Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 455
Преди няколко дни купих от диетичен магазин един пакет елда на зърна, а не като брашно. Прочетох за елдата тук във форума, иначе не бях я чувала дори. Искам да дам на бебо да си хапва за разнообразие от време на време. Въпроса ми е дали може да се дава на обяд като основа на зеленчуково пюре.
Правя домашни пюрета на основата на картоф или кяфяв ориз. Все още не давам на бебо каши следобед. Педито ми каза да почвам, за да премахна постепенно следобедното кърмене, но аз мисля да се въздържа от това поне още месец.

Пуснах търсачка и видях, че някой мами  приготвят елдата като я варят цяла и след това я пасират. И аз мисля да пробвам така. Някой да знае дали увира бързо? С кафевия ориз доста се мъча и никога не мога да постигна такава консистенция както с белия.

Ще се радвам ако някой сподели опита си. Smile
Цитирай

София

Мнения: 455
Много много се извинявам.  Embarassed  Embarassed  Embarassed Не видях къде пуснах темата. Моля да я преместите в кърмене и захранване
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 246
Можеш да я ползваш за основа в зел. пюре. Сравнително бързо се сварява, не съм я пасирала обаче и не мога да ти кажа каква консистенция се получава. Друг вариант е предварително да я смелиш в кафемелачка, блендер или каквото там имаш - ако имаш де( аз нямам понеже Wink ) и полсе да я свариш - така ще е достатъчно само да кипне.
Цитирай


Мнения: 3 032
Ако не ти се занимава да я мелиш - накисни я във вода предната вечер, тя "цъфва" и те сварява по-бързо. Не съм я пасирала, първо ползвахме фините елдени ядки на Фамилия Никола, сега трудно ги откривам и купуваме от елдата на зърна, но Съни вече е голям.
Цитирай

На края на вселената!

Мнения: 2 506
Аз варя елдата 20 минути под похлупак в съотношение 1:3 или 1:3.5. После завивам с одеалце за около час. Пасирам и се получава доста гъсто. Та за кашата трябва да разреждам с кърма.
Не съм пробвала за зеленчуково пюре но ми се струва много добра идея и ще пробвам, за което сърдечно ти благодаря, Албена.
Цитирай

София

Мнения: 455
Благодаря ви  Smile  вече знам какво ще яде бебо утре за обяд
Цитирай


Мнения: 5 632
2 с.л. елда варя в 150гр предварително кипнала вода в МВ за около 12мин. След това я захлупвам да се задуши за 1/2-1 час. Пасирам я като добавям яд. мляко и плод, но никога не става гладка каша, което не ни пре4и де Very Happy За основа на зелен4уково пюре също става.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.