-бързо се измарям и много ми се спи.Да не говорим и че явно съм станала по-раздразнителна и като се прибера след 12ч смяна ми се иска само да си полегна и нямам сили за нищо друго...Удивена съм от вкусовите си възприятие - страшно ми се яде нещо,като го взема и го помириша...дотам,не мога да хапна.Вчера ми беше страшно подут стомаха и изобщо не мислех да хапна,той си стопли супа и като я подуших ми се приискаха няколко хапки,посегнах към неговата чиния още преди да е седнал и той като ми се развика...като съм искала защо не съм казала,сега той да стоял и да гледал ли...Много обидно ми стана...Аз ли трябваше да стоя и да гледам,като ми се приядоха 5 хапки  Rolling Eyes Очаква като се прибера да намеря сили да направя салата и да сложа масата.Вярно е,че и той не е седнал,а върши довършителни работи по апартамента,ама аз съм като парцал вечер.Някак не чувствам по-особено отношение,не че очаквам само да търчи около мен със сребърна лъжичка,ама все пак имам по-различни нужди.Не виждам някакво умиление,не изпитва нужда да дойде да ме гушне,като сме се скарали ме оставя да хлипам в стаята,а не да дойде да ме прегърне и утеши и аз още повече се разстройвам Cry Опитвам се да поговоря с него,ама и той бил изнервен и понякога си изпускал нервите,като мен,не осъзнава май,че някой път чак треперя от ярост и чак ме заболява корема...незнам,аз ли съм "с големите надежди" ,как да му обясня,че нещата не са както преди 50/50...

# 1
 • София, Лагера
 • Мнения: 1 764
Поговори с него за това как се чувстваш. Кажи му, че всички бременни стават по-сензитивни, при това не пропускай да уточниш, че е "от хормоните". Така няма да хвърли вината върху характера ти, а именно върху тях.
Но като цяло не мисля, че ще има голям ефект...  Sad
Той си е бил такъв и преди, просто ти не си се впечатлявала толкова... трябва да си го знаеш що за стока е.

# 2
 • София
 • Мнения: 6 098
Виж сега, мъжът ти няма как да осъзнава какво е да си бременна.
Това може да го направи само някой, който го е изпитал на гърба си. Не очаквай изведнъж да търчи, като луд да те обгрижва, все пак той не е "виновен" за това ти състояние и също има своите притеснения и страхове. Седни и му обясни как се чувстваш. Да не ти казвам, че и от моята супа да беше поискала щеше да ми стане гадно. Много мразя някой да ми бърка по чиниите.  Все пак си бременна, не неизлечимо болна. Много жени стават ужасни, когато са бременни, не го съзнават, но то се отразява пагубно на околните. Какво значи 5 хапки - ами кажи му да ти стопли и на теб защо ще му бъркаш из чинията. Не издребнявай, ако не искаш да си навлечеш неприятности.

# 3
 • София
 • Мнения: 5 076
Миличката! И за него е стрес, определено, но това не го оправдава, да се държи по този начин.  #2gunfire
И при нас нещата в началото бяха сходни. Е, не сме се карали чак за ядене  Shocked, но бяхме много изнервени от новото положение, от вечното премисляне кое как ще бъде СЛЕД голямото събитие и т.н. С времето се свиква.
Може би грешката ти е, точно в това, че още си работиш и не изискваш по - специално отношение. Не казвам да се държиш като болна, но все пак си в по - особено състояние и ако човекът до теб те обича поне мъничко, би трябвало да се съобрази с това. Най -малкото, че тези нерви и сълзи не носят полза нито на теб, нито на бебчо. Стегни го малко, ако трябва му покажи черно на бяло една статия колко е важно да си спокойна и задоволена откъм внимание и нежност. Все пак това е и неговото дете, колкото и да не си дава сметка за това! Съветвам те Овреме  Laughing да го вкараш в правия път, защото каквото отношение позволиш от самото начало, такова ще посееш и докрая. Да не говорим на каква "помощ" при отглеждането на бебчето "ще се радваш"! Naughty
По - твърдо и му разясни кое, как и защо! Twisted Evil

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 331
Ми какво да ги правиш - мъже! И мен много ме е яд, че постоянно се съобразявам с това как се чувства той, а понякога когато искам съвсем малко разбиране не го получавам. А не мога да кажа, че не се грижи за мен - просто такива неща като такт, разбиране и съчувствие са му чужди теми... Докато бях бременна, се стараеше да ми създава комфорт и уют, но никога, ама НИКОГА не се сети сам да дойде и да ме гушне, когато ми беше криво... А аз ревях от нищо както повечето бременни. Но ако му кажех, че имам нужда да ме гушне, винаги го е правил с умиление - просто не очаквай един мъж да бъде чувствителен колкото една жена например - те имат нужда от информацията в прав текст, сдъвкана и след това изплюта... Винаги му казвай как се чувстваш и не се чувствй виновна от това, че искаш повече внимание - това е нормално и ти имаш право да го получаваш!

# 5
 • Варна
 • Мнения: 1 518
Това е една доста слажна тема. Хормоните те правят много по-чувствителна. Това е и един период в който ще се чувстваш изморена и раздразнена от най-малкото. Освен да говориш с него и много точно и ясно да му обясниш точно как се чувстваш друго няма какво да направиш. Почивай си повече, опитвай се да не вземаш най-дребните неща много навътре, вземай си болнични, ако имаш такава възможност и така. Ще отмине този период, като ти порасне коремът, като започне да рита бебето си мисля, че ще започне да осъзнава, че ще става татко и че ти имаш малко по-различни нужди сега.

# 6
 • Мнения: 179
Моят беше същия-така и не осъзна ,че съм бременна,до последно си мислеше ,че просто съм надебеляла /не се е държал зле с мен,но нямаше никакво по-специално отношение,както очаквах аз/,според мен мъжете не осъзнават и не приемат нещата като нас  Confused После ,когато се роди малката и я видя с очите си ,ме затрупа с ласки и внимание и ми призна ,че въобще не е осъзнавал всичко което се случва с мен  Shocked Точните му думи бяха-"ако знаех,че това бебе е в корема ти ,щях да нося на ръце" Shocked Интересно къде ли си е мислел , че е било?! Ще видиш,че всичко ще се промени ,когато види бебчо,просто  им трябва време на някои мъже да разберат ,че ще стават бащи Simple Smile

# 7
 • София
 • Мнения: 147
 Много жалко е, че все още продължава да има мъже, които не могат да излязат извън собствените си граници и да се радват с бременнната си жена, да изпитат всички хубави, но и лоши моменти покрай създаването и развитието на новия живот. Съжалявам, че прибягвам до класификации, но си права да се чувстваш обидена и наранена от реакциите му.
 Би могла да пробваш наистина да му обясниш, че от него ще се изисква повече внимание, нежност и търпение, докато си бременна. Можеш да потърсиш информация от Интернет как се отразява бременността чисто физиологически, а и психически на жената, да гледате заедно филмчета за раждането и бременността (има такива в "Замунда" и в "Колибка", например). Ако ви е удобно и на двамата- гледайте заедно "Часът на мама" по БТВ в 15:30; предаването много добре илюстрира голяма част от проблемите на мамите, а имаше едно предаване, посветено на помощта, която оказват кандидат-татковците на бременните си жени. Има архив на предаването в сайта: нетера.тв. Ако те интересуват повече подробности , пиши ми на лични, ще ти кажа от коя дата е предаването.
 Но преди всичко, винаги намирай възможност да го информираш през какво преминаваш. Мъжете не могат да изживеят нещата, които изживяваме ние и затова не могат да ни съчувстват, просто не знаят какво е. Затова не пропускай удобен случай винаги да му съобщаваш за състоянието си, особено когато не се чувстваш добре, за да свикне с новото ти положение, да го приеме.
 Успех и по-леко бременеене, все пак! Simple Smile

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 1 477
Тези хормони са голяма работа.Истината е ,че само ,който го е изпитал може да те разбере.Сега просто приемаш всичко много навътре.Трябва някак да контролираш емоциите си.Иначе  #Crazy ще побъркаш всички наоколо.Хубавото е ,че ще ти мине след 6 месеца и ще се смееш на тези неща, които сега имаш за ужасни.И аз имах такива разни периоди през бременността.И като родих мъжът ми си отдъхна.Той приемаше настроенията философски.Лека бременност ти желая!И търпение...

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 632
Мамите,много хубаво са те орентирали.Преживяваш силна хормонална промяна на която се дължи да си по-чуствителна и раздразнителна.Просто седни и му обясни как се чусвтсваш.И аз съм имала такива моменти.Все ми се струваше,че не забелязват,че съм бременна и все повече се искаше от мен.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 3 944
Това е една доста слажна тема. Хормоните те правят много по-чувствителна. Това е и един период в който ще се чувстваш изморена и раздразнена от най-малкото. Освен да говориш с него и много точно и ясно да му обясниш точно как се чувстваш друго няма какво да направиш. Почивай си повече, опитвай се да не вземаш най-дребните неща много навътре, вземай си болнични, ако имаш такава възможност и така. Ще отмине този период, като ти порасне коремът, като започне да рита бебето си мисля, че ще започне да осъзнава, че ще става татко и че ти имаш малко по-различни нужди сега.
Peace подкрепям напълно  Wink

# 11
 • Точно там където трябва
 • Мнения: 197
не знам защо обвинявате само хормоните нима мъжът и има право да се държи така при положение че ходи на работа и работи по 12 ч в това състояние би трябвало като се прибере някой да и е сложил или поне да я помоли да хапне а не да чака да му направят салатата и моя мъж работи  на две а аз никаде но не ми се кара че съм си взела от неговата чиния .и мисля че той е този дето трябва да те успокоява и двамата да се разбирате поне при нас е така . стига сме се самообвинявали и отдаваме само хормоните аз бих те посъветвала ако имаш родители да отидеш при тях до като трае ремонта защото това дава допълнително напрежение между вас а мъжа ти иска не иска ще трябва да осъзнае твоето положение не се ядосвай защото всичко ще се оправи а и ти като не си спокойна и бебенцето не е ,мисли за него защото то е наи важно желая ти успех и леко бременеене Hug Laughing

# 12
 • Варна
 • Мнения: 85
Даа обяснявай му какво преживяваш. Мъжете наистина не разбират от намек, а и бременните ни хормони съвсем влошават нещата. Моя добре че беше с мен на първия ехограф. Тогава цяяял ден се суети около мен. Чак се налагаше да му обяснявам че не съм болна все пак. Е еуфорията беше няколко дни само но все пак...После като ми порасна коремчето пак се въодушеви, после като го усети да рита и така...малко по малко и твоя ще разбере. Аз ползвах трикове: всеки ден гледах да му казвам по нещо за бебето: "Знаешли че сега вече трябва да има пръстчета";"Мило бебето ни вече трябва да е...см"; "Пиленце, трябва да започнеш да му говориш. То вече чува" И въобще всичко което научиш и те впечатли. Те мъжете няма как да го усетят по друг начин. Успех и бъди спокойна.

# 13
 • ВАРНА
 • Мнения: 207
Благодаря на всички мами за мненията по темата.Предполагам,че за някои това са "бели кахъри",аз наистина осъзнавам каква късметлийка съм,като чета как някои жени повръщат по цял ден или още по-страшно - имат проблеми с бебо.Затова и не се опитвам на работа или вкъщи да се държа като болна,защото не смятам,че имам основание за това.Но факта си е факт - от хормоните съм задрямвала дори на работа,плача дори на латиноамерикански сапунки (когато Хулио се обясни в любов на Иглесия  ooooh! ),дори кръста така ми се беше схванал веднъж,че се наложи с помощта на мъжо да се придвижвам.За бъркането по чиниите - никога не ни е било проблем,дори по заведения редовно си "кусваме" от другото ястие.Затова и толкова се учидих на тази реакция.И не е едно и две неща - не мога да съм дотолкова дейна вкъщи както преди,а получавам упреци вместо разбиране от него.Наистина ми се струва,че сякаш ЗНАЕ,че съм бременна,но не го ОСМИСЛЯ.Затова и се допитах до мнения,дали и при други е така и на мъжете им трябва повече време,за да се осъзнаят.Извинявам се за дългия пост.

# 14
 • Габрово
 • Мнения: 1 330
Не си единствената с такъв мъж... Моят май едва сега започна да осъзнава какво се случва, но първите месеци нямаше никакво по-особено внимание от негова страна. Аз имах страшно гадене и постоянно бях в леглото, но въпреки всичко намирах сили поне да сготвя защото той не умее и манджата да си подгрее, камо ли друго. Беше много дръпнат и изнервен и ми строви нервите, но сега се промениха нещата и се държи изненадващо мило, угаждайки ми на всеки каприз Grinning
Ще се оправят нещата и при вас, сигурна съм Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт