Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 ноем. 2007, 15:47 ч.
  • Преглеждания  1 618  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 179
Здравейте,
Кажете вие как приготвяте кисел у дома, че днес мисля на бебчо да му направя
Пред с дъщеря ми, го правих с ад мляко и после подслаждах с плод пюре
Но какво беше пропорции нишесте, мляко не помня
Някой може ли да ме подсети
Благодаря

Реклама
# 1
  • ВАРНА
  • Мнения: 318
Кисел аз правя с плод. пюре , вода и нишесте. Половин бурканче пюре, половин бурканче вода слагам да заври и после в малко разтворена вода добавям 3 лъжички/от АМ/ нишесте и кисела е готов.

# 2
  • Мнения: 179
Благодаря, аз приготвих преди малко , но го направих с адаптирано мляко, знам че на тази възраст все още храненето трябва да е млечно
Стана добре, подсладих с плодово пюре, дано и на малкия му хареса

# 3
  • София
  • Мнения: 11 579
Не виждам защо плодовото пюре трябва да се вари с водата.  Confused
Във водата може да свариш нишесте, след като се охлади-да добавиш АМ и плодово пюре или пасиран суров плод.

# 4
  • Пазарджик
  • Мнения: 305
Купувала съм кисел в пакетче, слагат се две супени лъж. от сухата смес в 150 мл. вряща вода.Когато се сгъсти отмествам от котлона и добавям 50мл. преварена  охладена вода, в която съм разтворила 4 лъж АМ.Добавях и 1-2 лъж. плодово пюре.Понякога слагах и малко захар.
Ако нямах такъв кисел в къщи използвах обикновено нишесте

# 5
  • София
  • Мнения: 11 579
По-добре е да се използва натурално нишесте-царевично или пшенично (ако вече дететето е захранено с глутен). Чела съм, че има и оризово, но не съм виждала. Всичко друго е пълно с ароматизатори и овкусители. Плодовият вкус и аромат ще се добавят от истинския плод, с който е направен киселът.

# 6
  • София
  • Мнения: 1 135
По-добре е да се използва натурално нишесте-царевично или пшенично (ако вече дететето е захранено с глутен). Чела съм, че има и оризово, но не съм виждала. Всичко друго е пълно с ароматизатори и овкусители. Плодовият вкус и аромат ще се добавят от истинския плод, с който е направен киселът.
Peace
И аз го правех по същият начин. Захар никога не съм слагала. Плодовете са достатъчно сладки.

# 7
  • Samokov
  • Мнения: 674
 В малко студена вода слагам 2 с.л. нишесте и го разтварям.
 100 мл. вода слагам на котлона да заври и прибавям разтвореното нишесте.
 Разбъркавам, докато се сгъсти и го оставям малко да изстине.
 Нарязвам 1 банан, ябълка или круша, прибавям нишестето, 2 м.л. АМ и пасирам!

 Това ни е любимо папкане! Grinning

# 8
  • Мнения: 814
Използвам натурално нишесте и после добавям пасирани плодове + мъничко захар (ако не са сладки плодовете). Рядко добавям мляко. С мляко му правя кремчетата  Simple Smile

# 9
  • СОФИЯ
  • Мнения: 887
Незнам дали съм го приготвяла праволно, но на сина ми много му харесваше по следния начин приготвен киселът: сваряваш плода за 1-2 мин. (колкото да омеке), пасираш го във водата, в която е врял, връщаш сместа на котлона и като заври отново добавяш към нея разтвореното в студена вода нишесте. Впоследствие можеш да сложиш и от АМ ако искаш.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт